Erste rendszere megint egy kalap szar.
Még most is 21 millás forgalmat ír, szerintük az alja ma 6000 volt, nem 5400.
A kötéslista pedig teljesen hiányos.
Miért baj, hogy adják neki?
Nem ez a tőzsde lényege?Úgy kellene fülmenni az árnak, hogy nincs kötés? De akkor nincs ár sem...hogy is van ez?
VAgy nem adták a papírt erősen 3000-en? Na és mi volt 4000 körül? Kötés nélkül ment át az 5000-en?
Szóval mi is a probléma?
Soha nem hallottam még olyat,hogy:emberek nem megijedni,mert holnap x átvesz y-tól egy nagyobb pakkot z részvényből ezen meg ezen az áron:))
Ezzel nem kell foglalkozni..pláne nem parázni..sőt elképzelhető,hogy jót jelent.
Az utóbbi napok árlenyomásai is valószínű ezért voltak,hogy ez az üzlet 5400-en megtörténhessen.
A fix kötésnek az a lényege, hogy megvan az eladó, megvan a vevő, és megvan az ár - ami független a könyvtől. Ilyen kötést csak bizonyos nagyságrend felett lehet kötni. Tehát nem valószínű, hogy valaki a szándékai ellenére ilyen alacsony áron adott volna el...
Mondjuk az ilyen tranzakciókat bejelenthetnék előre, hogy elkerüljék az esetleges pánikhelyzetet. Mi van, ha valaki most eladott mondjuk 5500-on, de venni már csak 6000 felett tudna?
Valaki kiszállt és nagyon kulturáltan tette. Nem öntötte rá a népre, hanem egy új beszálló vette meg egyben az eladásra szánt pakkját egy kialkudott áron. Én azt hiszem, hogy az új beszálló sem 10%-ért jött ide.
Köszi mindkettőtöknek! Néha azért csak jó lenne a valós idejű adat, de mivel már nem nagyon adok-veszek, úgy elég drága lenne.
Elvileg be lehetne még szállni, csak nem tudom, milyen szinten. Talán már nem is lesz 6000 alatt az ára.
Más magyarázatot jelenleg nehezen találok...
Valaki biztosan nagy tételben kiszállt, de nem hinném, hogy most a romániai nagy terjeszkedés kezdetén egy igen komoly startégiai befektető lenne...
Ha főtulaj, akkor annak
1.sokkal több van, a maradékot nem hiszem, hogy veszélyeztetné
2. ha intézmény, gondolom egy másik, hasonló agyságrendűnek adta el, s nem érdeke az árfolyam lenyomása...
RFV 2009
Az alját nem látom egyenlőre, de én vettem az elmúlt napokban.
2010 előtt és 10000 alatt nem áll szándékomban megvállni tőle.
Ha csak.....