Topiknyitó: Törölt felhasználó 2009. 01. 16. 11:26

RFV 2009  

Nem tudni miért adják és ki adja itt el, de nem hiszem hogy pluszban dobálják kifelé a pakkokat.

Az alját nem látom egyenlőre, de én vettem az elmúlt napokban.

2010 előtt és 10000 alatt nem áll szándékomban megvállni tőle.

Ha csak.....
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2010. 02. 08. 17:46
Előzmény: #4556  Törölt felhasználó
Ha követted a múlt hét hozzászólásait,láthattad, hogy én a piacról beszéltem...
Péntek du-n írtam, hogy a hét első 2 napjára nyögvenyelős korrekciót várok...Ilyen szempontból érdekes az RFV mozgása is.Nem kötöm abszolút értékekhez. Továbbra sem hiszek benne nagy korrekcióban,mert a nagyoknak nincs okuk kiszállni s egyébként is lesznek jó hírek,gondolom, az első hónapokban....Ez a mai délelőtti eröltetett,hablábakon álló korrekciócskára írtam, hogy lehet ki sem tart 2 napig, így aztán eladtam az RFV-t is....Igaz,kellett hozzá egy mohó ellenoldal is, hogy egyszerre megvegyen mindent 5000-ig...
Ha majd sejtem a piaci megnyugvást, vagy beadják 5-10%-ot az RFV-t,megint veszek. Lehet, hogy itt lesz, de lehet, hogy 5400 körül. Az abszolút érték teljesen hidegen hagy....
Törölt felhasználó 2010. 02. 08. 17:44
Előzmény: #4557  stock33
Akkor magamnak sem hiszek, ugyanis szerintem sem volt indokolt az 1200-as ár. Gyakorlatilag áron alul meg lehetett volna venni a céget, anélkül, hogy bármit kellett volna csinálni vele, és még pénzt is lehetett volna keresni vele. Persze ezt az OTP is tudta, ezért vett annyi saját részvényt akkoriban.

"De mielőtt tuti tőzsdei tippeket adnál, kicsit gondold át, hogy vajon miért is zuhant 85%-ot az árfolyam pár hónap leforgása alatt. Ha nincs rá válaszod, akkor az, amit itt csinálsz úgy hívják lottózás."

Azért mert adták ész nélkül a többi részvénnyel együtt. Ez a fő ok és a lényeg. Akármilyen tuti tipped is van, ettől függetlenül ez egy szerencsejáték, legfeljebb nem lottó, hanem rulett.
Ha annyira gáz lett volna a helyzet, ahogy te gondolod, akkor nem eddig esett volna az ár, hanem 100 Ft-ig, vagy még az alá is.
stock33
stock33 2010. 02. 08. 17:32
Előzmény: #4555  Törölt felhasználó
???

Nyugtass meg, hogy ez most nem komoly kérdés volt.
stock33
stock33 2010. 02. 08. 17:27
Előzmény: #4554  Törölt felhasználó
"Ezzel a Lehman csőddel mit akarsz igazolni?"

Aki az 1200-as OTP-t indokolatlannak tartotta akkor, amikor 1200 volt, annak egy szavának se higgy. Aki azt mondta akkor, hogy a hrivna tuti nem fog bedőlni az ukrán gazdasággal együtt, magával rántva az otp-t is, az kamuzik.
Na ezt akartam ezzel mondani.

Tudod mikor megy csődbe egy cég? Amikor fizetésképtelenné válik. Nem akkor, amikor veszteséges, projekteket bukik el, stb., hanem akkor, amikor nem tudja kifizetni a számláit.
Egész pontosan hogyan állt az RFV a kintlévőségeivel március elején? Mennyi tartalék volt még a számláinak rendezésére? Hány hétig, esetleg hány napig húzták volna még?
Ha nem tudod, akkor további jó lottózást. De mielőtt tuti tőzsdei tippeket adnál, kicsit gondold át, hogy vajon miért is zuhant 85%-ot az árfolyam pár hónap leforgása alatt. Ha nincs rá válaszod, akkor az, amit itt csinálsz úgy hívják lottózás.
Törölt felhasználó 2010. 02. 08. 17:18
Előzmény: #4550  Törölt felhasználó
De akkor miért mondod, hogy kis korrekció? Kevés a 8% egy hétvége alatt? :-)
Nagy mákod lenne, ha a dolgot meg tudnád ismételni. Te eladtad, gratulálok! A részvény meg majd megy tovább, legfeljebb kicsit eloldalazik itt.
Törölt felhasználó 2010. 02. 08. 17:15
Előzmény: #4544  stock33
Miért károsítottak volna meg bárkit? Az ő részvényük nem ér többet azóta? Nem jegyezhettek ők is részvényt?
Törölt felhasználó 2010. 02. 08. 17:12
Előzmény: #4546  stock33
Ezzel a Lehman csőddel mit akarsz igazolni? Hogy a haza részvények árai igazolva voltak? Magyarországon csak azt nem lehetett tudni, hogy a külföldi bankok a saját hülyeségük miatt mennyi itteni cég részvényétől akarnak megszabadulni, és mikor lehet már venni, mert már nincs nekik több, vagy mert már elég mélyre küldték az árat a nyitott short pozíciókkal.
Nyilván a tőkeemelésbe beleszólt a válság. Ha jól emlékszem, a fáklya projekt vitte fel az árat, amiből aztán kiszálltak pont a válság miatt, ezért indult el lefelé az ár, aztán meg már csak megszokásból.
Törölt felhasználó 2010. 02. 08. 16:55
Előzmény: #4552  Törölt felhasználó
Ja,ez az Igazgató Úr tetszik...így még nem szólítottak,de kétségtelen hízelgő, képviselő Úr..:-)
Törölt felhasználó 2010. 02. 08. 16:54
Előzmény: #4551  pf2

Leírtam már egy párszor, hogy van egy pár ezres stratégiai csomag,ami megélte a 6700-et és az 1200-t is...

Ehhez képest ez az ezres stock tényleg csak ugrabugrára van. De értem a kifakadásod és tényleg mélységesen szégyelem magam....:-)
pf2 2010. 02. 08. 16:39
Előzmény: #4550  Törölt felhasználó
hosszutávú befektetőnekismertelek , nem ilyen ugráló kisbüfögőnek ))

szégyelje magát Igazgató Úr :-))
Törölt felhasználó 2010. 02. 08. 16:34
Előzmény: #4526  Törölt felhasználó
Tudom, hogy ott volt,ott vettem.Ma pedig megszabadultam tőle 5000-en.Ennyi...
pf2 2010. 02. 08. 16:31
Előzmény: #4548  stock33
Genesis -sel nem kell példálozni Magyarország legnagyobb tőkebefektetési csalása és nem tesz a PSZÁF semmit , mert egyszerüen nem akar.

Rényi a volt párttitkár a mi tőzsdénk/kutyánk kölyke
.2010 -ben ennek nem így kéne működni!!
stock33
stock33 2010. 02. 08. 16:14
Előzmény: #4547  Törölt felhasználó
"És mi lett volna, ha a társaság nem nyer új projektet "

Nézd meg a Genesis 2800-as tőkeemelését, és megkapod rá a választ. Nem nyertek projektet a 2800-on bevitt tőke ellenére se.
Törölt felhasználó 2010. 02. 08. 16:11
Előzmény: #4544  stock33
És mi lett volna, ha a társaság nem nyer új projektet (jelen estben a Gyergyószentmiklósit)? Az alapkezelők pénze már bent van (volt) a társaságban, de a jövőt nem látja senki, még ha pénze is van, Ők is kockáztattak. Még akkor us igaz, ha ők több információval rendelkezhetnek....
stock33
stock33 2010. 02. 08. 16:09
Előzmény: #4545  Törölt felhasználó
"A Lehman csődbe ment"

Bizony ám, csődbe ment. Erről a csődöt megelőzően 1 héttel csak a képzett jövőbelátók tudtak.
Ez a szép az egészben.

Tőkeemelés: tudod mikor került először szób a tőkeemelés? Úgy 5000-es árfolyam körül. Utaána volt még 6700 körül is. Aztán 2750-en emeltek tőkét. Pedig ugyanaz a cég volt folyamatosan az RFV betűk mögött.
Törölt felhasználó 2010. 02. 08. 16:05
Előzmény: #4542  stock33
A Lehman csődbe ment, nálunk csak féltek ettől, vagy a fene tudja, mitől. Én sosem gondoltam, hogy az OTP csődbe megy majd.
A nyilvánvalót nem kell magyarázni, ezt itt mindenki érti szerintem. Az ár ment fel a jegyzési árhoz, de ettől még igaz, amit eggyel ezelőtt írtam. Ez az ár mindenkinek jó volt és a jegyzők elhitték, hogy be fog jönni a befektetésük, mert még így is olcsón jegyeznek.
Azért majd nézd vissza az árfolyam mozgását és a forgalmat mondjuk a mélyponttól kezdve!
stock33
stock33 2010. 02. 08. 16:02
Előzmény: #4541  Törölt felhasználó
"Mondjuk az sem elhanyagolható tény, mennyi és milyen alapkezelők vásároltak bele a társaságba. Ezeket a tényeket is figyelembe kellene venni….."

Tőled is megkérdezném: szerinted a tőkeemeléskor, annak árfolyamának meghatározásakor nem kalkuláltak azzal, hogy a befolyó pénzekből projekteket indítanak, azokból bevétel és nyereség képződik?
Mert ez esetben lehet bíróságra menni, lévén a tőkeemelés előtti tulajdonosokat súlyosan megkárosították....
stock33
stock33 2010. 02. 08. 15:59
Előzmény: #4541  Törölt felhasználó
"a gyergyószentmiklósi projekt közel sem „állt biztos lábakon""
Mi az hogy nem, a tőkeemelés nélkül nem jött volna létre. Ergó a tőkeemelés a fejlődésért kellett.

Mint említettem, nagyfokú naivitás kell ahhoz, hogy valaki azt higgye, a tőkeemelés nem tartalmazza azon projektek hozományát, amit ebből pénzelnek.
stock33
stock33 2010. 02. 08. 15:56
Előzmény: #4539  Törölt felhasználó
Ahogy én is.

"Az 1400-as ár nem volt reális, ahogy az OTP-nél sem."
Ezt sűrűn emlegesd azoknak, akik mondjuk Lehman részvényt vettek 1$-on. Persze a jövőbelátók erre csak legyintenek.

Nem azért 2750-en emeltek, mert akkor épp a körül volt a tőzsdei ár. Azért volt a körül a tőzsdei ár, mert 2750-en emeltek. Ne keverjük az ok-okozatot.

Persze annak is van esélye, hogy ez tök véletlen volt :))) De azt hiszem, hogy aki ennek a "lehetőségnek" a felemlegetésétől nem fordult le a székről a hasát fogva, röhögőgörcstől fuldokolva, az nem tőzsdére való.
Törölt felhasználó 2010. 02. 08. 15:54
Üdv Mindenkinek!

Jó meglátásaid vannak „stock33”, de azért kezdel átmenni „csúsztatásba”. Azért azt sem felejtsd el, hogy a tőkeemeléskor még a gyergyószentmiklósi projekt közel sem „állt biztos lábakon”. Azóta ez a projekt is beárazódott a részvényárfolyamba. A 2010-es üzleti évre 500Ft EPS veszek (egy részvényre jutó nyereség), akkor az általad megfogalmazott árfolyam (3500Ft) 7 P/E értéket mutat. Szerintem ebben a szegmensben ez a mutató elég alacsonynak mondható, mint az általam példaként felhozott EPS érték is,….Egyik legjobb mutatókkal rendelkezik a társaság az árbevételhez viszonyítva (EBITDA, EBIT), és TE rendre lehúzod a társaságot, és ráadásul akkor kezdel írogatni, mikor elromlik a nemzetközi hangulat. Remélem nem valamilyen fizetett ember vagy….????)))))))

Mondjuk az sem elhanyagolható tény, mennyi és milyen alapkezelők vásároltak bele a társaságba. Ezeket a tényeket is figyelembe kellene venni…..

Topik gazda

kelvin
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek