A tőkeemeléssel tudtommal 1,1 mrd Ft-ot vont be a vállalat. Nem tudom hogy az általuk igénybe venni kívánt refinanszírozott hitel mennyi önerőt feltételez, de pl. az MFB által refinanszírozott hitelekhez jellemzően 10 v. 25% önerőt kell biztosítani (attól függően hogy de miniminis vagy regionális csoportmentes támogatásról van szó, bár itt csak az utóbbi jöhet be) Amúgy saját forrású hiteleknél is jellemzően 25% saját forrás meglétét írják elő a pénzintézetek, úgyhogy a 2,2 mrd fele tuti megvan, a másik fele pedig hitelből megoldható. Hiteligérvényt persze én sem láttam mielőtt rákérdeznél? :)
szia,
Azért esett az árfolyam mert bizonytalan lett a Gyergyó és sokan ettől várták a megváltást mint ahogy jött is csak később. Szűkülésből kitörés megvolt sajnos lemaradtunk róla ez van.
Én 2 órával a felfugg előtt adtam el, mert ha nincs hír még aznap 2830 lett volna, de hát rosszul döntöttünk ez van.
Felesleges károgni minden jónak néz ki most. Hamarosan lehet hogy visszább esik az árfolyam mert jön újra egy beszakadás de az még 1 hónap kb+max.
A helyedben a következőt írtam volna és ez lenne a tisztességes, kicsit más szemmel néznénk rád. Idéznélek "Sajnós olcsón eladtam, visszavenni már ezen az áron nem akarom, várok, hátha lemegy 3.000 Ft alá!"
Egyébként az oti (az égiszben már nem) topicban még a "tiszteletet" is kivívhatod! Látom szeretsz ott tüsténkedni.
Majdnem elfelejtettem, nincs real time előfizetésed, ezért maradtál le:-))) Anélkül tőzsdézni.....
Ui. Aki zsivány akar lenni, annak észt is kell, hogy adjon a Teremtő!
Törölt felhasználó2009. 08. 16. 06:49
Előzmény:
törölt hozzászólás
Gyergyói hír előtt eladtad 3100 környékén, gyergyói hír után pedig vissza szeretnéd venni ugyanennyiért. Logikus mint a legtöbb megnyílvánulásod! :) De hát eső trendben ez a papír is esett, mint láttuk, pont ahogy megmondtad! :)
Amúgy biztos lesznek visszakorrekciók (ez mégiscsak egy tőzsde), de én 3000 alá már nem igazán várom. Hír nélkül sem ment 2900 alá, most hogy elnyerték gyergyót nincs sok fundás oka. (Bár azt jegyezzük meg hogy még nem készült el a munka, nem fizettek érte, úgyhogy biztos van kockázat, mint ahogy az is benne van a pakliban hogy meteorvihar pusztítja el Gyergyót, vagy ezt máshol láttam :))
Igen, hogy hadd menjen még az ára! Kíváncsi vagyok, az Erste mikorra készít újabb célárat és az mennyi lesz. Én tartom, de még nincs eldöntve, hogy a maradék kis pénzzel mi legyen.
RFV 2009
Az alját nem látom egyenlőre, de én vettem az elmúlt napokban.
2010 előtt és 10000 alatt nem áll szándékomban megvállni tőle.
Ha csak.....