Ha elmúlik a hype, Telenor akvizíció val és kb ezer milliárd állami megrendeléssel érne konzervatívan 20000 FT-t 4ig. Én erre spekulálok. Na most ha feltételezzük hogy vakarcs számítása igaz és kétszáz milliárd megrendelés jön hamarosan, az egy az egyben jelenlegi árfolyammal be is van árazva, sőt még mindig túl van árazva.
Hétfőn 4000 előtt fordulni fog szerintem, nem fogja elsőre átvinni. Közel 1800 pontot ment korrekció nélkül, én visszavárom 3000 alá (inkább 2500-2600 vidékére). Csökkentettem a darabszámom. Megszívtam már párszor, hogy elengedtem a nagy nyerőt. Fordult, de még bőven jó,már csak jó, mégsem akar visszafordulni, kivágom, utána pedig már mínusz lenne bőven. Ezzel nem akartam bemenni a málnásba. A fák nem nőnek az égig a 4IG-ben sem, már a Mari nénik is 4IG-et vesznek. Jászai nálam meg Balázs Csaba kategória. Egy szavát nem hiszem el egyiknek sem.
Tudtommal a diszkont certifikát gyakorlatilag egy covered call. Azaz egy részvény long és egy short call. Úgyhogy ha valaki tud opciót kiírni, akkor tud magának gyártani ilyen certit :-)
KHC esetében amúgy perpill "porszívózás"-ra tippelek, de hogy meddig tarthat és hányszor szúrnak még le belőle hirtelen lefelé piactesztelési ill. kirázási céllal, az passz.
oké, köszi. Meglepett volna, ha bankok által forgalmazott derivatíva esetében (itt most: bónusz certi) lehívható volna a mögöttes termék.
A másik topikban a srác, aki leginkább value-befektetésekben utazik és mostanában ismerkedik demón a szabályozott opciókkal, éppen az olcsóbb rv-vételi lehetőség okán érdeklődött a put-kiírás iránt. Az ő céljaira ezek szerint a bónusz-certifikát nem járható út, viszont a szabályozott put-opció kiírás annál inkább.
rbbj kereskedése