Én sem és az is látható, hogy nincs igazán olyan cég kis hazánkban, amelyiknek nincs toll a hátán.... Tavaly/ tavalyelőtt ott volt pl a CIG botrány. Most már köszönik, jól vannak, végül csak sikerült velük megértetni, hogy nem szabad visszautasitaniuk a visszautasíthatatlan ajánlatot.
Azért Gyapjas - Report & Audit csinálta a Kartonpack auditját amiről ugye köztudott, hogy a Kulcsár féle brókerbotrányból mentették át a vagyont. Szóval nem tenném tűzbe érte sem a kezem.
A legvalószínűbbnek az tűnik, hogy a lélegeztető gépek bevételét olyan módon transzferálták át, ami kiütötte már a könyvizsgálónál is a biztosítékot. A cég alaptevékenységét ez nem érinti, de egyes vezető tisztségviselők szorulhatnak. Ami számomra furcsa, hogy nem olvastam rendőrségi, adóhatósági feljelentésről... Gyapjas úrnak ez kötelessége lenne - hiszen nem pusztán pénzügyi, számviteli szabályok megsértéséről írt, hanem egyenesen szándékos csalásról - még akkor is, ha üzleti titoktartási záradékot irt volna alá a céggel.
Ne haragudj ez marhaság. Az emberi kapzsiság rendszerfüggetlen. Bármelyik cégről bárhol kiderülhet, hogy ellopták a részvényesek a pénzét. Lsd Wirecard.
Teljes mértékben együttérzek veletek, de kérlek ne a könyvvizsgálót okoljátok.Sajnos igaza van.De nem csukhatta be a szemét.Pergerék a saját kollégájukat is bevitték a málnásba, mégha azt sokan nem is gondolnák a függöny mögé.
Azért meglepő, hogy egyes hozzászólók el sem tudják képzelni, hogy a könyvvizsgálónak valóban igaza lehet. A mai világban a Lehman után ami két héttel a csőd előtt kapott AAA minősítést én a legrosszabbra készülök. Azért a jelentések idején az elmúlt években párszor elhangzott itt, hogy hol a nyereség? Ha pedig lett volna ÉCS-csel leírták.
Illetve ehhez hozzátenném még, hogy Gyapja úr, az EHEP könyvvizsgálójaként tudott az idén "korlátozott véleményt" adni. Vajon mi lehet az oka, hogy ebben az esetben nem akart ellenvéleményes jelentést kiadni és így mind a cégnek, mind azok tulajdonosainak jelentős kárt okozott?
OTTone