403. § (1) Aki a számvitelről szóló törvényben vagy a felhatalmazásán alapuló jogszabályokban előírt bizonylati rendet megsérti vagy könyvvezetési, beszámoló készítési kötelezettségét megszegi, és ezzela) a számvitelről szóló törvény szerinti megbízható és valós képet lényegesen befolyásoló hibát idéz elő, vagyb) az adott üzleti évet érintően vagyoni helyzete áttekintését, illetve ellenőrzését meghiúsítja,bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Amennyiben a core business tevékenységek(streaming, IT security, AI képfelismerés, gyártástechnológia) rendben vannak, én egy 200 ezer db-os árjegyző alkalmazását javasolnám, és napi 2 Ft emelkedést 1 éven keresztül :)
Amúgy - szerencsés scenario esetén - simán lehet hogy brutál eredmény lett tavaly, könyvvizsgáló meg bepróbálkozott dijat emelni. Beintettek neki, összevesztek, az meg (lehet h valóban jogszerűtlenül) felmondta a szerződést és nem készitette el a beszámolót
Egyet értek veled.Én sem gondolnám,hogy a jelentés előtt 2 héttel vették volna észre,hogy gond van.Abban lehet mutyi,ahogy az MNB is írta,hogy vizsgálják az eddigi közzétételeiket is.Mostanában semmilyen hírről nem számoltak be,nagy volt a csend a házuk táján.Lehet,hogy így akarták jól leszorítani az árfolyamot,közben pedig születtek üzletek,amiket nem kommunikáltak.Aztán a jelentéskor amikor kijöttek volna jó számok,és felverik az árfolyamot,akkor az olcsón vett részvényeket drágán a nyakunkba öntötték volna,amivel nagy profitra tehettek volna szert.De ez csak az én teóriám,de a pakliban benne lehet.
OTTone