Mivel igény van rá a fórumon nyitottam egy új OTP topikot, aki akar ír ide.
Lakás, ingatlan topikom troll mentes lett a moderálásom mellett, és az egyik legpörgősebb topik lett.
Írjatok ide, ha van kedvetek.
Hasznos fórumozást!
A piros trendvonal feletti időszak egy mesterségesen kreált buborék. CSS beszédekkel, srv-vel. összehangolt média hype-al. Valós OTP teljesítmény nem volt mögötte.
Törölt felhasználó2023. 06. 01. 12:50
"Es hat, az utolso 2 evben az allampapirokban megis PLUSZ 28-32% volt az inflacio-nelkuli hozam" Melyik állampapírra igaz ez? Infláció +24% + állampapír hozam 28-32%, az több, mint 50%, az több, mint évi 25%! DKJ hozamban 14% körül láttam, amit az infláció kb -10%-ig ront az utolsó pár hónapban. A 2023 L PMAP hozama: 6,1% Szerintem valami számszakilag nem stimmel.
Arra gondolok, hogy tobbet hoz, mint a tozsdei elvart hozam. Allampapir kesleltetett. Elozo ev utan fizet. Majd amikor lesz 5%az infla, lesz 18% allampapir, akkor nem figod ezt kerdezni. Atlag inflat merj majd atlag allampspir hozammal
Persze, igazad van, mindenre hat az inflacio, az allampapir vasarlo-ertekere is. Csakhogy hat az OTP reszveny vasarlo-ertekere is hat. Es hat, az utolso 2 evben az allampapirokban megis PLUSZ 28-32% volt az inflacio-nelkuli hozam, Az OTP reszvenyben meg 2 ev alatt 17k-->11k, az meg MINUSZ 30% az inflacio nelkuli hozam. Es lesz az a veszteseg meg tobb is, dedelgetett partunk es kormanyunk tesz rola.
25% infláció mellett mit értsünk az alatt, hogy "hoznak"? Azt,hogy csak 9%-kot veszít a megtakarításod az értékéből? Nekem a pénzt hoz valéami mást jelent. Amikor majd békekölcsönként gondolsz rá, lesz vele gondod.
Abszolut kinyirtak a magyar befektetesek szokasos formajat. Maradt utolso menedeknek az Arany, ingatlan es deviza kp. Az OTP kilatasa a tavalyi Weekly chart szerint alakult eddig, es most kovetkezik a (C) hullam. . http://keptarhely.eu/view.php?file=20230601v02xya65n.jpeg
Így igaz, a tőzsdei befektetésekre nem vonatkozik, mivel az ETÜ és nem árfolyamnyereség. ETÜ-re nem vonatkozik és osztalékra sem. Ez az intézkedés pont állampapír és részvény felé tereli a tőkét.
Alapvetően a kamatjövedelmekre vonatkozik, ha jól értem: bankbetét, kötvény, értékpapír alapok. Részvény árfolyamnyereségre szerintem nem, az külön paragrafus az SZJA törvényben. TBSZ-re is valószínűtlen. https://magyarkozlony.hu/ 3544. oldal
OTP Trollmentes topik
Lakás, ingatlan topikom troll mentes lett a moderálásom mellett, és az egyik legpörgősebb topik lett.
Írjatok ide, ha van kedvetek.
Hasznos fórumozást!