Mivel igény van rá a fórumon nyitottam egy új OTP topikot, aki akar ír ide.
Lakás, ingatlan topikom troll mentes lett a moderálásom mellett, és az egyik legpörgősebb topik lett.
Írjatok ide, ha van kedvetek.
Hasznos fórumozást!
Az átlagos vélekedés a statisztikáról az, hogy ha én eszem 2
szelet rántott húst Te pedig egyet sem, akkor átlagosan egyet-egyet ettünk,
csak Te ettől még nem laktál jól. Ezt azért tudja árnyalni, ha valaki iskola
rendszerű képzésben eljut legalább a 2 mintás t-póbáig. Szép dolog az önképzés,
csak én valahogy nem igazán hiszem, hogy az elhatározás alapképzettségtől
függetlenül elég ahhoz, hogy valaki bármibe beletanuljon. Fontos lenne tisztázni, hogy egy szellemi termék értő "elfogyasztásához" milyen kompetenciák szükségesek és szem előtt tartani, hogy a véleményező nem feltétlen rendelkezik ezekkel.
A többségnek sajnos fogalma sincs a technikai elemzésről. Sokan húznak egy vonalat a charton és az akkor már TA, pedig nem! A technikai elemzés nagyon hatékony fegyver annak a zsebében, aki használni tudja és lehet, hogy sokan megharagszanak, de általánosan itt a topikokban TA-nak tekintett elemzések minimum 95%-a biztosan nem az! (A fundáról nem nyilatkozom, nem vagyok biztos benne, hogy ott jó az arány) .
A technikai elemzés (kereskedési vetülete, pl gyertyaalakzatok, indikátor-konfigurációk) abból indul ki, hogy a múltban keletkezett minták felmerülése esetén a jövőben hasonló kimenetelekkel lehet számolni. Nem csodafegyver, ezek a minták nem 100%-ban működnek, csupán az esetek egy bizonyos százalékában, azaz a mintákhoz valószínűségek is tartoznak
és abból, ha egy elemzés nem hozza a várakozásokat még nem szabad
leszűrni azt a következtetést, hogy az elmélet nem működik, mivel a
tévedés statisztikailag a technikai elemzés sajátja. . A sok 'technikai elemzőtől' én még nem láttam az alakzatokra vonatkozó konkrét (objektív feltételrendszert) és a hozzá kötött bekövetkezési valószínűséget a topikokban. Statisztikában csak homogén dolgokat van értelme összehasonlítani, egy alakzathoz tartozó konkrét feltételrendszer pedig nagy érték, ezen nem is csodálkozom, hogy nem jelenik meg, de a találati arány már más kérdés, abban nincs az a know how, ami értéket, elvehető értéket jelentene. Egyébként sok esetben a legjobb belépők, setupok esetében nem a találat magas aránya (az simán lehet 50-50%, mint a pénzfeldobás), hanem az asszimetrikus távolság (stop versus célár) az igazi kereskedési érték! . Elliott némileg a TA-n belül is más. Elliott elméletében a különböző
alakzatok megfelelő szabályszerűségekkel kapcsolódhatnak egymáshoz,
azonban fontos megjegyezni, hogy a legtöbb esetben nem csak egyféle kimenetel lehetséges! Az
elmélet használatának gyengesége előrejelzés vonatkozásában az, hogy az
alakzatok menet közbeni felismerése sokszor feltételes, kérdőjeles.Elliott
elmélete a tömegpsziché változására épül, arra, ahogy a kereskedők
tömegének érzelmei változnak a piacra vonatkozóan, ezáltal meghatározzák
az aktuális árat. Nagyon sokszor látható, hogy egy-egy elemző Elliott elméletében a saját kiinduló érzelmeinek keres további támpontot, megerősítést, azaz nem a chartról von le következtetést, hanem a meglévő elképzelését szeretné a grafikonon szakmailag alátámasztani, felrajzolja azokat elliotti köntöst ráhúzva (nyilván
a szakmaiság mögé bújt érzelem vezérelt gondolatok, ami által maga is a
piaci törvényszerűségek részévé válik, ez a szakmaiság azonban nem
valós). . A TA-ra épülő kereskedésben a statisztikai számosság fontos, nem egy lövésből, hanem nagyon sokból kap előnyt a TA-t használó, azt figyelő kereskedő! Egy-egy setup esetében 100-200 lövésnél jön vissza a statisztikai arány, időszakos torzulások lehetnek benne. . A TA és itt nem a kereskedésről, hanem inkább az előrejelző elemzésről beszélek, legtöbbször előbb jelzi a veszélyeket, lehetőségeket, hívja fel a kereskedő figyelmét a váratlan helyzetekre, mint a funda, ami ilyen esetekben csak követő magatartást tanúsít, legtöbbször pedig nagyon meglepődik. Erre tipikus példák tömkelege volt az elmúlt 2 évben (olaj 10 dollár alatti ára, 2020 OTP 8000-es szintje, 2022-es OTP esés, 2022-es OTP emelkedés, EURHUF 430 felett árfolyama stb.)
így van, a tech elemzés akkortól él, mikor a funda rendben van, és nincs egyéb mozgató hír.....egy úniós pénz rossz hír simán felrúgja az összes bollifibo tökömtudja még milyen hullámokat:)))))
Én ezt most olyan szinten politika vezérelte történetnek
látom ebben a pillanatban, hogy egyszerűen eltörpül a jelentősége a technikai
elemzéseknek. Én a józan észben próbálok hinni. Abban, hogy nem kell komolyan
venni a kommunikációs paneleket egyik oldaltól sem és a pénzt kell nézni. Megvolt a „főpróba”,
látták mi történik a forinttal ha… Persze ezek után is adott a lehetőség, hogy megszívassanak minket… Az zavar, hogy én nem
látom, hogy most miért szakítanák be szándékosan ennyire a HUF árfolyamot. Úgy
értem senki nem tart pisztolyt a fejükhöz, dönthetnek, amit akarnak … Mindenki
látta, hogy tud ez a forint esni és vele az OTP meg aztán pláne. Nem is
vitázom, csak az zavar, hogy nem látom az EU-ban kinek lesz az jó, ha most
legyártanak ide egy válságállamot. És mivel az EU dönt ez jobban elbizonytalanít,
mint amennyire egy technikai kép megerősíteni képes.
-Az OTP árfolyamgörbéje továbbra is erőről árulkodik, hiába láthattunk a múlt héten egy profitrealizálási napot. Mivel korábban két réssel is megtámasztotta az emelkedést, így alulról erős támasz zónát alakított ki a 9000 alatti tartományban. Kis megállásokkal képes lehet a túlvettséget kezelni, így még nyitott felfele, a vételi oldalt érdemes keresni-
Jó napot! Private Banking friss:- OTP napi: A múlt héten már láthattunk egy erősebb profit realizálási napot. Amíg az emelkedő trend él, addig nem fog tudni trendszerűen esni, de korrekciós fázis azért jöhet, ami kimerülhet oldalazásban is. Az emelkedésben két rés is nyitva maradt 8700 alatt, ami kedvező jel volt és megfelelő támasz zónát nyújt ettől kezdve alulról. A további növekedés fele nyitott a görbe, komoly ellenállás a 12 500-as fontos szint felett várja. A vastag zöld vonal alá menetel változást jelentene a meginduló emelkedő trendben, ez egyben a kockázatkezelési trendvonal is, de ennek törése még nincs napirendben. Ellenállások:11 250; 12 500; 13 750. Támaszok: 8750; 8125; 7500.
Köszi, igaz pár fórumtárson kívül kevesen hisznek a korrekcióban. Én azt gondolom, december 14-ig a 9600-as visszatesztnek be kell következni, a többit a FED majd eldönti. Az is igaz, hogy jelenleg még az indikátorok, nem támasszák alá a döntésem, csak a megérzésem. Nekem az indikátorok egy kicsit mindig későn jeleznek, nem elég Notredamusok. Egyébként is kell egy kis adrenalin (-:
OTP Trollmentes topik
Lakás, ingatlan topikom troll mentes lett a moderálásom mellett, és az egyik legpörgősebb topik lett.
Írjatok ide, ha van kedvetek.
Hasznos fórumozást!