Topiknyitó: Ender 2025. 08. 11. 11:13

OTP Singlemarket problémák, kérdések  

Mivel a moderátor tömegesen tilt ki normális kérdezőket és válaszolókat a korábbi hasonló topikból, kénytelen vagyok egy alternatívát létrehozni, hogy legyen hol kommunikálni az ok nélkül kitiltotaknak és ha kel akkor bárki másnak.
Direktbroker - Régi böngészős felület, elvileg kivezetik majd
Smartbroker - Régi mobilos felület, elvileg kivezetik majd
Singlemarket - Új ökoszisztéma, böngészőben és mobilon is így hívják, még erőssen fejlesztés alatt.
Mindnkinek javaslom a singlemarket hibák jelzését az OTP felé, szoktak rá reagálni, legegyszerübb az általuk megadott emailcímre. (lásd app/böngésző) Reményem szerint még fognak bekerülni új, hasznos funkciók.
Ismert direkt/smart broker sajátosságok:
- a direktbroker megbízás csak direktbrokerben kezelhető/látható
- a smartbroker megbízás csak smartbrokerben kezelhető/látható
- fél évnél régebbi megbízás (pl egy régi stop) sehol nem látható de a telefonos ügyfélszolgálat ki tudja törölni
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Donqatto
Donqatto 2025. 11. 20. 07:05
Előzmény: #638  jofej
A kérdés... ha fejlesztés alatt van, miért lett aktív??? Értik ezek hogy ez nem egy játék??
Shaun 2025. 11. 20. 06:34
Reggel beléptem, ma sem kereskedek.
Ha hétfön semmi nem lesz fejlesztve, lépek!
Ez tervezett volt, okkal az Otp től! Még mindig azt mondom!
Mi irjunk ,mondjuk el mi a hiba???? Nem kell bohócnak nézniük! Mondtam tegnap a nőnek a telefonba is!!
jofej 2025. 11. 19. 22:14
Ma ezt kérdeztem tőlük:  "Nem a legnagyobb probléma, de én használtam a DirektBroker-ben. Kérdésem, hogy lehet-e a grafikonokat szerkeszteni a SingleMarketben? A Direktben lehetett látni/állítani a mozgóátlagokat, az indikátorokat (RSI, MACD). Én a Single-ben nem találok ilyen lehetőséget, pedig a mozgóátlagok alakulása, az indikátorok állása sokat segít a kereskedési döntésekben. Ha még nincs ilyen lehetőség, akkor tervezik-e bevezetni ezt a grafikon szerkeszthetőségi lehetőséget a jövőben? Még eszembe jutott egy fontos riport, ami nagyon hasznos volt a DirektBroker-ben, ez az adóoptimalizáló riport. Enélkül kénytelenek lennénk manuálisan vezetni a kereskedés nyereségeit/veszteségeit, ami nem vetne jó fényt a rendszer használhatóságára."   Ezt a választ kaptam: "Köszönjük észrevételeit, az Ön által említett funkciók mind elérhetőek lesznek, jelenleg fejlesztés alatt állnak. A funkciók életbe lépéséig szíves türelmét kérjük."
Tibor010101 2025. 11. 19. 21:32
Előzmény: #607  kockaveto1
Leírnád kérlek annak az 5 brókercégnek a nevét?
Toka 2025. 11. 19. 21:30
Pont annyit tud amennyit a neve mutat...singlemarket...nevetséges.
Tibor010101 2025. 11. 19. 21:26
Előzmény: #569  Donqatto
Szerintem elég nagy probléma hogy csak FIFO van.És nem.látni azt sem meyik papír van sold out állapotban, ha certit veszek. Komolyan gondolkodom azon,hogy bankot váltok.
mcbull 2025. 11. 19. 21:18
Azt remélni szeretném, hogy a meglevő részvényeim követik az árfolyamot! Legalábbis majd eladáskor lesz tényező! A darabszám stimmel csak azt nem tudom, hogy mikor fogom tudni eladni! 
Törölt felhasználó 2025. 11. 19. 21:07
Előzmény: #632  joocukor
őszintén szólva én nem merem használni (belépni sem már) nehogy valami durvabb bug miatt futhassak a pénzem után
joocukor 2025. 11. 19. 20:49
Szóval én nem is attól félek, amit látunk, hanem inkább attól, amit nem látunk. Ránézésre úgy tűnik, hogy az új internetbankot és a singlemarketet két külön csapat fejlesztette. Az előbbi elég jól működik, a sm viszont katasztrófa. Láthatóan az sm-nál már a követelmény-specifikációnál el lett szúrva minden, és a látható hibák triviális voltából arra lehet következtetni, hogy a motorháztető alatt még nagyobb gányolások lehetnek. Ilyenkor az ember - ha a pénzéről van szó - minimum bizalmatlanná válik a technika iránt. Ez pedig egy tőzsdei kereskedési rendszernél baj.
hekki
hekki 2025. 11. 19. 20:23
Előzmény: #621  O1Gci
Ebben az országban tényleg csak Virág Ferenc és barátai tudtak normális kereskedési rendszert fejleszteni, üzemeltetni???
Hányan voltak? Öten? 
Egyiküket sem kereste meg senki, hogy segítsenek??? Nem szégyen segítséget, tanácsot té kérni az okosabbtól. 
tmike 2025. 11. 19. 19:52
Teljesen mindegy úgy szar az egész ahogy van. Az a bajom kb 30 éve az OTP-nél van mindenem. Nem egyszerű leépíteni a dolgaimat egyik napról a másikra,pláne úgy hogy anyagilag minél kevésbé fájjon. És a gond az hogy ezt pontosan tudják ők is!  Mindenesetre szép lassan el kell kezdenem,mert átvertek és ha maradok továbbra is át fognak verni. Ez nem szolgáltatás amit itt adnak. Sajnos arra még nem igazán jöttem rá hogy ennek mi értelme volt,de egyszer lehet kiderül. 
Donqatto
Donqatto 2025. 11. 19. 19:28
Előzmény: #608  Manufacere
Én úgy tudom a direkt nem az Ő termékük volt, hanem a portfólióhoz volt köze, azért akartak már rég saját rendszert...de 8 év kevés volt hozzá, hogy jó legyen
O1Gci 2025. 11. 19. 18:52
Előzmény: #625  fabicsek
Én is jeleztem ma hasonló hibát is!
A nő azt a választ adta ,hogy hát persze hogy nem látszik hiszen az még a régi felületen lett véve és kb. nem is értette,hogy ezzel mi a baj!
Többek között az ilyen emberek miatt is fáj 2. napja a fejem!Teljes sötétség jellemzi a kommunikációjukat is!
keeper 2025. 11. 19. 18:35
Előzmény: #624  Ender

Milyen nyomás? :D
2021-óta tukmálják rám az új internetbank felületet, hogy év végén váltanak, ez ment mostanáig.
Még hír is jelent meg az innovációról: https://www.origo.hu/gazdasag/2021/07/otp-bank-uj-internet-es-mobilbanki-alkalmazas (elnézést origó ez ment gyorsan)
Ha 5 év nem elég nekik, akkor 10 sem lesz az. Az internetbankban még most is voltak durva hibák, nekem konkrétan a pénszámlákat és takarékszámlákat kavarta össze, aztán végül maguktól észrevették (két hét alatt) és rendberakták, ügyesek voltak.
A singlemarketet 2025. július 17.-tól fejlesztik vagyis akkor lett bejelentve https://www.otpbank.hu/globalmarkets/hu/hir/promocio/otp-single-market-20250717, de megmondom őszintén semmi változást nem látok az akkori és a mostani állapot között. Sőt a vicces az volt, amikor a promó időszakában is benne hagyták a realtime előfizetés lehetőséget, miközben az októberig ingyenes volt. Később levették... gondolom aki véletlenül befizette, annak visszaadták a lóvét, nagyon gáz.
Kérdés, hogy a SM-et miért nem fejlesztették ugyanúgy 2021-től? Ez így egy tessék-lássék megoldás.
fabicsek
fabicsek 2025. 11. 19. 18:18
Ma el akartam adni egy bitcoin alapú papírom s közölte nem tudja mert még nincs benn a rendszerben! ??? Akkor most mi a f@szom van?
Ender
Ender 2025. 11. 19. 17:58
Előzmény: #617  joocukor
Én es néhanyunk jeleztük a problémakat korábban, tehát tudták. Én vártam is most, hogy lelőtték a régit, hogy a legnagyobb problémakat orvosolják mostanra. Persze vártam... de inkább úgy fogalmaznék, hogy adtam egy minimális esélyt neki. Mert ismerve a multis delivery világot tudom, hogy egy-egy funkció az sok sprint szóval mire minden helyrezökken az nem lesz gyors. Gondolom nagy volt a nyomás, hogy élesbe kell menni és le kell lőni a régit. Még a járulekos veszteség árán is.
keeper 2025. 11. 19. 17:57
Előzmény: #607  kockaveto1

A "gurunak" igaza volt.
Nekem külön tetszik az a funkció, amikor "bekattan" a felület és a csökkenést zöldben a növekedést meg pirosban kezdi jelezni a grafikon és ameddig egy ki-be lépést nem csinálok ez így is marad.
A részvények eledásánál sem értem, hogy miért nincs olyan lehetőség, hogy az összeset eladom, miközben az internetbank felületén egyéb papírok esetén meg van ilyen opció.
kockaveto1 2025. 11. 19. 17:42
Előzmény: #620  mcbull
https://njszt.hu/hu/user/csanyi-peter ; vmi olyasmi rémlik, hogy a direktbróker fejlesztése is az ő irányítása alá tartozott már
O1Gci 2025. 11. 19. 17:30
Előzmény: #617  joocukor
Ez a gondolkodásmód nagyon rossz irány!
Én pl. semmilyen értesítést nem kaptam arról,hogy az új internetbankban nem lesz lehetőség tőzsdézésre illetve arról se,hogy még az előfizetés is törlődik!
Eleve a direktbrókerbe küldték az üzit,hogy megszűnik és váltsak a másikra.
Magát a szót ,hogy "SINGLEMARKET" egy cikkben olvastam (de még abban is csak applikációként említik)  amikor elkezdtem kedden utánajárni,hogy hol lehet tőzsdézni,ha ott nem.
Majd jött a meglepetés mikor beléptem végre,hogy ez egy félkész fos!
Ha ezek után te magadat hibáztatnád az a te dolgod.
Én felnőtt emberként évi többszázezer forintért pont nem ezt várom el.
Ebben a rendszerben legalább 4 olyan hiba van (belépés jelszó és kód nélkül,könyv hiánya,csak FIFO eladás,nem frissülő adatok) aminek már egyike is ki kellene hogy zárja a nagyközönségre eresztését.
És ezek mellett van még vagy 6-8 olyan dolog ami visszalépés a direktbrókerhez képest.

Topik gazda

Ender
Ender
3 1 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek