Semmi baj Bratyó rögtön levágtam mi történt. :) Félrekatt. Van ilyen. (Tematikájából és topikjaidból látható volt). Egy pillanatig sem vettem magamra. S szerintem a fórumtársak sem. :))) (Ha jól tudom nincs is igazán aktív topik adminunk) :D
Egymillió forint fizetendő adóra kapsz automatikus kamatmentes részletfizetést a navtól,csak kérned kell.Nagyobb összegre is,de az már bonyolultabb és azt nem biztos,hogy megadják.
Ú Srácok Bocsánat! Tényleg sajnálom! Floodoltam! Nagyon benne vagyok... tele bizonytalansággal (képességeim drámaian alulmúlják azt a galacsint amit görgetni próbálok eredményesen), és ész nélkül írok kérdezek. Itt én befejztem ezt az offot. Bocsánat!!! :) Kövesi kolléga Köszönöm jókívánságaid. Neked is és minden kedves Fórumtársnak jó spekit sok nyerőt 2025 ben is! :)))
Törölt felhasználó2024. 12. 15. 21:44
Nyomjátok még kicsi? Kicsi egy ideig még menni fog ez, asztán vége! Ne felejts el fogat mosni! Kirándultunk a hétvégén a családdal erdőben, boltokban is voltunk, rohadt sokan voltak. Autópálya tele, de jól felújtották a lerobbant szoci cementlopott részeket. Remélem a főutakra is sor kerül. Kicsi mit csinálsz, kazettát teszed be a diktafonba? Hangfelvételi lesz a tiszában? Vagy lagzi lesz?
Ajjaj! Ez kezd egyre kacifántosabb lenni? Most azon gondolkozom hogy nagyon észnél kell lenni és nagyon előre gondolkodni mert Ha nem vonnak adót azonnal mint normál számlán realizálásnál (Long eladás pl) Akkor csapdába lökhetem magam: Jajjdejó bemegyek bank. Vidáman kérem az az OTP részvények átkötését TBSZ re, hát nyilván az összeset... TBSZ idén már be is zár. De bármikor is nyitom gyűjtővében is csak rátenni szabad, kivenni úgy tudom nem!!! S így ott lesz benn az összes részvényem és egy irtó nagy adósságom amit csak a TBSZ feltörésével tudok azonnal rendezni az adózás évében s ha ez egy több éve nem realizált stratégia nagy pakk. (Ennek adótartalma akkor lesz kínosan nagy hogy nagyon kicsi a családi cash flow -nk). Tehát Ha jól elmélkedem: Ki kell kalkulálnom kb mekkora lesz az adó és az azt fedező rv pakkot TILOS rátennem a TBSZ-re (Hiába csak gyűjtő év)!! Jól gondolkodom Srácok??? :)))
Szerintem nem vonják le a normál számlán történt nyereséges tranzakciókból származó adót, magyar bankok, brókerek erről év végével egy igazolást fognak kiállítani, ami alapján neked kell bevallani a májusig benyújtandó adóbevallásodban és addig be is kell fizetni az adót.
-Ez így van,de az eladás normál számlán történik,azaz adóköteles?.. A tbz re lehet úgymond átkötést csinálni és akkor eladjak-atvezetik- megveszik neked.
Igen! Köszönöm! Ez jó ötlet. :) Szerencsére nincs most vesztes pozim (mínuszos), s igen az adóval állandóan számolok...s valóban sok lesz az adóm (szerencsére-sajnos). Deee úgy tudom HA (amikor) én magam normál kereskedem és eladok nyereséget realizálok (eddig legalábbis azt láttam) hogy amint teljesült a tranzakció már kapom is -számlámra kerül- a nettó összeg amiből már le van vonva az adó. Tehát a bruttó összeggel (Nyereség) nekem tkp eddig dolgom nem volt az automatice vonódik realizáláskor s csak a nettó összeg kerül a számlámra szépen tisztán leadózva. Az a kérdésem EZ átkötésnél is ugyanígy megy? Mert akkor ha jól sejtem átkötés során akkor az ADÓ lejön ÉS a TRANZAKCIÓS DÍJ is (Vétel-eladás, v átkötési díj), így átkötik ugyan de kevesebb OTP rv. vehető vissza ..jól tudom? Vagy ez máshogy megy? (Bocsánat Srácok a sok off-ért..nagyon vakon vagyok ezen, s a családomnak is csinálom...hálásan köszönök minden segítséget)!!! :)))
Arra még érdemes figyelni, hogy ha nagy nyerőben vagy és zárod a sima ép számlán, akkor bizony szép kis adófizetési kötelezettséged keletkezik. Ezt még érdemes mérlegelned, de ha van lebegő veszteségben is pozid, akkor viszont érdemes mindkettőt zárni, egy kicsit adó optimalizálni kvázi, és akkor a felszabaduló tőke már mehet a tbsz szlra.
Ez tényleg nem oly kevés... Ez is olyan "ERSTE-s"-ott ily ilyen díjak vannak. :) Ennyiért valóban nem is mennék! :) Az ellentmondás feloldása lehet: 1 nem a K&H bank? Én a K&H Értékpapírba megyek. :) 2: Vaaaagy lehet EZ amit írtál az az alap Bronz csomag a K&H ÉrtékPappernél? Az lehet tényleg ekörül van! ÁM:---> nézd meg lejjebb:---> platina csomagot..én abba megyek kaptam írásos és szóbeli ajánlatot erre. Ott ha bárhogy megcsíped a platina csomagot ott NINCS állományi díj /szla vez díj!!! Tréd 0,24/0,24% vétel eladás. Ennél jobb az IB? :)
MI MI MI?? :D Átkötés??? (Na akkor már választ is adtam miért nem kötöttem át és indítottam TBSZ-t --jó vannak még más okai is h nem indítottam TBSZ-t idén...nagyon zavar a családom szanaszét szóródott pénze... nekem kell összegereblyéznem... idén nem leszek kész vele.. de a FŐ ok: eddig azt hittem h nekem kell parasztsortolnom és így: maga az OTP részvényeim volt a FŐ BLOKK... kerestem idén jó kiszállót...de béna voltam nem találtam... s nem is vagyok jó ebben..közben meg elment az év..) XD De akkor hogy működik ez az átkötés pontosan? Bemegyek a CIB be mondom a bankárfiúnak h h TBSZ-t nyitnék most azonnal!!! (25 000 Van a normal bef számlán v viszek kp-t) s utána AZONNAL kérek egy átkötést ami AZONNAL teljesül is??? Tehát ott ülve a bankfiókban meg is várhatom mert rögvest teljesül? Ezt csak a bank tudja? Piacin eladják és azonnal visszaveszik a friss ropogós TBSZ számlámra??? Szal így nincs árfolyamveszteség???(EZ a fő parám...ezt nem tettem még meg magam ugyebár) :D Mert azonnali piacin megy? Jól értem? Netán piacon kívül de teljesül? S akkor ott promt minden elintézhető? TBSZ nyitva ÉS rajta van árfolyamveszteség nélkül az OTP-s részvénypakkom..csak az ügylet díját fizettem meg? Jól értem? :D
Technikailag ennek annyi szokott lenni a menete hogy 25e huf megnyitás hogx legyen élő tbsz és utána már mehet is az átkötés. Off vége és bocs ha beleokoskodtam és te már ezeket végig rágtad.
Miért vársz 25-s tbsz-re ? Ha már úgyis mozgatsz meg pakolgatsz akkor tudd le még idén és akkor máris megnyerted a gyüjtőéved. A tbz re lehet úgymond átkötést csinálni és akkor eladjak-atvezetik- megveszik neked. Ne akarj magaddal kiszúrni hogy pont évvégén ezt nem zongorázod le és egy 25-s tbsz el indulsz neki az univerzumnak. Sokszor az egy év nagyon is számít! Akár csak a 3. Év végi részkivét lehetőség se mind1 hogy 3 vagy 4 év lesz. Mert ugye egy tbsz az a gyüjtőévet követő 5. Év végén lesz “mindenmentes” tehát igazából 6 év!
Köszönöm szépen a körültekintő, értékes választ, eszerint kézenfekvő külföldiek (IBKR, Lightyear) sem olcsóbbak. Természetesen jómagam is a H&H Értékpapírra gondoltam, szept. 20-tól érvényes kondíciós listájukat ismerem. Ha még lehet belőle vmennyit faragni az még csábítóbbá teszi. Otp-ről is réven szó pmáp eladásokból jómagam is bővítést tervezek, lehetőségképpen még ebben az évben. Nyugodt váltást és sok eredményes akciót kívánok.
OFF folyt! (Lapozzon akinek nem releváns) ! :) Ahol tartok: a héten voltam benn K-H Értékpapírban -ügyfélszolgálat szlát nyitni...van iroda van ember...segítenek (Nem nyalják fényesre a kabátodat mint privátbankárék, kb olyan feeling mint mikor bemész az öreg szaki hoz a kocsiddal aki csak a megoldandó problémára koncentrál de frankón ért hozzá és megóggya! S magasról l...a ki vagy honnan jöttél és mennyi pézed van :XD! Ez persze eddig 1 embert jelent.. Feladatorientált profi ügyintéző v bankár??? volt. EZ Tök oké! Ezért jöttem ...de nem lehet mindent full elintézni offline!!! Otthon kellett folytatnom de 1,5 óra ideg MIFID tesztek adatlapok jóváhagyások s csontig rágott 10 ujj után végre DONE! Megvan a szla 0 Ft os egyenleggel. (Tréd felület nekem tök okééé CIB -é is ilyen kb. ez is feladatorientált: ide csak végrehajtani jövök fel..azt a döntést amit korábban kinn meghozok) Kövi héten be a CIB és az teljes OTP részvénypakkom áttranszferálom a K-H Éptékpapír szla ra. Utána megint Be Papírékhoz ha nem tudom beszkennelni online elküldeni az adatlapot. Így meg is lesz a kilövés!!! (Na ez lesz az izgi mikor mennek az ünnepek és 3 ember teljes életműve utazik valahol a kozmoszban úgy h nem ad életjelet magáról...nem ping-el meg hogy "itt vagyok, élek- hamarosan landolok a kiválasztott bolygón") Ezért lesz jó nekem a karácsonyi béke csend és nilhil-hogy Otit nem CIBálják meg nagyon egyik irányba sem!!! A Transzfer díja ISIN kódonként 20 000 Ft (Ez CIB nél és K-H Értékpapír nál is azonos) lehet egységes országosan? Kövesi Úr neked a 30 000 ropi MBH? Egyéb lehetőségeim voltak: Realizálok, és átutalással 77 000 Ft (Most idén ez a max díj) a CIB ből! Hát köszi (Middle finger emoji)!!! XD. Más lehetőség még a CIB nél szla csomag váltással valami ECO 20 000 Ft alatt kicsivel az utalás. De ahhoz realizálni kellett volna..és én az OTP el NEM adása mellett döntöttem. (ha Okt végén realizálok és lövöm ki a pakkot bruttó több mint 3000 Ft / részvénnyel rövidebb lennék..szal ezt most jó döntésnek bizonyult) Így dobta az algoritmusom a részvénytranszfert. (Szerencsés véletlen h b..tam diverzifikálni...csak Ottíliám van, a 49 db Ricsit meg realizálom és utalom később). HA minden kész nyitom is életem első TBSZ -ét 2025 legelején (Mert én b..rom idén hallottam erről először...TBSZ? MIAZ??? OMG!!!) XD S jövőre a TBSZ es kényszerrealizálás-visszavétel végett rendkívül érdeklődő leszek egy remélhetőleg kellemesen elsülő kényszerparasztshort kapcsán... Trump... Uki háború, Lumi -oszti bejelentések-hírek kereszttüzében... Mert Oti és Ricsi nélkül nem élet az élet!!!! :))) Nagyon sok Nyerőt Mindenkinek!!!
OTP részvényesek ide!