Látod-látod Nedden, felejtsd el ezeket a himihumi bankokat...minden út az otp-be vezet! :)) Azon csodálkozom, hogy még mindig az otp keresi az akvi célpontokat és nem a bankok kínálják fel magukat megvételre :D
Jó ez a Commerzbank. Igaz hogy az ATH 260 euró körül volt és most csak 15 euró, de kit érdekel. A papir stabilitását az a betonbiztos spekulációs várakozás adja meg miszerint az Unicredit felvásárolja. Ez márcsak azért is tuti, mert a német állam mint főrészvényes ezt ellenzi. de mit számit ez. ha meg mégsem sikerül, akkor majd lehet örülni a 10 eurós árfolyamnak is, aztán pár év múlva meg annak, hogy az OTP felvásárolja.
Macus adtam egy pluszt mert ennyi érdemleges felsorolást amire egyértelmű cáfolat van nehéz felsorolni. Én nem osztogatok mínuszt. Azt hiszem pont neked mondzam pár hete, hogy hagyd az OTP papírokat és figyelj a Commerzre! Biztos megtetted javaslatomra így majdnem duplázódott a pénzed 4 hét alatt. Sőt triplázódni fog hamarosan. UNI-Commerz fúzió olyan nagy hatásal lesz az EU piacra amire Te gondolni sem mersz!
Másik tényező tessék nézni a makró gazdasági adatokat az az alapja mindennek! . P/E egy vicc szám semmire sem való ma már. Ágazaton belül kell nézni összehasonlítva hasonló cégekkel. - tudom OTP gyűjtő vagy de van más világ is, amott (odaát) meg szeretettel várunk!
De nezzuk mashogy ha usa esik pont otp ne esne? Igen pont … akár… hol van eloirva hogy mindennek esnie kell? Plane ami alulertekelt. Usa kb hegy magassagbol esik . Usa ban minden durvan tularazott. De nezzuk eu bankokat. Az eu bankok alacsony marzsu kornyezetben vannak akviralnanak , de nincs ra penz. Otp meg terjeszkedett a magas marzsu kornyezetben , innen dől a lé. Szoval mig azok kuszkodnek otp prosperal. Ujabb ado otpre? Van extra ado , van extra extra ado (vedelmi penz) van tranzakcios ado , van bankado ilyesmi . Tobb mar nem nagyon lesz. Sőt azert kihuztunk megint egy evet , elobb utobb a koltsegvetes is helyrejon . De ok … legyen … akkor magyar operacio sulya csokken , de a leanyok nonek. Profit valtozatlan. Ov nem tudja mondjuk a bolgar bankot adoztatni ugye…. Azsiaban elkezd terjeszkedni akkor jon még a lé igazan.
Ehhez nem fanatikusnak kell lenni. En puszta tenyeken alapulo dolgot irok. Nem spekulaciot hogy ha marinéne bal labbal kel akkor esik. Szamok szamok szamok…. Otp profitja 4100 eps et mutat ez a minimum eves arfolyamnovekmeny ha nem juttatja vissza a penzt a reszvenyeseknek . Oszti ralli , valami hir eseten eses emelkedes benne van , de ez zaj csak. Az alapokban nincs valtozas. Es hacsak az otp piacait nem erinti katadztrofa , nem fenyeget nagyobb leiras , nem fogunk tobb ezret esni. Sot annyira konzervativ sanyi bacsi hogy a tőke nő mint allat. Gyujtoget stb , meg a leanyokban van. Rafi 0,3 bvn ul. Azert mert ott egy orosz leiras erzekenyen erintene oket. Nalunk nincs ilyen veszely. Ha ugy nezzuk pozitiv akvizicios kockazat van. Vagy ha az nem lenne jon az extra oszti ev vegen kari ajinak. Na egy 1000 forintos oszti legalabb gondolnam nem 100 forint rallit indukalna. Egy jo luminor deal 80-100 mrd eves profitot hozna. Goodwill is lenne kb 120 mrd ezt egy ev alatt behozza es penzunknel vagyunk. Tovabba usa kanatot vagott, akkor vag mnb is majd , majd kamatstop kivezetesre kerul kb legkozelebb mar. Ukran haboru vege egyre kozelit minden nappal kozelebb. 2026 szerintem a magikus datum esetleg 2025 de az talan korai még. Gyulekeznek a pozitiv kockazatok is , a negativak meg fogynak a soft landinggel.
ez most komoly, hogy nem nézitek mi történik a világban? Ne haragudjon meg rám egy OTP fanrikus sem de nem az OTP teljesítménye a döntő hanem a globális makró gazdaság. Szerintem OTP oldalazni fog , de felkészült egy esetleges beszakadásra. Én tartanám a pozícióm de beraknék egy 18100 ft stopot.
OTP részvényesek ide!