Gyurcsány nem az ellenzék irányítója, csak szeretne az lenni. De nincsen akkora támogatottsága, ami ehhez kéne, 3 hét múlva pedig még az LMP is több szavazatot fog kapni, mint a DK.
szerintem semmi extra nem volt, max annyi hogy ha maradnak akkor megfenyegettek mindenkit s elintézik az ellenzékieket, a másik oldalon meg tárgyalnak de nincs eredmény, 1-2 visszalépés lett csak bejelentve. visszalépni 1 nap alatt lehet, szóval van még idő, közben potyognak le a simicska bombák, bizonytalan a helyzet még mindig, de nem bizonytalanabb mint múlt hét szerdán
1)Nem biztos, hogy jol ertem a mondanivalod. Az a lenyeg, hogy ML bevisz egy csomo ceget/resztulajdont amik brutttoban erhetnek 60-80Mrd Ft korul, de a hitelek miatt nettoban csak 1/3 reszet, szoval mondjuk 20Mrd-ot, es kap erte 611Ft arfolyamon kb. 120 Mdb reszvenyt, amit boldogan eladogat a tozsden, igy cash-re valtva a sokkal kevesebbet ero vegyes cegpakkot? . Ennek ellentmond, hogy megigertek egy audit ellenorzest es ertekfelmerest, profi vagyonertekelotol. Megvan mar, hogy ki ez? Ugyanis ha noname ML fuggelek, akkor az baj. Ha meg mondjuk nemzetkozileg is elismert ceg vagy bank ertekel (mondjuk Deloittle vagy ING) akkor az jo. Mert igen nagyot bukhat ha tul/alul ertekel, de egy "zugauditor ceget megszuntetnek es kesz. Szoval, ki is az auditor? Eltelt a bejelentes ota 6 het, kijeloltek mar? . 2)Egy 4 napos, politikaval teli hetvege utani elso nap iranya igen fontos jelzes lehet. Mindenki ertekelhette a beszedeket es helyzetet, es ma cselekedhet meggyozodese szerint. A mai nap zarasa fontos szignal lehet.
Kicsit elemezgettem az opust hétvégén. Sokan azt gondolják a választás miatt esik mert bizonytalan stb., de szerintem egészen más az oka. Ha tulajdonosi szerkezetet megnézzük ML bevitt része után ML hatalmas részesedést szerez opusban, miközben sejthető, hogy ML cégek mögött mások is vannak. Szóval ha ebből indulunk ki akkor az opusban ilyen hányadban szerzett tulajdonjogot nem hiszem, hogy akár rövid távon is tolerálnák, ergo vagy újabb részvénykibocsátás lesz közkéz hígítással vagy, a beapportált cégek utáni részvényeket értékesítik. Szóval ha ez így van akkor addig amíg az apport le nem zajlik és nem tisztázódik opus tulajdonosi háttere az ára folyamatosan erodálódni fog, mert az alapok amíg tisztán nem látják a helyzetet ettől a részvénytől távol fogják tartani magukat!
Látom itt is beindult a kettős mérce így elhagyom az oldalt. Megnéztem az általam írt és kitörölt hozzászólást, amire lehet mondani, hogy politikával, a választásokkal foglalkozott. Azt a hozzászólást azonban amire írtam és csak szintén politikával foglalkozik az viszont megmaradt és más közvetlen előtte lévő politikai hozzászólások is, amelyekben egy nyikk nincs az opusról. Látom nem mindegy ki politizál a fórumon, trump, pomperj stb csak politikai hozzászólása marad, másé repül.
Opus Global Nyrt Forecast