fundásan 2500 körül van..saját számításom szerint +-10%/ezért is nem tudják beverni nagyon alá/ a konzit..illetve a hitelkitettsége is jóval kisebb+ a turizmus függetlenlenebb a közbeszerzésektől/beruházásoktól (építkezés stb)..értsd politikailag kisebb a kockázat
Az ML vásárlásaihoz nem kell parlament, de mások is "jogosnak" fogják érezni h nagyobb mértékben részesedjenek a jóból. Ekkor jöhet még képbe ML júniusi pakkja h kik kapják majd meg valójában.
ML vásárlásaihoz nem kell a parlament. A parlament bizonyos törvények meghozatalához kell, aminek azon részét ami az Opust, Konzumot érinti, már rég megcsinálták, különben nem tarthatnánk itt. Szóval nem hinném. A szakadárokat meg kicsinálják gazdaságilag, pont így működik ez a rendszer, szóval szerintem fülét farkát behúzva van mindenki. Pláne most, hogy a választások előtt tuti átnézték kik a leghűségesebb káderek, s csak azok kerülhetnek be a parlamentbe.
A fideszen belül is vannak érdekcsoportok. Sokan rossz szemmel nézik, hogy ők nem olyan okosak, mint Zuckerberg. Abban a helyzetben már minden képviselő számítana, bármikor dezertálhat valaki, ha nem tetszik neki valami. Nem lehet pikk-pakk pakolgatni ide-oda a cégeket és pályázati pénzeket többet.
Nem az összeszámolásra gondoltam, hanem én is arra, amit utána fejtegettél. Lehet h egyik oldal se tud könnyen kormányt alakítani. Ekkor egy több hónapig tartó huzavona, hercehurca lehet. Akár egy új választás fél éven belül. Csak az egyértelmű fidesz győzelem esetén lesz ereszd el a hajam azonnal.
Hát igen, csak nem mindegy h 1500-t támasztja alá majd fundásan a Konzum, melyből óriási mozgás felfelé már nem lehet (főleg h az Opus is jelentős értékkel bír a Konzum esetében) vagy a jövőbeli folyamatokat is beárazva az 5000+ os értékeket már 1 éven belül.
azért össze tudják számolni reggelig bőven. A 4x%-s nyerő az érdekes, mert szerintem találnának koaliciós partnert (mszp, jobbik, lmp, bármelyik szóba jöhet), de akár szakadár emberekkel az előbbi pártokból. De az is idő és bizonytalanság. Viszont ekkor nem gondolnék limitelésre le, hanem oldalazásra, enyhe csorgásra. Akkor van gebasz ha sok helyen szoros az eredmény s újraszámoltatnak ezerszer
Erdekes ez a konzi,mar agyaltam rajta. Jol lathatoan a meszi papirok egyszerre esnek,egyszerre emelkednek. Gyakran percre pontosan,ugyanolyan tetelekkel. A konzi osszessegeben megis nagysagrendekkel kevesebbet esik,mint a masik ket papir,annak ellenere,h elotte viszont nagysagrendekkel tobbet emelkedett. Minden epeszu logiknak ellentmond.
és még az ML családi cégeket sem vonták be, ami legalább fundásan alátámasztaná a vételt és csökkentené a kockázatot..ezért is csoportosítottam át konziba egy részt..ott egy esetleges bukta után is prosperáló cég van / ez volt a reklám helye :)/
Van egy c verzió is, amiről senki nem beszél: amikor nem egyértelmű ápprilis 9-én reggel h megnyerte-e a jelenlegi csapat a választást vagy sem. Mert könnyen lehet ilyen szitu is. És akkor nem az van, hogy +-50 % 3 napon belül a megfelelő írányba, hanem akár több hónapig is tartó bizonytalanság.
választásokig nem lesz se Paks2 se Telenor se ML hír, túl sok forog kockán, hogy egy újabb mutyi miatt nyisson tüzet az ellenzék. Már év elején megmondtam hogy Paks2 jegelve a választások utánra, az lesz minden idők legnagyobb NER lopása, nem kockáztathatnak
ha ismétel a jelenlegi banda akkor be lehet szállni 4xx-ről 805-ig, mert az nagyon sok limitnek felel meg és lesz bőven realizáló, mindig volt ilyen limites napoknál. Azért 805, mert az az előző csúcs s akkor mindenki 1000 fölé várná. Jó persze nem 4xx-nél hanem feljebb lehetne venni, de akkor kit fog az érdekelni mikor 4 év hejehuja ereszd el a hajam jön? engem nem érdekelne és nem is fog, all-in felső limiten. Ha vissza is öntik akkor is ki a faxt érdekel, belelopnak még több vagyont előbb utóbb, menni fog.
bukás esetén szerintem megy le, mert kapásból megszűnik egy csomó üzlet, tele lesz akkor már rossz hitellel, adni fogja mindenki.
Opus Global Nyrt Forecast