Mi lehet az a különleges akció? Tegnap mondtam valakinek, ezek felemelik 15%ra, és akkor vége. Mi lehet más a különleges akció? Jedik jönnek és levágják, akik a forint ellen játszanak, és gordon b a darkvaether?:)
Én kb 560-as átlagon ülök benn, tegnapig nem is vol gond, hisz végig felette volt. Tegnap...
A 13-mal az a gond, hogy tavaly ugyanígy magas alapkamat (magas kötvényhozam most inkább), az alapkamat szintjén lévő osztalalék, és szívtam. Ha emlékszünk, olyat láthattunk tavaly, hogy a magas osztalékok (~10%) ellenére estek az árfolyamok a vágás előtti napokban, majd vágás után még az osztalékot is leadták. Na, ettől félek most is. A piacot meg nem érdekli, hogy 2 havi 13 vagy éves 13 - ezek alapján.
Meg miért kellett a közgyúlést előre hozni? Túl akarnak valami jón vagy rosszon lenni? Megemelik vagy törlik az osztalékot? Mindenesetre, hogy ilyeneket írok, 560-on ülök a papírban.
Ez így van,de tavaly is ugyanez volt a szitu (emlékszem,ilyentájt már benne ücsörögtem),majd ugyanezeket a hozamokat szépen kiszámolgattuk,mégsem jelentett az égvilágon semmit,tavaszra az árfolyamveszteség el is vitte.Pedig ráció akkor is volt benne.
Elméletileg most is van,de ebben a piaci környezetben már rég nem az ész és a logika diktál.
nem TA, zuhanos 100%ának környéke, de 3szor pattant, ez a negyedik... lesz vagy lenne, ha nem fogja meg akkor én is boritok, nagy a forgi is... anyi okosat tudok csak irni neked hogy ha ez a szint elesik akkor nagyon nagyon sokáig nem jövünk vissza fölé, mert amilyen kőkemény támasz annyira kőkeméyn ellenállás lesz...... :( max ezért védhetik annyira, de meg azt se felejtsük el, hogy HA nem esik el ez a szint és a matyi kidobja a 70forintos osztalékát... pfuu mikor is??? áprilisban??? az ide 2 hónap, 540re 13%!!!! A két hónapra a KÉT HÓNAPRA!!! ami éves kamatot nézve horribilis!!! 78% na ha ilyet találsz valahol a bankban akkor már nem szabad forintba ülj.... csak annyi legyen a párnában amennyiből tejet, kenyeret veszel...
MIndentől függetlenül vmi TA-ban járatos szakember elmagyarázná,h mi fantasztikus szint lehet ebben az 540-ben,h látszólag képtelen megbirkózni vele?
Gyakorlatban pedig állandóan tömik a szintet,h még csak véletlenül se futhasson át rajta....
hát én se igy gondoltam... most át kell majd értékeljem, ezt csak annak írom aki hónapokkal ezelőtt érdeklődött matyi vételemről és céláramról... jelenleg igy látom: link
ez van...
Nem értem, mit vagytok meglepve... mitől ment eddig egyáltalán? Osztalék még odébb van, a telekom meg fölment úgy, hogy akkor is emelkedtek az állampapírhozamok, aztán gyaktilag minden esésből kimaradt már hetek óta. Ennek előbb-utóbb vége kellett, h legyen. Szvsz amúgy azért ment föl egyáltalán, mert azok, akik nagyon szórták 550 környékén heteken keresztül, azok kifogytak a részvényből, és megszűnt az eladói nyomás.
Szerintem fog ez még menni, ha jön az osztalék, addig meg kaptunk egy jobb beszállót, mint ezek az 570-580 körüli szintek (ahol én nem is mertem venni amúgy, de most majd merni fogok).
Mtelekom