2014. január 1-től lehetőség van arra, hogy a számlatulajdonos a TBSZ számla megszüntetésével a befektetési szolgáltató, illetve a hitelintézet által vezetett lekötési nyilvántartásban rögzített pénzösszegek, pénzügyi eszközök egészét – a megszűnt szerződéssel azonos célra – a lekötés megszakítása nélkül másik befektetési szolgáltatóhoz, illetve hitelintézethez utaltassa (transzferáltassa) át.
Amennyiben a számlatulajdonos a lekötést átvevő befektetési szolgáltatónál (pl. Társaságunknál) a lekötési átutalással érintett állomány elhelyezési éve tekintetében már rendelkezik TBSZ számlával, úgy Társaságunk az adott naptári év tekintetében vezetett lekötési nyilvántartásban rögzíti a lekötési átutalásban szereplő pénzügyi eszközöket. A TBSZ számlán lévő papírok transzferálása adózásilag nem minősül a TBSZ számla feltörésének, így ennek vonatkozásában adó- és EHO kötelezettség sem merül fel.
Ez a gyakorlatban az alábbiakat jelenti. Ha a számlatulajdonosnak egy másik befektetési szolgáltatónál is van TBSZ számlája, lehetősége van azt Társaságunkhoz oly módon áttranszferáltatni, hogy a TBSZ számla kedvező adózását nem veszíti el, tekintettel arra, hogy 2014. január 1-jétől a TBSZ számla „átmozgatása” nem eredményezi adózási szempontból a TBSZ számla megszüntetését.
Van TBSZ is nekem, de tavaly nem gondoltam, hogy az idén ilyen nyerő jön össze a BÉT-en, és nem nyitottam. Most meg nem akarom növelni az adóalapot egy jelentősen nyerő MOL-pozi eladásával.
Ti is elkeveritek a dolgokat. Minél (kiénél hosszabb 3, vagy 30 cm-rel?
Nagyon égeti már a kezemet ez a MOL pak, de azért még bízom benne. Adózási okok miatt sem akarom eladni az idén. Remélem kitart januárig a 20 ezer feletti árfolyam.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.