Figyelembe véve, hogy a mol-nál egyrészt eltünt a forgalom, másrészt most már kifejezetten szűk sávban nem csinál semmit, nem lehet, hogy mindenki a partvonalra ült a gyj-ig?
Illetve, az egyértelmű, hogy mindenki a partvonalra ült, csak ennek oka a gyj-ig kivárás, vagy valami más lehet?
Teljesen olyan, mintha mindenki egy startpisztolyra várna, hogy akkor most fel, vagy le.
A bét forgalmát nézve szerintem már az egész állományt létszámleépítették, kivéve egy fő takarítónőt, de ő sem azért van ott, hogy port törölgessen, hanem, mert az ő havi 1 db minimálbére az, amit még kitermel a biznic. :)
Lehet, hogy csak mi komplikáljuk túl, és egyszerűen valaki, akinek elég tőkéje van (talán felminősítő :))szándékosan sávosan mozgatja, és rohadt sokat kaszál a kisbüfiken...
azt, hogy sokat kaszál azt kétlem. Ezzel a mozgással mindig teremt alkalmat az eldobott pakkok visszavételre. A brokik hozzák rajta a fixet, de a bét forgálmát nézve õk is éhezhetnek.
Én végül 3 pakkal frankón beragadtam (755, 805, 875), így várom a gyj időpontjában bejelentett OMV+SHELL akvizíciót, akkor tuti el tudom adni 11.950-körüli plafonon! :))))))
Mert a komoly magyar befektetők a plafonon levő magyar piacról áttolják az euromilliárdjaikat a padlón levő leszakadt német piacra, hátha innen már csak feljebb fog menni, és ezt a mozgást látod...:)
Akkor olvass utána, frankón beajánlott a mégnagyobbvezér valami szibériai kitermelési lehetőséget, meg ehhez ipari mennyiségű technikai segítséget. És a mimikából mit szűrtél le? (Bár ezen a szinten már elég profdin ki vannak képezve, hogy a lehetőség szerint kontrollálják a testbeszédet)
Korábban arra gondoltam, hogy valakinek belső infója van, vagy egyszerűen kockáztat (mint a Templeton), és alacsonyan akar minél többet porszívózni, de már ebben sem vagyok biztos.
Lehet, hogy csak mi komplikáljuk túl, és egyszerűen valaki, akinek elég tőkéje van (talán felminősítő :))szándékosan sávosan mozgatja, és rohadt sokat kaszál a kisbüfiken...
Kihasználja, hogy nincs forgalom, nincs vételi erő, így pár száz millióval bármit megtehet.
Az olajárral kapcs. egyet értek, az INA ügy viszont előbb-utóbb megoldódik valahogy, mert a piac és a kapitalizmus törvényei elég erősek. A kérdés csak az idő, hogy mikorra oldódik meg. A Római Birodalomtól kezdve Hitler és Sztálin uralkodásán keresztül a szocik és a fityisz örjöngéséig mindenre igaz, hogy nem tart örökké, ami szembe megy bizonyos erőteljes alapvető törvényszerűségekkel. Ilyen az Ina konfliktus is. Csak idő kérdése. Persze, ahogy telik az idő, úgy igaz az is, hogy mindkét fél csak egyre többet veszít, tehát ez egy frankó lose-lose játék, de ez már egy másik kérdés...
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.