én erõsen a mimikájukat figyeltem, hogy lássam mennyit hazudnak, így lehet, hogy valamirõl lemaradtam. A mol a déli áramlattal kapcsolatban jött szóba, hogy már meglettek kötve valami gázszerzõdések, de ugye annak fuccs jelen állás szerint.
Futottak szibériai kitermelések, de elméletileg a mostani bejelentés arról szól, hogy a jelenlegihez képest új területeket ajánlanak fel kutatásra. Persze, hogy betartja-e, meg, hogy milyen minőségű és nagyságú mezőkről van szó, azt konkrétumok hiányában nem tudja senki, meg nyilván, ha össze is jön, akkor is még vagy 3-5 év, mire abból értelmezhető napi kitermelés lenne, de akkor is elvárható lett volna egy jelképes pár száz ft-os emelkedés...
Ahogy itt sokan mások, én is úgy látom, hogy itt valami mutyi van, és ezért nincs semmi köze az árfolyamnak a piaci viszonyokhoz. Ezért nem várok semmit a gyj-től sem, ha jó lesz. (ha rosz, akkor persze hatalmas esés jönne)
Csak az INA megoldása, ami év végéig elhúzódik minimum, illetve a felminősítés, ami szintén év vége hozhat komoly fordulatot szerintem.
Kissebb emelkedést (max. 13.800-ig, de az már horror) még valami komoly akvizíció hozhatna talán.
Továbbra is ugyanolyan optimistán látom a Mol-t, mint korábban, csak most már nem pár hónapos időtávon, hanem inkább év vége, következő év közepe...
Az nem lehet, hogy az orosz projektek már Putyin előtt is futottak és semmi újdonság nincs ezzel kapcsolatban.(Richternél sem mondott olyan újat Putyin ami előtte már nem volt tudható.)
Az valóban furcsa, hogy adott egy olajipari cég, kap egy olyan felajánlást egy Putyin szintű emberkétől, hogy kap egy rakat olajmezőt kitermelésre (persze konkrétumok nélkül, de azért az ilyen igéreteket többé-kevésbé be szokták tartani), és erre az apróságra az égvilágon semmi érdemi elmozdulás nem történik, míg hasonló igéretre a ricsi megy 4 %-ot. Több, mint gyanús.
Például az én portfóliómat jelentősen megmozdítaná egy grátisz olajmező, persze én kissebb játékos vagyok, mint a Mol, de azért az ember naivan azt gondolná, hogy egy ilyen felajánlás beárazódik az árfolyamba. Nem mondom, hogy ez a konkrérumok nélküli igéret mindjárt 5ezer ft-ot jelentsen, de ha csak 2-400 pontot emelkedett volna, és szerdától 12.100-12.300-között oldalaznánk, mert ugyanez a mozgás, csak egy pár százassal feljebb, az úgy logikusnak tűnne. Ez így azért nem teljesen az...
Én gyűjtögettem ma kicsit 11690-en, de sajnos nem hiszem, hogy az én sajtburgerpakkjaim döntőek lennének a jövőre nézve.
Az azért látványos volt, hogy a Putyin-pletykát/hírt gondosan elfojtották, ugyanakkor valóban nem akarták eddig még nagyon beverni (persze a záróban várható nagy mozgás még rámcáfolhat)
szvsz egyszerűen nem engedik le újra 11500 alá. amikor bemegy 11700 alá, azonnal megjelennek a gyűjtögetők.
11900 tájékán meg eltűnik. egyszerűen van egy ársáv, ahol most sokat, de nagyon sokat akar gyűjtögetni.
tökéletes példa: talán tegnap, nem is emlékszem 1,5 mrd-so forgalommal fogták meg 11700 környékén, mert megint jött valami idióta. most már nem engedik!!!
még egy érv: egyre több átkötés van a nagy forgalmú napokon. jelzi. nem engedik lejjebb az árfolyamot.
oka leget: alacsonyabbról elindítani többe kerül!!!!!
nem látom értelmét most venni... most úgy érzem ez a hét elveszett, teljesen törlik a múlt heti UP-ot... most már "kellene" a 21MA-t is tesztelni ... addig meg minek vegyek ..
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.