600-on a pakkom megvéve, lássuk mire lesz elég ...
Törölt felhasználó2015. 02. 06. 10:40
Előzmény:
törölt hozzászólás
Ez maflaság, amit írsz szerintem. Ha van egy 100Ft-os terméked fogyasztói áron, amiből 50 forint az államkasszában landol, akkor 50 Ft a bekerülési költséged. Ha 25 lesz a bekerülési költséged, és 50-et be kell fizetned, akkor a fogyasztói ár 75 Ft lesz. Nyilván valamivel kevesebb, mert az áfa is arányosan csökken, de a rárakódó költségek miatt a késztermék ára sosem csökken ugyanolyan mértékben, csak vele arányosan. Ráadásul, ha a csökkenő üzemanyag árak mellett nem növekszik a kereslet, tehát alacsonyabb áron közel ugyanakkora mértékű az értékesítésed, akkor mind a netto árbevétel, és nyereség soron is csökkenés lesz. Én így gondolom, de ha nem így van, javítsatok ki
A tény az, hogy a MOL most kb 85k hordó olajat termel 1 nap, és 110k-t finomít, szóval még vásárolnia is kell.
A downstream brutális lesz Q4-ben, az upstream rossz. A magas USD/HUF is jó a MOL-nak.
felminosito barátom igazi pszichológus ott csíp, rúg, élcelődik, bánt ahol csak lehet viszont ebben nagyon profi...kár érte...akár kollégák is lehetnénk...:)
..ha le is akarják verni,a 200 napost megcsípheti...én elé tettem az eladásaimat...persze,ahoz 800-n át kellene mennie előbb...olaj stabilizálódott...így nem várom hogy ma a essen...max marad 6-800-as sávban....hetesen akár egy teli zöld is lehet a cél,akkor pedig szép lesz a záró...a tegnapi vola során,kirázták akit lehetett...ma már alig van eladó...
Nem úgy tűnik hogy csak befedték a gödröt száraz ágakkal. Igaz, itt vannak előttünk a 11800-n vásárlók hada, de adni se nagyon adja már senki a cuccot.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.