Választási kampánytémává silányították a MOL-t, minél rosszabb annál jobb alapon.
Törölt felhasználó2014. 02. 25. 16:57
Azért ide írom, mert ennél írta ki. Megnyitottam az új TBSZ-em, és első vételnek éppen a Mol-t néztem ki, vettem is pár darabot (egyszámjegyű darabszám, szóval nem komoly, nem sok befektetett pénzem van és azt is erősen diverzifikálom). Az Erste Netbroker mikor a megbízást adtam, valami olyasmit írt ki, hogy ez a megbízás valamilyen piacbefolyásolással kapcsolatos szabályt sért, és a piacbefolyásolást mittudomainmilyen szabály tiltja, biztos vagyok benne, hogy ezt a megbízást kiadom-e.
A kérdésem mitől számít egy megbízás tiltottnak ilyen értelemben? Tilos csak pár darabot venni? Vagy mi lehetett az oka, hogy ezt az üzenetet kaptam? Korábban is vettem kis tételben más részvényt, akkor nem kaptam ilyen üzenetet (pl. GSPARK-ot vettem három adagban, és összesen sem nagy tétel, Plotinusból meg nagyjából akkora összegben tartok, mint most amennyi Molt vettem, mert annak a súlyát az AHA alapok súlyához viszonyítom, amiből meg sokféle van nálam).
Ha az 1% lenne nem is írogatnák,lelkileg fel kell készülni,hogy lehet még lejjebb is,azt hittem készen állok rá,de nem könnyű látni,ahogyan olvad az ember pénze,
de azért sem adom el,most már kiülöm,meg ha 5 évet várok rá akkor is.
Az INA megtartás/eladás körüli bizonytalanság, továbbá visszavágták a jelenleg ismert olajkészleteket. link
Meg amúgy is adják a hazai piacot. Ebbe mindig megtalálják a shortosok a számításaikat, azaz a profitot. Amíg ez a kormány marad, addig itt érdemi változás sem várható sztem. Se felminősítés, sem tőkebeáramlás. Sajnos ez van.
én azért nem értem, mert egy nagyon jó hír érte a MOL-t, nevezetesen: a horvátok átveszik a gázüzletet az INA-tól, ami a MOL-nak évi 30 milliárd veszteséget okozott !!!
Accept, nincs valami infód a RC külföldi részvény kereskedéssel kapcsolatosan. A Xetra bevezetésekor (dec.-ben) az a hír volt, hogy idén februártól lehet majd külföldi rv-el is kereskedni náluk.
Ezt a pár a silány, agyongyötört magyar papírral már nagyon elegem van.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.