Hát ez is relatív, mert aki 5-8 éve csücsül benne 8-10k környékéről biztos mást lehet a véleménye a jobban teljesítésről.:)
Olyan, mint aki a Mol-ban ül 5-8 éve 25-26k környékéről. Talán még a ricsi "tartja magát jól", mert az kb most is ott van, ahol 5-8 éve volt.:) Ez a szomorú, hogy a legjobban teljesítő hazai blue rv. ott van , akol 8 éve volt. A forintunk pedig 260-ról 310-nél tart. Ha az inflát is még hozzátesszük, akkor még szomorúbb a kép a magyar rv. bef. hozamokról..:(
kivárás van ott ... majd sorrakerül .. - sajnos ... kiábrándult vagyok eléggé ... igaz amit tudunk a bét pár éves időtávon egy nullszaldó.. most éppen aljára igyekszik ... ez a magyar valóság
ki gondolta volna, hogy az otp "ilyen" jó papír lett, amikor a válságban 1/5re esett, most ez az egy papír az, ami jó pozi az összes többi blue chip kuka, nem is értem!
Majd sorra kerül az is hamarosan.
Az AB ma tárgyal a dev. hitelekről, annak döntése megmozgathatja az OTP piacát. Főleg akkor, ha arrogáns tóni, lézer pubi, netán Selmecsi punci kommentet is fűz hozzá :)
"Molnár Józseftől megkérdezték, hogy állnak a tárgyalások a Mol és a horvát kormány között. Molnár szerint a Mol gyorsítani szerette volna a tárgyalási folyamatot, és az egyeztetések jelenlegi tempója lassabb, mint amire számítottak." link
Szerintem a horvátok a ruszkikat akarják, de az út oda csakis a MOL-on keresztül vezet. Az idő ha lehet mondani, a ruszkiknak kedvezhet egyedül, a MOL-nak és a horvátoknak már nemigazán.
Remélem a ruszkik egy szerb/orosz félvér vezénylőtábornokot raknak az INA élére :)
Tele már a tököm ezzel az időhúzásukkal.
Esik rendesen BUX, ebben élen járunk, akarom mondani "jobban teljesítünk".link
egyrészt láthatod a trendet, esőtrendben az azonosulás short pozi, emelkedőben long pozi... másrészt nem akkor kell "dumálni" itt, amikor extrém nap van, hogy "megmondtam", ha közben nem is aktív a fórumtárs
szóval némi szövegértelmezés nem ártana...
Miért lenne az, már bocsi, de amit írtál az inkább az!
a lényege az volt, hogy aki poziból beszél annak lehet nagy szája, de itt általában azok ugatnak akiknek semmije nincs nem, hogy pozija, erről ennyit!
"de egy iránnyal azonosulni akkor "illik", ha pozid is van hozzá..."
Marhaság... ekkora hülyeséget is ritkán lehet olvasni tőzsdefórumon. Ne lássam a trendet, csak mert nem vagyok shortban? Én sem veszek addig, míg jól láthatóan tart a trend, mert nem vagyok öngyilkos-típus. Egyszerűen erről van szó.
Technikai daytrader lehetett egy része, de nem napon túli shortosok. A TDT műfajban utazók nagy része szerintem max pár 100-al nyit pozíciót, ezek max a gyors reakciójuknak köszönhetik a profitot, de sztem a TDT a legveszélyesebb, mivel nem lehet átvinni napon túlra, ez itt a gond. Anno az E-Star is esett egy nap 5%-ot, még amikor 900-on volt, aztán másnap jóval alatt kezdte. Kár hogy a Random Capital Brokernél csak 4 papírra lehet kötni napon túlit, sajnos már csak 4 bluechip van, bár sztem az A kategóriában több papírt lehet bluechipnek nevezni.
tehát nem a short vagy long pozi a probléma, tégy belátásod szerint, de egy iránnyal azonosulni akkor "illik", ha pozid is van hozzá... kb. ennyi a lényeg ! szóval írogass, ha van véleményed, elolvassák a fórumtagok
de írhatsz, nem erről van szó, hanem amit írsz, tedd hozzá, hogy annak ellenére nem vagy shortban, hogy "világosan láttad" az irányt. Az aktívakat kizárólag az irritálja, ha vki felbukkan a semmiből és pozi nélkül mondja a tutit... ricsiben volt ilyen jópár kommeentelő, majd szépen eltünt mind ..
Olyan szorgosak mint a méhecskék, azok is szorgosak csak maguknak gyűjtögetnek, na és persze a királynénak csak ez esetben nem stimmel vagy lehet a király az mégis királynő?:DDDD
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.