Az tény, hogy az igazi bennfentesnek nincs szüksége rá, mert az ott van a tőzsdén, vagy pedig van saját brokija. De kisemberként real nélkül kereskedni szerintem életveszély!!! A mol 15 perc alatt képes 500Ft-ot is esni, az otp-t is láttam már pár perc leforgása alatt több száz forintokat esni... Így nem lehet jó döntést hozni. Plusz az 5 ársáv is nagyon hasznos, lehet belőle következtetni... Nem lehet sikeresen kereskedni kicsiként szerintem real nélkül. Havi 2400Ft és látod 5 ársávban, nem olyan sok az, ha kiszámolod mennyit tudsz bukni azért, mert nem látod a realt...
extrém eset: jóbarát szól -> veszel piacin, ismét szól -> eladod piacin
ez viszont nem tőzsdézés, neve: strómankodás :)
és kérhetném, hogy amikor szól, akkor írja be ide? :)
(ha nem kereskedik még, hanem csak tanulja akkor ráér a real, bár akkor is jó látni, hogy milyen csúcsokon vagy aljokon fordul)
Többen vannak, akik nem használnak reál timet, pl. én sem. Ennek több oka is van:
az első, hogy még csak most tanulgatom és azért nem fogok havi több ezer Ft-ot fizetni
második: az igazi bennfenteseknek nincs szüksége rá, mivel nekik súgnak és azok súgnak nekik, akik mozgatják az árfolyamokat(azoknak pedig van profi programjuk)
Annál sokkal többen, de kb. 12,5K real-time előfizető van, ami elvileg konkrét statisztika. Tehát az értékpapírszámla tulajok száma jóval nagyobb, csak ezen 12,5K feletti tömeg vagy nem aktívan "játszik" vagy nem használ real-time árfolyamot a kereskedéshez.
Ma újabb nehéz napunk lesz, alakul(gat) a jobboldali váll, lehet nullszaldóban már dobom ...
Nekem mondod, én ugyan november óta tartogatom, és 4 különbözö vételü pakkal vagyok benne... és 19k-n már egész jó voltam, de nem szálltam ki, mert ha valaha végre áttörné akkor simán elmenne 20k-ig. És mindig ott van, a mi van ha... mi van ha épp most töri át a 19k-t és elmegy 20k-ig, én meg túl korán kiszállok... ezért ën sem szállok ki :-) és lassan három hónapja mindenkit a 20k-val untatok:-) :-) de meg lesz, január végére, meg lesz!!!
Az !
Az internet előtt még nagyjából a részvény miatt vettek az emberek. Ma már a többségük - beleértve magamat is -lényegében "nyerőjátékot" lát benne, akár DT, akár swing alapon kereskedik. Az ún. befektető ritka, mint a fehér holló, a legtöbbjük valójában közép-hosszútávú "beragadt játékos". Múltkor belinkeltem egy cikket: nagyjából 12,5K értékpapír magánügyfél kereskedik rendszeresen, de legalábbis Real-time előfizetése van. Ezek nagyrésze "hírekre" kereskedik, kis részük "profi", illetve "jólinformált". na és persze van pár nagy, akik megpróbálják a "tömeget" terelni, hogy nekik "jó legyen" (amit persze legtöbbször a kisbüfik szívnak meg). Jelenleg nem olyan időket élünk, ahol a papírok jól kiszámítható, stabil mozgást végeznek egyirányban, hanem eléggé ciklikusak. Ma már "meg kell dolgozni a pénzért" és állandóan készenlétben kell lenni az irányokat illetően. Kb. ennyi az egészről a tömör véleményem ..
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.