Gaben én most készülődök stílusváltásra, eddig 3-4 hónapban gondolkodtam, de ha a 19-es kiszálló sikerül megpróbálok egy daytrades stratégiát fölvenni, azzal az aranyszabállyal, hogy inkább maradjak le a rallyról mint beragadjak. Az emelkedésre mint magasabb csucsok és aljak összességére fogok tekinteni. Példakép Shortos Gyuri bácsi aki hedge foundjával 42-szers hasznot hozott a befektetőinek 10 év alatt, amikor a DOW csak kb, 40%-ot ment.
Nekem tavaly volt 2000 FHB-m, husvét előtti pénteken LOndon, Wallstreet zárva, BÉT 1 mrd ft. forgalom, FHB úgy emléklszem 230 ezer. Következő hét szerdán adtam el.
Jézus... mondjuk azokat sem irigylem, akik 12K-ról ülnek E-Starban. :-(
Mert egy OTP, egy MOL vagy ne adj isten egy Ricsi esélyes, hogy visszamegy a régi szintjeire.
De az ilyen lófütty cégek, akiknek a vezetői abból élnek, hogy a részvényesek pénzét majd hogy nem szó szerint ellopják.... hááááát....Rába is volt valaha 2000, Telekomról nem is beszélve.
Szomszéd mamája bróker tanácsára bevásárolt genesisből, ki-be szállót azt nem mondta, de már a neve sincs meg, mert valami Hunming. 200 fölöttről zuhant 30-ra.
Hát volt már olyan velünk is, hogy nem volt pozink... pl. estmédiában (akkor még econet) 2009 őszén ! :-)))))
Meg olyan is volt, hogy volt pozi, aztán kihagytam a kiszállót, mert gondoltam, még feljebb megy és bukovári lett a vége ! :-)
Na most ilyenkor szokott az történni, hogy 5-10 percen belül kijön valami hír... amit már jólértesült körök tudnak és vásárolnak.
Kíváncsi vagyok, mert ebben a várakozó hangulatban kicsit eltúlzottnak tartom ezt a hurrá-optimizmust, habár azért örülök....
Csak a nagyok tudnak viszonylag kockázatmentesen keresni, pl. DANA story sztem előtte shortot nyitottak, de ha utána az OMV vásárló beköpné, hogy mégis inkább a MOL felé orientálódna akkor előtte csak longra kellene váltania. Az ilyen storykon csak anagyok kereshetnek vagy ha az ember véletlenül jó irányban áll.
A görög zakótól én is tartok.
Azért az hagyna némi nyomot a BUX-indexen... szerintem. :-(
Bár... lehet, hogy hamar kihevernénk, mint a leminősítgetéseket.
Hát ha azt nézem, hogy az OTP 5%-al járt előttünk, most meg csak elbizonytalanodást látok, kb ott lesz szerintem ez a kör vége.
A gyorsj. után én lecsorgásra számítanék inkább, feltétlen előtte szeretném dobni. Nem biznék a reakcómban a Görög dráma vége full cashben lenne jó ha érne.
Drága Gaben, ha én azt tudnám ! :-)
Eladnám az autómat, a lakásomat, és MOL-ban csücsülnék a kurdisztáni hírekre várva. :-)
Csak azt látom/hallom, hogy 2x felreppent a pletyi, először cáfolták, másodjára már erre sem vették a fáradtságot, pár napja pedig már összeget is közzétettek, hogy ennyiért meg amannyiért válnának meg tőle... khm... ismét drága jó nagypapám mondása villan be: nem zörög a haraszt...
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.