Ez egy nagyon is jo chart https://invst.ly/-5vde csak nem impulziv (mert annak a kozepe tajan nincs atfedes, de ebben meg mindenhol atfedes van) hanem korrekcios szerkezetben megy felfele. . Az impulziv chartokat szamozzuk 12345, a korrektiv chartokat betuzzuk , abc, illetve ha tobb abc van akkor csoportokba szedve WXYXZ jeloljuk. SZoval, szerintem a MOL most leginkabb egy jelolheto: Tripla zigzag lehet belole http://keptarhely.eu/view.php?file=20230201v02xhq5ej.jpeg -
Nekem az az érzésem, hogy az okker csatorna nem jól van felvéve. Nem kritizálni akarom, mert biztosan nem én vagyok itt a legjobb TA-as. Sőt, csak kapargatom a felszínt. De én fel tudok rajzolni olyan csatornát is, ami a felső kék vonallal párhuzamos. Abban az esetben, viszont egyáltalán nem tűnik ennyire borúsnak a helyzet. https://invst.ly/-5vde
Nem vagyok egy nagy elliott szakértő, leginkább nem értek hozzá.Azt kb. el tudom dönteni, hogy a MOL-ban indult egy long trend 2020 novemberében. Ha havin nézem a diagramot, nekem úgy tűnik az 1-es és a 2-es hullám lehet készen, és elindult a 3-as hullám fel? https://invst.ly/-5v3v
Pár napot nem voltam és nem is néztem a tőzsdét se a magyar híreket.... Most így visszagondolva mennyivel szebbek és boldogabbak voltak a napjaim és még a nap is szebben sütött :) Továbbra is szörnyű látni és nézni a dolgokat, ami itt folyik... Azért nagyon remélem, és bízok benne, hogy elkezdünk újra emelkedi és folytatjuk a múlt héten elkezdett irányt!
Igen, természetesen egyetértek veled. 2800 fölé kell kerülnünk. Azért én már tudok ennek is örülni, az elmúlt napok történései után. Egyértelműen fordult az alsó emelkedő trendvonalról.
Igazad van. A kezdeti emelkedés után amihez elég gyenge forgalom párosult, most 2700-on billeg, ma ha felette zárunk, talán mutatja az irányt. De a tegnapi ajándék belépő volt megint, aki vett most, nem veszíthet pár hetes távlatban szerintem.
Csipegetik, de akkor fog csak igazán ragyogni, ha kitörünk felfelé ebből az egyre szűkülő sávból... benne van az is a pakliban, hogy jelentésig még visszaejtik, hogy amit lehet még, összeporszívózzanak... szóval: csak óvatosan a sell gombokkal, kedves MOL tulajok!
Pl. az OTP-t rendre brutál promótálják vételre, FB-n, hírekben, alapkezelők. Mindenki vételre ajánlja, mire is? Hol vannak azok az eredmények, amitől mennie kellene?
Igen, és nem csak megfogta a trendvonal, a tegnapi gyertya fordulós. Jó az esély egy felpattanásra a mai napon. Remélem ebből meg lesz végre a leszorító trendvonal áttörése is!
Lényeg, hogy a MOL nem járt rosszul, ismét nem. :) Az üzletileg igazán fontos ügyek mindig megoldódnak, és ebben a kormány is segít. Véleményem szerint, összességében nézve az elmúlt éveket, a MOL több hasznot húz a kormánnyal való szoros kapcsolatból, mint amennyi kárt okoztak a kormány negatív intézkedései.
Slovnaft úgy kapott részben mentességet a február 5.-i szankciók alól, hogy az orosz olajból ukránoknak is fog eladni gázolajat!!!! Így a vezeték ukrán területe is védelem alatt marad....kölcsönös érdekek alapján.... egy éve tart a háború lassan, érdemi szabotázs nem történt a barátság vezetékkel....már rég szétlőhették volna ,ha nem lenn érdekükben a vezeték sértetlensége....
Ez igaz, csak eddig volt egy olyan félelem egyes befektetők részéről, hogy ha úgyis szinte csak mi vagyunk a vezetéken, akkor esetleg Ukrán oldalról szabotálhatják azt, az Oroszokat büntetve. Ez eddig is alaptalan volt szerintem, mivel az Ukránoknak abból az olajból származó üzemanyagot adjuk el, de ezzel a lépéssel végleg félre lehet tenni ezt a forgatókönyvet. Az Ukránok nem fogják a Németek olajellátását szabotálni.
Üzemanyagra szükség lesz, anélkül a földbe állnak a gazdaságok. Senki nem olyan hülye, hogy üzemanyag hiány miatt legyen gazdasági probléma az országában. :)
Ez amúgy 2 dologra jó. 1: Mindenki hülyére keresi magát azon, hogy ugyanúgy eljusson ugyanaz az Orosz olaj az EU-ba, csak “átcímkézve”. 2: A mi szempontunkból fontos, hogy innentől méginkább érdeke lesz mindenkinek, hogy vigyázzanak a vezetékre.
https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/20230131/hamarosan-kazah-olaj-erkezhet-europaba-a-baratsag-vezeteken-594046 Ez mi a franc? Az orosz csővezeték szállító cég kazah olajat nyom a németeknek? Erre nem vonatkozik a tilalom? Tökön szúrom magam mindjárt... Az unijó ezt hogy engedheti meg a németeknek? Elborult egy világban élünk komolyan mondom. Lövik egymást , de azért az üzlet az üzlet mindegyik országnak. Ebben az egyben igaza van orbáncnak, mikor a saját (országa) érdekeit képviseli, és felmentéseket kér. Az összes ország huncut, de ránk mutogat csak mindenki. Hányingerem van ezektől is már.
Egyébként ha a MOL akkora ász lenne, akkor már leszerződött volna egy adagra abból a fain kazah nedűre a Pozsonyi finomító részére, és már meg is van oldva az export dilemma.
Ja, meg azeri ZőD villanyosáram át Grúzián aztán a tenger alatt, romhányia és már itt is lesz! Ha van napelemed az nem kell max 5ft-ot ad érte a cigány. Azeri ZŐD az jöhet. Biztos nem orosz reaktorból!
Törölt felhasználó2023. 01. 31. 20:58
olvastátok? Kazah olaj érkezik a barátság vezetéken főleg Németeknek, melyre Putyin is rábólintott....... elképesztő, ennyire idióták az eu-ban vagy csak hülyének néznek minket? Kazah olaj Putyin áldásával? persze...... maradjunk annyiban,hogy ez orosz olaj lesz...
Igen a Concorde követi a Molt, elemzésekkel és célárakkal ......nem légből kapott az osztalék feltételezése....én most a 400,-Ft körüli osztalékra voksolok.....
Azt nem értem, hogy itt bármennyinél áll az árfolyam, mindenki aki ide ír, az csak felfelé várja. Mennyinél vagytok beragadva, hogy bárhol állunk semmi se jó kiszálló? 2900-3000? Ugyanis ha megnézitek az árfolyamot 6 hónapra vissza, akkor több hullámmal, de 2300 körülről megyünk felfelé. Csak az egy 2900 - 3000 körüli magaslatból lehettet esni. Az utóbbi hetekben - hónapban többször is volt jó beszálló - kiszálló pont, és most csak az utolsót említem, kb 2580-ról mentünk majdnem 2800 - ig. Az alját - tetejét elkapni nehéz, de 2600-at dobtam 2750-en ami teljesen jó. Most itt egy újabb jó beszállós kör, amit hamarosan újra 2700 felett jóval el lehet adni... Szóval én pozitívan látom a MOLt igaz jó időben kell lenni jó helyen, meg okosan kell veszegetni.
Hamár belekeveredtél tarts ki! Ilyen forgalommal oda teszik az árfolyamot, ahová akarják. Egyszer jó lesz, nem most, nem is a jelentésnél, mert az túl egyszerű lenne, hanem inkább osztalék fizetés előtt…
Be kell látni, hogy ez a lemínősítés bizony nagyobb zuhét eredményezett, mint gondoltam. Most a jelentésben bízok, de könnyen eljöhet a kiszállás ideje, ha így megyen tova.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.