Felbolydult a piac azt követően, hogy nemrég Nátrán Roland, az NGM helyettes államtitkára a WSJ-nek azt nyilatkozta, hogy alternatív opcióként felmerült az állami tulajdonban lévő MOL-részvények piacra vezetése is. Ez különösen azért érdekes, mert számításaink szerint a pakett több, mint egyharmados értékvesztést könyvelt el a tavaly májusi tranzakció óta.
Ennek fényében inkább az tűnik valószínűnek, hogy a Richternél már látott átváltható kötvény kibocsátásával szerez forrást a kormányzat, így a tulajdonjog az államnál marad, de áttételesen mégis pluszbevételt könyvelhet el utána. A piaci kommentárok alapján ezen véleményünk egybevág a konszenzussal. Piaci hatással egyelőre nem számolunk ezen hírek kapcsán.
Sajnos ezt még az is erősíti, hogy az IMF-nek és az punionak nincs más választása! Gondoljunk bele! ha egy ilyen kis pöttömnyi ország, ekkora gazdasággal, ellent mer menni az IMf-nek és az Uniónak, akkor mit fognak kezdeni Ukrajnával vagy az arabokkal???? Szerintem rajtunk fognak példát statuálni és ezért fognak megfingatni!
Tehát Viktor vagy lenyeli ezt békát vagy beledöglik az ország! én azt szeretném ha békacombot ropogtatna...és szerintem mindenki aki itt él Magyarországon!
Egyébként pedig a Fideszre szavaztam, hogy nehogy azt mondják, hogy komcsi vagyok!:-))
Amerikai külügyi források szerint "szörnyű hangulat" várja Fellegit Washingtonban. Fellegi csütörtöki bejelentését alapvetően kármentésnek tartják a washingtoni diplomáciában, ami arra ugyan jó, hogy átmenetileg megállítsa a forint gyengülését, összességében azonban a lap forrása szerint már "nincs mit menteni", a tárgyalásokat nem befolyásolja, Fellegi pedig mondhat szinte bármit, nem fogják igazán komolyan venni a tárgyalásokon.
Az amerikai diplomácia ugyanis már nem lát perspektívát Orbánban, fogalmazott az Indexnek egy külügyi forrás. Reális opcióként merült fel, hogy az Egyesült Államok nyomást gyakoroljon Magyarországra, hogy állítson fel szakértői kormányt. Máshogy ugyanis nem tartják elkerülhetőnek a magyar államcsődöt. Forrásuk szerint ráadásul bármit is mond a kormány arról, hogy az IMF-hitel védőhálónak kell, valójában arról van szó, hogy az állam finanszírozható maradjon az év második felében.
Hasonló helyzetben egyáltalán nem példátlan, hogy külső nyomásra szakértői kormány veszi át egy ország irányítását - ez történt Görögországban és Olaszországban is.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.