Én láttam olyat MOL kúton, hogy beállt az ipse platós kisteherautóval, rajta egy 1000L-es IBC-vel. Tankolt 100L-t aztán ment tovább a következő kútra. Olyan helyeken, ahol sűrűn vannak kutak, hamar összejön az 1000L.
Vagy az e-recepthez hasonlóan fellövik a rendszámot a felhőbe aztán mindegyikhez jár havi 50l kedvezményes üzemanyag keret. Ha kifogyott akkor marad a piaci.
Addig amíg be nem köpi valaki és rá nem vernek egy akkora bírságot amiből tankolhatott volna egy ideig piaci áron. A botránnyal nem azt fogják elérni, hogy visszavezetik mindenkire érvényesen az ársapkát. Az lesz a vége, hogy visszavezetik a piaci árat mindenkinek, aztán szociális alapon lehet benzintámogatást kérni a helyi önkormányzatnál.
És erre nem fognak ráállni a hatóságok a határok közelében? Szerintem ez már az a kategória ami tagadhatatlanul létezik ugyan, de túl alacsony az előfordulása ahhoz, hogy érvelést lehessen rá építeni.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220601/kaosz-a-benzinkutakon-valaki-duheben-megrongalta-a-kutoszlopot-548263
.
Én arra lennék kiváncsi, hogy ezek a nepperek pontosan hogy működnek? Póttartályba tankolnak? Azért érdekelne, mert kannába, tartályba már csak piaci áron lehet tankolni és a gépjármű saját tankjába tankolt üzemanyag mennyisége is korlátozva van. Ez számomra fake news, hangulatkeltés.
.
Nem életszerű az, hogy 100 literenként lefejtik a határ túloldalán aztán jönnek vissza tankolni, de nem állítom, hogy senki se csinálja. Az viszont biztos, hogy olyan mennyiségben nem fordul elő, hogy komoly kárt okozzon vagy veszélyeztesse az ellátásbiztonságot.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.