Köszönöm, lehet kicsit sok a véleményem neked, elnézést, néha rámjön :) - de több mint két és fél évtizede tőzsdézek, én többször másként látom. Ha ilyen egyszerű lenne mint a TA szerint, sokan nem irogatnának ide, és Te sem egész nap ezt csinálnád. Én pl. tegnap azért nem írtam, mert ideolvasni sem volt időm estig, mivel egész nap kereskedtem. Szenzációs napom volt, amit meghagytam zárás után, azoktól éppen most köszöngetek el. Otpben 12120, molban 2304 volt az aljam és nem sokkal feljebb a maxom, semmit nem aggódtam a 20 %, meg a közel 10% mínusznál hiszen ott kezdtem venni. Ez nem lutri, csak az volt a kérdés, hogy egy vagy két napig ülök-e benne. Az állandó, néha extrém vételeimmel nagy biztonsággal dt-elek, ha nincs is minden héten ilyen nap. Oda kell figyelni és nem hallgatok senkire, gyorsan megfizettem a tanulópénzt a hang-senggel annak idején, az utána következő brazil és az orosz válság aztán a 2009, 2020 szinte tervszerűen alakult, mindenhol az alj környékén vettem a legtöbbet, '"nagyon" drágán szinte semmit, vagy ha igen, attól időben elköszöntem. A Te chartjaid érdekesnek mondhatóak, de számomra komolytalanok, vagy mondjuk így, konkrétan haszontalanok, nem hiszem, hogy valaki ezek alapján következetesen haszonnal tudna kereskedni, ha meg néha így, néha úgy alakul, az menne a trendre nézve enélkül is. A long manapság nem működik, vagy rajta vagy a szeren vagy ücsörögsz a pénzeden vagy beragadsz.
igen, nagy a kockázat.....csipegetem a Molt......Ukrajnának nincs sok esélye, szinte magára maradt....az emberi élet mindennél fontosabb.....,de Putyintól függ minden.
A daytrade mufaj elso tanorajan megtanitjak azt, hogy nezd meg a 60min chartot. Azt fogod latni, hogy 12-32 orankent van rajta gy-egy fordulat. De nem egyforman, jellemzoen minden instrumentumnal mas a daytrade ciklus hossza. Peldul Olajnal inkabb a rovidebb 12-16 ora), reszveny indexnel inkabb a hosszabb (24-40 ora) ciklus a jellemzo. , Ugyhogy igazad van, valoban eleg gyakran mas egy daytrader velemenye. De ettol meg nem buta, nem szelkakas, es nem is teved folyton. Csak koveti a piacot. Nezz utana a fraktalis temanak. Pl. Mandelbrot konyvei. Sokat lehet tanulni a temaban.
Igen, de itt mar ovatosan, azota az elso felpatt, (iv) mar kozel keszen van. Jo lenne, ha egy daytrader atvenné a MOL daytrade kovetseset, es 1-2 orankent feltenne az aktualisat. Most mas temakban tobbet tradelek, keves idom marad MOL-t nezni.
Sziasztok Szerettem volna visszaolvasni János tegnapi elemzését, ami 14,17-kor volt, de a portfólió szerint 1.-2. oldal között 13,24 és 15,59 között nem volt hozzászólás. Remek gépezet
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.