Paks II. sosem készült volna el amúgy sem. Oroszok még sosem építettek EU-ban atomerőművet. Ezért van már több éves csúszásban, mert az EU suabványok, előírások megkövetelnek olyan precizitást, amire az oroszok nincsenek felkészülve. Dokumentáció szinten legalábbis. Nehogy az legyen, hogy eljönnek idáig segíteni felépíteni. Orbán nagyon benézte ezt, az egyetlen öleb volt, aki a forró helyzetbe még odament kuncsorogni. És komolyan nyugodtabb lennék, ha most nem egy ilyen orosz-türk-kína nyaller vezetné az országot. NER bizonyosan már most menekíti a vagyont...ha van egy csöpp eszük. Az a helyzet, hogy ezek után Orbánnak nyiltan választania kell EU és Oroszország között. A maszatolásnak vége!
Úgy néz ki a "harc" eléri a célját. A hiperszuper gazdagok most még szupergazgadagabbak lesznek mert a tőzsdei esés miatt úgy megszedik magukat hogy arra szavak nincsenek... Sokan most a fejüket fogják ha az ilyen egyszerű előbb játszadoznak a "háborúval"
Én is benéztem, de Bidentől nem kérek bocsánatot. Alig várom, hogy az USA végrea saját földjén tanulja meg, mi a háború, és ne máshol keverjék a szart...
Ezt komolyan gondolod? Putyinék sokkal jobban átgondolták, mint hinnéd. Európa gyenge... Az USA meg majd belekerget minket szankciókba, és vehetjük tőlük a földgázt a saját ostobaságunk miatt. Európa destabilizálódik, Oroszország a szankciók ellenére erősödik, összeborul kínával, éaz amcsik leverik európár, de szembejön majd az Orosz-Kínai duett...
Az a bank amelyik Paksot finanszírozza szankcós listára került és valamelyik beszállító is. Szerintem Paksnak egy jó ideig lőttek. Én nem vagyok atomerőmű ellenes, de talán nem az oroszokkal kellett volna felépíttetni. Metrókocsikat sem tudtak normális minőségben leszállítani.
Mi például úgy "büntetjük" őket, hogy nemsokára felpörgetjük a 12 mrd eurós PaksII építését, és lehet, hogy még egy vasúti beruházást is csinálunk velük közösen.
Be kell vallanom ezt a háborút én nagyon benéztem. Nem hittem el. El lettünk kényeztetve, az én generációm nem látott hasonló helyzetet. egyben bocsánatot kell kérnem Bidentől, tényleg nem csak a pánikot keltették. Európa egésze benézte, nem mintha ez vigísztalna. Számomra itt a befektetések erősen pihenőre mennek, mellé fogtam, kisoad. ez van. Viszont lehet, ez nem valaminek a közepe, vége, hanem az eleje. Ha az EU végre tökön töveszt, lekapcsolják az oroszokat a bankrendszerről, de ezt a MOL és a Richter is nagyon megszívja, nem csak az OTP. A MOL a gyengülő forint és a 100$ olajon is szív, a sapkán már majd gigászit, igazából csodálkozom, hogy nem 2200-2000. Ráadásul most a saját részvény mennyiség is kézben van, mennyiséget elvileg nem is nagyon vehet (úgy tudom, a törvény 10%-ban maximalizálja). Nagyon sok függ az EU-s szankciókon. Náluk pattog most a labda.
Nekem is volt egy hasonló esetem pár éve. Én megvettem a részvényt amikor felszabdult a pénz az átvezetési számláról, majd írtam egy levelet az otp-nek és kértem, hogy utalják vissza a külömbözetet, ami az első megbízási ár és a ténylegesen megvásárolt részvénnyár közötti összeg. Ezt így el is fogadták akkor.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.