Topiknyitó: pampa 2015. 09. 13. 07:52

MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország  

Lassan el kell kezdeni elemezni ezt a lehetőséget is,hiszen teremthet az EU olyan új feltételrendszert ami miatt már egy olyan ország amelyik nemzetállamként képzeli a jövőjét nem maradhat a közösségen belül.

A migráns kérdés nagyon időszerűvé teszi ezt a lehetőséget,hogy számolni keljen vele.


Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
-pny
-pny 2019. 02. 25. 11:18
Előzmény: #17209  pampa
#17220
Az Indexen ez a cím: “A FIDESZ MIATT SEM AKAR A NÉPPÁRTBAN MARADNI EGY HORVÁT PÁRT
.
Jó nagy öngólt sikerült rúgnod megint, a folyamatosan hazudozó Fidesz médiával kapcsolatban persze egyszer sem kifogásoltál semmit.
-pny
-pny 2019. 02. 25. 11:15
Előzmény: #17218  -pny
#17219
szerinte
-pny
-pny 2019. 02. 25. 11:15
Előzmény: #17212  euler
#17218
Igen, szerimte ez:)
goldi
goldi 2019. 02. 25. 11:11
#17217
Állítom, sőt teljesen biztos vagyok benne, hogy Orbán egy a fasizmusra húzott országot épít. A fasizmus radikális, tekintélyuralmi. Orbán a nemzet totalitárius állammá történő egységesítésére törekszik a nemzeti közösség tömegeinek mozgósítása révén, az élcsapat szerepét betöltő pártra támaszkodva. A fasizmus ellenséges a liberális demokráciával, a szocializmussal, a kommunizmussal szemben. A Fidesz az állam fontosságát hangsúlyozza, minden előtag a “nemzeti” szóval kezdődik, az erős vezető iránti rajongás, a nacionalizmus legszélsőségesebb formái, a saját etnikum felsőbbrendűségébe vetett hitben nyilvánul meg. Orbán fasizmusa a politika erőből való alkalmazásával, eszközeivel keresi a nemzeti megújulást. A fasizmus ideológiája következetesen hangoztatja az állam elsődlegességének elvét. Orbán is pontosan ezt teszi. Benito Mussolini és Adolf Hitler egyaránt maguk személyesítették meg az államot és ennek alapján megkérdőjelezhetetlen hatalmat igényeltek és gyakoroltak. A fasizmus bizonyos elméleteket és terminológiát a szocializmustól kölcsönzött, de azzal ellentétben az emberi társadalmon belüli fő ellentéteket nem az osztályok között találta meg, hanem a nemzetek és az emberi „fajok” között. A gazdasági életben a vegyes gazdaság mellett szállt síkra, amelyben jelentős állami tulajdon és állami beavatkozás mellett nagy teret kapott a nemzeti tőke, beleértve a nagytőkét is. Jól látható ez, az uniós pénzen felhizlalt új nagytőkés osztály kiépítésére való törekvésnél, melynek legjobb példája Mészáros Lőrinc és az Orbánhoz közel álló nagy vállalkozók állami megrendelésekkel való felhizlalása. Roger Griffin oxfordi fasizmus-kutató meghatározása szerint a fasizmus olyan politikai ideológia, amelynek fő elemei a nemzeti újjászületés mítosza, a populista ultra-nacionalizmus és a dekadencia mítosza. A két háború közötti időszakban ez az ideológia egy elit-vezetésű, de populista, felfegyverzett tömegpárt formájában manifesztálódott, amely a szocializmus és a liberalizmus ellenében határozta meg magát és céljául tűzte ki a nemzet megmentését a dekadenciától.
Az egyik legegyszerűbb használható definíciót Umberto Eco alkotta meg, aki szerint a fasizmus a nacionalista autoriter rezsimek gyűjtőneve. Ehhez szorosan kötődik a tömegmanipuláció, vezérkultusz, idegenellenesség, nacionalizmus, hatalomkoncentráció, az igazságszolgáltatás és sajtó központi irányítása, a tudományok megvetése. „A fasizmus diktatúrának számított ugyan, de nem teljes mértékben totalitáriusnak, nem azért, mert elnéző volt, hanem mert ideológiája gyenge filozófiai lábakon nyugodott. A közhiedelemmel ellentétben, az olasz fasizmusnak nem volt filozófiája.” (Umberto Eco: A mindenkori fasizmus) Orbán 8 év alatt lebontott minden féket és ellensúlyt ami akadályozta. Saját Alkotmányt írt, minden állami hivatal élére a saját embereit ültette, rövid idő alatt magáévá tette a média majd 90%-át, a saját szabályai szerint és irányítása alatt működik az NVI, a Számvevőszék, az Ügyészség, és lassan majd a bíróságok is. Minden döntést ő hoz meg, és kimondható, hogy élet és halál ura, hiszen ha kell még saját csapattársát is képes levadászni ha nem ért vele egyet, vagy kritizálni meri. Lásd Simicska pl. Most épp a tudományos életet végzi ki. Minden eszközzel megtorolja azt, ami kritikus hangot üt meg a rendszerével szemben. Mindent uralni akar még a legkisebb egérlyuk is az ő irányítása alatt kell hogy legyen. Hatalommániája nem ismer határokat. Tehát végre nevezzük nevén a gyereket, hiszen a 9. éve épülő rezsim majd minden eleme tökéletesen visszaköszön a fasizmusban. És ha valami úgy néz ki mint egy kacsa, úgy hápog mint egy kacsa, az bizony kacsa. Azért nagyon fontos végre kimondani a valót mert amíg ezt nem tesszük meg, nem is vagyunk képesek harcolni ellene. Amíg elhitetjük magunkkal, hogy ez itt még mindig demokrácia vagy annak valami autorider rendszer felé hajló formája, addig tévúton járunk, minek révén a megoldást sem fogjuk megtalálni a megszüntetésére. Ez abból is tökéletesen látszik, hogy az ellenzéki pártok nem találják a rendszer leváltásának az ellenszerét. Nyugodt szívvel kimondható, hogy Orbán kiépítette a modernkori fasiszta államát, és csak rajta fog múlni, mikor akarja az i-re feltenni majd a pontot.
Peterbond 2019. 02. 25. 09:51
Előzmény: #17209  pampa
#17216
http://m.origo.hu/itthon/20190130-markizay.htm
.
Ez erdekes anno nem verte ki nalad a biztositekot. Bezzeg Rachelt meg pelenka ugyben is anyatigriskent vedted. Ennyit arrol hogy ujsagiras vagy biroi testulet zavar. Csak Szent Orbanrol es a Fideszrol ne irjanak csunyat. Egyebkent mehet a "magyar ujsagiras". Bayer lehet alpari barkivel csak Blanka nem. Milliardokbol lehet hazudozni es ragalmazni sarozni. De FB posztokban memekent kitenni az hirhamisitas es buntetendo nalad.
euler
euler 2019. 02. 25. 09:34
Előzmény: #17212  euler
#17215

Nem tudok ilyen összeszedett értékelést adni az ügyről, inkább bemásolok egyet:
.
"Vagyis az történt, hogy tavaly, az áprilisi fülkeforradalom hajnalán, a Fidesz ellenségeinek mindenáron lejáratása nevű fedőakció keretében a magánéletébe sáros gumicsizmával belerondítva, a magánéletéről szóló ordas disznóságok teregetésével meghurcoltak és bűnözőnek állítottak be egy embert. Juhász Péter pártja azóta eltűnt a süllyesztőben, Juhász Péter kivonult a politikából és egy év késéssel, egy holdvilágos téli szombat éjszakán, amikor senki nem látta, a megrendelésre gyalázkodó, mindenféle morális gátat levetkőzött médiajanicsárok beismerték, hogy hazudtak, de hogy véletlenül se jusson el a hír a fogyatékosnak nézett olvasóikhoz, le is marták a beismerő vallomást. Egy ember életét derékba törték, a valódi bűnözők a helyükön maradtak, éljen a kétharmad, csakafidesz."
https://kolozsvaros.com/rovidek/nem-mindenkie-csak-a-fideszeseke/?fbclid=IwAR0WUP9FdErftazgZL2Jk9vEtdHYYqAUOxLUgtnssDVBIw_9OBMefxDZ5io
goldi
goldi 2019. 02. 25. 09:30
Előzmény: #17209  pampa
#17214

A nemzet érdekében a tolvaj Orbánnak és tolvaj-bűnöző társainak (neked is) menekülniük kell!
Van, aki száján hordja hitét és hazáját, van aki a szívében.
Az elsőnek, egy szavát se hidd el!  Aki a hazából és hitből politikai jelszót csinál az tönkreteszi a hazát és a hitet is.
A károk már most is felbecsülhetetlenek, jobb volna, ha minél előbb eltakarodnának ezek az országból, Magyarország demokratikus új jövője érdekében.
Peterbond 2019. 02. 25. 09:30
Előzmény: #17209  pampa
#17213
Olvas inkabb indexet es nem lesz ilyen problemad :).
.
https://index.hu/kulfold/ep/2019/02/25/a_fidesz_miatt_sem_akar_a_neppartban_maradni_egy_horvat_part/
.
Bar hova gondolok. Origot is olvasol es egy cikkre se panaszkodtal meg.
euler
euler 2019. 02. 25. 09:29
Előzmény: #17209  pampa
#17212

Az "Újságírás Magyarországon, 2019" témához:
.
Ezt a "Helyreigazítást" sikerült elkapnod szombat éjfél előtt az origón?
"2018.02.17.-én megjelent „Kiderült, hogy miért ilyen agresszív a nőverő Juhász Péter” című cikkünkben valótlanul állítottuk Juhász Péterről, hogy megverte, begyógyszerezte, majd a lakásában fogva tartotta előző élettársát, és valótlanul állítottuk, hogy Juhász Péter személyisége agresszívvá torzult."
.
Szerinted ez az újságírás?
goldi
goldi 2019. 02. 25. 09:18
Előzmény: #17209  pampa
#17211
A tolvaj diktátor O1G-t egyre többen gyűlölik már mindenhol. Börtön vagy diliház ez lesz a vége a diktátornak.
euler
euler 2019. 02. 25. 09:09
Előzmény: #17209  pampa
#17210

Inkább "hírhamisítás a fórumon"-nak nevezném, ugyanis a címen kívül (ld. link), még két helyen szerepel a cikkben Orbán. Az egyiket idézted, a másik: "Külön kitértek arra, hogy Orbán Viktor köre sajtótermékeket vásárol fel, amelyek gyűlöletkeltő propagandát terjesztenek."
Amit idézőjelbe raktál max. úgy igaz, hogy "Orbán Viktor miatt is" (de a cikkben ez sem szerepel)
Bizonyára itt olvastad, hiszen innen próbáltál a saját átköltéseddel idézni:
https://444.hu/2019/02/24/kilep-egy-horvat-part-az-europai-neppartbol-mert-nem-birja-tovabb-orbanekkal-egy-fedel-alatt?fbclid=IwAR2cXmZuZ-CxXSM1k6si_e42eVs3HSmdGDsqGq2LsiDq4jy5C7VaxgB75Tg
Nem illik forrásmegjelölés nélkül összevágott szöveg alapján ítélkezni.
pampa 2019. 02. 25. 08:04
Előzmény: #17208  pampa
#17209
"Orbán Viktor miatt kilép az Európai Néppártból egy horvát párt
.
.A párt honlapján megjelent közleményük szerint ez az EPP már nem az az EPP, amibe annak idején beléptek. Egyrészt zavarja őket, hogy "más EPP-s horvát pártok" véleményét veszik csak figyelembe. Itt nyilván a kormányzó HDZ befolyására gondolnak, amelynek ellenzékeként politizálnak otthon. 5 parlamenti képviselőjük van a 151 tagú horvát parlamentben.
A párt vezetői az indokok között azt is felsorolták, hogy nem akarnak azonos pártszövetségben maradni Orbán Viktorral, Alexander Vucsiccsal és Antonio Tajanival, akiknek politikája már nem olyan, mint a régi néppárté volt."
.
.
Újságírás Magyarországon 2019.,.....
.,
,
tehát Orbán miatt lépnek ki.....
pampa 2019. 02. 25. 07:53
Előzmény: #17205  goldi
#17208
Ugyan leadták e az útlevelüket és a lakcím kártyájukat távozás után?
.
Szerinted?
pampa 2019. 02. 25. 07:53
Előzmény: #17206  signal2
#17207
"Hollik István kormányszóvivő szombaton arról beszélt, hogy Brüsszel a másfél éve tett ígéretével ellentétben még mindig nem adott egyetlen fillért sem a magyar határvédelemre, miközben a bevándorlást támogató Soros-szervezeteket bőkezűen támogatja. Emlékeztetett: a magyar miniszterelnök 2017 őszén levélben kérte az Európai Bizottság elnökét, Jean-Claude Junckert, hogy Brüsszel 50 százalékban járuljon hozzá a magyar határvédelem addigi – mintegy 270 milliárd forintos – költségéhez, mivel Magyarország nemcsak a saját, hanem az Európai Unió külső határait is védi. A kormányszóvivő közölte, a folyamatosan a szolidaritásra hivatkozó Brüsszel először a magyar költségek egyharmadára ígért támogatást, majd később ezt visszavonta, és csak a költségek mintegy tizedét ismerte el, de a mai napig egyetlen fillért sem fizetett."
signal2
signal2 2019. 02. 25. 06:44
Előzmény: #17204  qwrtzq
#17206
Egyelőre az EU-ban korrektebbek a választási szabályok, mint Magyarországon, és nincs tervben semmilyen csodauniós megmondószerv, tehát nincs mit felfogni.
Most viszont legalább kiderült, hogy ebben a kérdésben is egy fidesz által beléd szuggerált feltételezéstől rettegsz (a másik ilyen pl. a betelepítés), azaz paranoiás vagy. Olyantól félsz, ami nincs. Ez a fidesz politikájának alapja, és sajnos sokan fogékonyak rá.
goldi
goldi 2019. 02. 25. 05:15
Előzmény: #17204  qwrtzq
#17205

A kivándorló magyarok dal-üzenete  O1G-nek.
https://www.youtube.com/watch?list=RDtvRowl_hS7w&v=tvRowl_hS7w
qwrtzq 2019. 02. 24. 17:04
Előzmény: #17200  bigyula
#17204
"Valószínűleg ezzel van a baja...  Hogy "ugyanolyan", mint itthon... :)"
remélem tudod, hogy itthon bármikor leváltható a fidesz, ha viszont a nyakunkra pakolnak valamilyen csodauniós megmondószervet, akkor azt akkor se tudjuk elkergetni, hogyha az összes magyar nemmel szavaz rá
nehéz ezt felfogni?
qwrtzq 2019. 02. 24. 17:04
Előzmény: #17200  bigyula
#17203
"Valószínűleg ezzel van a baja...  Hogy "ugyanolyan", mint itthon... :)"
remélem tudod, hogy itthon bármikor leváltható a fidesz, ha viszont a nyakunkra pakolnak valamilyen csodauniós megmondószervet, akkor azt akkor se tudjuk elkergetni, hogyha az összes magyar nemmel szavaz rá
nehéz ezt felfogni?
Phylaxa 2019. 02. 24. 16:46
Előzmény: #17195  signal2
#17202
Akkor kezdeményezni kell. Addig vétó. Ennyi.
qwrtzq 2019. 02. 24. 15:52
Előzmény: #17199  signal2
#17201
Tudom, hogy nincs olyan. Én abban vagyok érdekelt, hogy ne is legyen.

Topik gazda

pampa
4 5 4

aktív fórumozók


 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek