MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország
Lassan el kell kezdeni elemezni ezt a lehetőséget is,hiszen teremthet az EU olyan új feltételrendszert ami miatt már egy olyan ország amelyik nemzetállamként képzeli a jövőjét nem maradhat a közösségen belül.
A migráns kérdés nagyon időszerűvé teszi ezt a lehetőséget,hogy számolni keljen vele.
Mondjuk, mivel mi tranzitország vagyunk, arra mindenképpen jó, hogy ne gázoljanak rajtunk keresztül, és olcsóbbá/hatékonyabbá is teszi a határvédelmet. Szóval nem haszontalan.
Mennyiszer olvastuk a pampásoktól: a kerítés megvédi Európát a migránsoktól. Pedig a megépülte után erősödött a nyomás a horvátokon, a szlovéneken, és az osztrákokon. Mintha kikerülték volna a kerítést... . Hány migránssal jutott be kevesebb az EU-ba a kerítésnek köszönhetően?
Az Európai Unióban a mesterterv alapján meg kellene erősíteni, és uniós határőrséggé kellene átalakítani a Frontexet, emellett be kell tartatni az érvényes Dublini Rendelet előírásait, és létre kell hozni egy uniós menekültügyi rendszert. A német belügyminisztérium szerint ezzel felgyorsíthatók az eljárások és kiküszöbölhetők a visszaélések, valamint a továbbvándorlás egyik uniós országból a másikba.". . Mennyiszer olvastuk ezt is a pónisoktól.....nem értik a kerítést hiszen NEM akarnak ITT MARADNI, tovább akarnak menni..... JOGUK van hozzá!
Felvetetted, hogy KÖZVETLENÜL kellene befogadni az érintett országokból a MENEKÜLTEKET! Erre írtam példát....te pedig értetlenkedsz...hogyan jön Dánia? :) . .Az a javaslat amit magánemberként tett a soros kiknek az önkéntes befogadásáról szól? Menekültek? Migránsok? El telt 3 év és még mindig MENEKÜLTRŐL akarnak itt egyesek beszélni, amikor már az EU legfelső szintjén is MIGRÁNSOKRÓL beszélnek! . .Szerinte senki sem menekült azok közül akik 2015 őszétől kezdve TÖMEGESEN érkeztek és nem kérték az egyedi elbírálást! . Előhoztad a szolidaritást is..... kivel? Azokkal akik elhagyják a hazájukat, hogy egy új országba költözzenek?Mert aki fizet az EMBERCSEMPÉSZNEK az nem MENEKÜLT! A menekült várja EMBERTELEN körülmények között a hazatérésének a lehetőségét!Őket kellene segítenie az EU-nak nem az ILLEGÁLIS bevándorlókat!
Te nem érted a kötekedést, én nem értem, miért kell egy kormánynak hazudozni. illetve dehogynem... . Te tudsz olyanról, hogy Dánia pl. közvetlenül utaztat magához menedékkérőt? Most valami újat mondtál. Én eddig arról tudtam, hogy sokan elérték az EU-t, és a szolidáris tagországok átengedik/átveszik egymástól az elbírálást, és nem küldik vissza őket az első belépési országba. SZOLIDÁRIS ALAPON, MERT ÚGY DÖNTÖTTEK. Miért ne küldhetné őket haza 3 év múlva? Pl. repülővel.
Miért küldené az EU haza, ha ő utaztatja ide őket KÖZVETLENÜL? Amennyiben tényleg a SEGÍTÉSÜK és nem az ÁTTELEPÍTÉSÜK lenne a cél.....elég lenne pénzt küldeni a környező országok számra a menekültek ellátásárhoz..... . Nem értem ezt a kötekedést..... aki nyomon követte a 2015-től zajló folyamatot láthatja, hogy ez nem az ELMENEKÜLŐK segítéséről szól.... Eleve nem azok jönnek! Nekik NINCSEN pénzük az embercsempészek számára! A valódi menekültek közel a hazájukhoz nyomorúságos körülmények között várják a lehetőséget, hogy hazatérhessenek! . Migránsok azok akik "menekültbőrbe" bújva érkeznek! Az ő terveik között NEM szerepel a HAZATÉRÉS !
A következmény lehet ez is, sőt! Ezzel nem is vitatkozom. Én csak azt mondom, hogy az EU tényszerűen nem követte Soros ajánlásait. Egyébként meg mennyivel nehezebb hazaküldeni valakit Dániából, mint Szaúd-Arábiából, ha a felülvizsgálat során megvonják a menekült-státuszt?
De, mivel nem ezt írta, hanem a szír helyzet miatt menekültekről, sőt, menedékkérőkről írt, amibe már belekötni sem lehet, ráadásul olyan módon, amely önkéntes alapú, és figyelembe veszi a menedékkérők preferenciáit, így inkább az jelenthető ki, hogy az EU nem az ő elképzeléseit hajtja végre. " Menekülttel nem lehet "kereskedni" őket a hazájukhoz legközelebb eső biztonságos országban kell elhelyezni, hogy béke esetén minél gyorsabban hazatérhessenek. Az a szír fiatal akit így elhelyezel a dánoknál és INTEGRÁLOD a társadalomba SOHASEM fog hazatérni! Ezzel a módszerrel TÖNKRETENNÉNK az összes kibocsájtó országot! Elszívnánk a használható fiatalokat ÖNKÉNTES alapon.... és maradnának otthon az öregek....ELTARTÓK nélkül! . Ez az általa "cukormázba" csomagolt elképzelés sima EMBERKERESKEDELEM!
Ehhez képest idézet a Soros-szövegből: "As the origin of the current crisis is Syria, the fate of the Syrian population has to be the first priority. But other asylum seekers and migrants must not be forgotten." - pont, hogy megkülönbözteti... . Itt is tévedsz a konteó javára... ÉBRESZTŐ!
De egyébként, ha éppen gazdasági okokra hivatkozva azt írta volna Európának szüksége van évi 1 millió bevándorlóra, akkor sem jelentés azt, hogy az EU éppen emiatt fogad be akár csak 1 darab migránst. Tudod miért? Azért, mert logikus. bevándorlás nélkül durván csökkenne a népesség, ami nagyon nagy valószínűséggel gazdasági visszaesést is hozna, amely egyébként egyetlen EU-tagország vezetőjének sem érdeke. De, mivel nem ezt írta, hanem a szír helyzet miatt menekültekről, sőt, menedékkérőkről írt, amibe már belekötni sem lehet, ráadásul olyan módon, amely önkéntes alapú, és figyelembe veszi a menedékkérők preferenciáit, így inkább az jelenthető ki, hogy az EU nem az ő elképzeléseit hajtja végre. tehát: Soros menedékkérőkről írt, nem is jön már 1 millió, a kvóta nem követte az önkéntesség elvét, a menedékkérők preferenciáit a tervezett kvóta rendszerben nem vették volna figyelembe, fejenként 15.000 EUR-t sem ad az EU a befogadásért, így igazából nem tudom melyik pontja teljesült az ő 6 pontos tervének. Ezek alapján azt állítani, hogy az EU az ő tevét hajtaná végre, elég merész. És akkor az olyan finomságokról még nem is beszéltem, hogy a nemzeti konzultációban olyan pontok szerepeltek, mint "Soros-terv", amik nyomokban sem szerepeltek Soros valamelyik írásában.
A Soros által javasolt terv hat pontból áll. . "Az EU-nak a közeljövőben legalább évi 1 millió menedékkérő befogadására kell berendezkednie, a terheket igazságosan elosztva a tagállamok között. A menedékkérőket az első két évben fejenként 15 ezer euróval kell támogatnia. Ehhez az unió – AAA státusát felhasználva – hosszú lejáratú kötvényeket bocsáthatna ki, az így elköltött összeg az európai gazdaságnak is lendületet adna. A lehetőségek határain belül mind a menedékkérők, mind a tagállamok preferenciáit figyelembe kell venni"
MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország
A migráns kérdés nagyon időszerűvé teszi ezt a lehetőséget,hogy számolni keljen vele.