Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 03. 20. 11:59
Előzmény: #1418  Törölt felhasználó
"tokos, teljesen egyetértek veled, hogy azt szúrják tökön, akit tudnak, és nem azt lehetne.
Ezzel maximálisan egyetértek."
Én is egyetértek. Csak a gond ott van, hogy nem olyan egyszerű máshogy, azt meg könnyebb valamire mondani, hogy így szar, mint mondani helyette egy jobbat.
Törölt felhasználó 2007. 03. 20. 11:57
Előzmény: #1413  tokos.
És hogy egy kis konkrétum is legyen:
"A megszorításokhoz annyit, még hozzátennék, hogy a magyar gazdasáég jelentős része (valszeg legalább 30%-a) fekete, szürke. Ha csak a harmadát megfognák, nem kellene megszorítás."
Ez így van. Csakhogy ezt könnyű így leírni, és rohadt nehéz megvalósítani. Amúgy mondok egy csomó lépést az elmúlt évekből ezirányba:
- színlelt szerződések megszüntetése, megszünt egy csomó területen a számlázás, rohadt szigorúan ellenőrzik is ezt (1 éves ultimátummal idén június 30-áig kellett az összes olyan területen, ahol eddig bevett gyakorlat volt a munkavállalók számlaadása, rendes munkaszerződést kötni);
- szigorodó APEH ellenőrzések (cégszinten, ill. pl. vagyonosodási vizsgálat);
- vám- és pénzügyőrség nyomozó hatósági jogköre is kibővült;
- egyébként az egységesebb tőkejövedelem megadóztatásnak (áfnya, kamatadó) is van ilyen hatása is (a pénzmozgások átláthatóbbak, dokumentáltabbak, ellenőrizhetőbbek);
- pl. a minimálbér megadóztatásában is szempont a fenti a pluszbevétel mellett;
- ahogy az ingatlanadónál is.
Törölt felhasználó 2007. 03. 20. 11:54
Előzmény: #1413  tokos.
tokos, teljesen egyetértek veled, hogy azt szúrják tökön, akit tudnak, és nem azt lehetne.
Ezzel maximálisan egyetértek.
(én mindig elhiszem, hogy a sürgős kiigazításhoz azt fogjuk meg akit, lehet - de ha majd kiigazítottunk, akkor hozzányúlunk a rendszerhez és igazságosabbá tesszük. Aztán ez a rész mindig elmarad.)

De, ettől én még akkor is úgy gondolom, hogy pl. az eü kassza azért is szarban van, mert alig van aki fizet járulékot.
Én, ha lehet, nem követem ezt a mentality-t.

Amúgy, az igazságosabb közteherviselés és egyebek csak a nagy ellátórendszerek átalakításával együtt képzelhető el, plusz egy nagy adag mentalitásváltozás. Erre most látom a legnagyobb esélyt, persze most sem túl nagy az biztos.
tokos. 2007. 03. 20. 11:43
Előzmény: #1415  Törölt felhasználó
Nem hiszem, hogy különösebb jelentősége van, hogy ki mikor lépett be, abból az időből nem emlékszem rád, csak utána kerültél képbe, de ennek sok oka lehet.

Korábban én is többnek gondoltalak, olyan 40-45 közöttinek a beírásaid alapján. Csak a népszaporulat dolog miatt jöttem rá, hogy ennél kevesebb lehetsz.

Amúgy a 32 nem sok, az egy jó kor. Sajna már túl vagyok rajta.
tokos. 2007. 03. 20. 11:36
Előzmény: #1414  Törölt felhasználó
Semmi, csak kíváncsi voltam.

Engem mondjuk megnézhetsz.
Törölt felhasználó 2007. 03. 20. 11:33
Előzmény: #1414  Törölt felhasználó
Te még sehol nem voltál amikor én 9 éve ezzel a névvel beléptem a TF-re, aztán kb. 3-4 éve ide is...

Hogy fiatal vagyok-e, más meg pont idősebbnek titulált valamelyik topicban nemrégen. Tök jó, kortalan vagyok:) Amúgy meg 32 sok vagy kevés?
Törölt felhasználó 2007. 03. 20. 11:24
Előzmény: #1412  tokos.
"Azért lenyomoztalak, tavaly tavasszal nem írtad be, hogy kire voksolsz, vagy még más nicken..."
Tokos, minek ez? Komolyan.
tokos. 2007. 03. 20. 10:41
"Itt a másik különbség közöttünk, és sok más topicizó között. Engem nem érdekel, ha a bőrömre megy. Ha arról van szó, hogy a makrohelyzet, a gazdaság mit kíván meg, akkor félre tudom tenni a saját nyomoromat (a nagyobb gázszámlát, ami nekem is nagyobb, mégse sírok naponta, a megnövelt járulékokat, amivel én is szívtam, mégse rinyálok, a kamatadót, az áfnya-t, amit én is becsengetek, a vizitdíjat, stb. sorolhatnám). Van aki félre tudja ezeket tenni, van aki nem."

Pénznyelőhöz.

A beírásaid alapján még gyanús, hogy fiatal vagy.

Annyit tennék ehhez a gondolathoz hozzá, hogy valamikor a Bokros csomag bejelentésekor én is hasonlóan gondoltam, tegyék rendbe, aztán kész, kibírjuk azt az x évet, ha jobb lesz.

Aztán bevezették Bokros csomagot, és azt vettem észre, hogy jó kis megszorítás, csak nem mindenkit egyformán szorít, az egyik majd beledöglik, a másik meg észre sem veszi. És a legszörnyűbb az volt, hogy igazából azt szúrta t.kön, akit bírt, nem azt, aki bírta volna pl. az anyagi lehetőségei miatt.
Aki csalt, lopott, az észre sem vette, aki meg nem, az szívott.

A helyzet most ugyan ez zöldben, mint a példám is mutatta a 300nm-es házzal. De ez nem egyedi eset, az ismerettségi körömben nem az kap támogatást, aki szegény, hanem az, aki csal.

A megszorításokhoz annyit, még hozzátennék, hogy a magyar gazdasáég jelentős része (valszeg legalább 30%-a) fekete, szürke. Ha csak a harmadát megfognák, nem kellene megszorítás.

Nem állítom, hogy nem próbálkoznak vele, de olyan töketlenül teszik, akkora kiskapukkal, hogy csak az nem bújik be rajta, aki hótt hülye, vagy nem akar. Ez utóbbi elég ritka.

Szóval te csak nyugodtan tedd félre a nyomorodat, én már megjöttem belőle, inkább a másik dolgot választom.
Ott és annyit csalni, amennyit bírok.
tokos. 2007. 03. 20. 09:54
Előzmény: #1411  Törölt felhasználó
"Amúgy én úgy szoktam öndefiniálni magamat, hogy gazdaságilag liberális, társadalmilag konzervatív vagyok, azaz valamilyen jobboldali liberális féle (ha már muszáj kategorizálnom magamat). Na hát nálunk ilyen párt nincs. "

Én is többé kevésbé.

Azért lenyomoztalak, tavaly tavasszal nem írtad be, hogy kire voksolsz, vagy még más nicken...
Törölt felhasználó 2007. 03. 20. 09:51
Előzmény: #1410  tokos.
Ilyen a politika:)
De viccen kívül, azért mert az ultrákkal nem sikerül jóformán szót se érteni, veled itt sokszor egyetértettem.
Amúgy én úgy szoktam öndefiniálni magamat, hogy gazdaságilag liberális, társadalmilag konzervatív vagyok, azaz valamilyen jobboldali liberális féle (ha már muszáj kategorizálnom magamat). Na hát nálunk ilyen párt nincs.
tokos. 2007. 03. 20. 09:38
Előzmény: #1409  Törölt felhasználó
Nem emlékeztem.

Ezen a Fidesz dógon meg még nem tudtam emenni.

A frász gondóta vóna, hogy egyformán szavaztunk.
Törölt felhasználó 2007. 03. 20. 09:28
Előzmény: #1408  tokos.
Ja, bocsánat, kihagytam, nem titok. Tavasszal is írtam már, lista MDF, egyéni Fidesz (Pokorni).
tokos. 2007. 03. 20. 09:20
Előzmény: #1407  Törölt felhasználó
Azt még nem írtad, hogy kire szavaztál. Titok?
Törölt felhasználó 2007. 03. 20. 09:15
Előzmény: #1399  Törölt felhasználó
Tőzsdenyúl. Többször fordult elő ilyen, de ebből néhány volt elég részletes (ezekből volt amit megléptem, volt, amit nem, a találati arány is vegyes volt, bár inkább stimmelt), és egy volt döbbenetesen részletes és tiszta, az teljesen be is jött.
Törölt felhasználó 2007. 03. 20. 01:07
Előzmény: #1404  Törölt felhasználó
Leginkább időm nincs sajnos, vagy csak rendszertelenül. Az utóbbi pár napban kicsit többet ültem a gép előtt, de ez a ritkább inkább.

Amúgy meg nem sokat tudok összefoglalni, mert még nem igazán van mit. Még csak derengenek a körvonalak ...
Törölt felhasználó 2007. 03. 20. 01:06
Előzmény: #1403  Törölt felhasználó
igen, sztem pl. az ősmagyar sámánok nagyon profik voltak az ilyen alternatív gyógymódokban: aktiválták vagy katalizálták a belső öngyógyító mechanizmusokat (keleti hatás)
viszont állítólag a koponyatrepanálásokat is igan magas, 90%-os túlélési aránnyal végezték - ez már inkább "nyugati" hatás lehetett, vagy arab
bár a piramisok nagyobb rejtély :)
Törölt felhasználó 2007. 03. 20. 00:54
Előzmény: #1402  Törölt felhasználó
nekem azért tetszett meg az agykontroll, mert bizonyos módszereket már előtte is pont úgy alkalmaztam (és beváltak), mint ahogy a könyvben van - de még mielőtt egyáltalán hallottam volna róla
szóval nem lehet egy fából vaskarika

Nyitsz majd egy eü-s blogot? Volt egy topik Elfmage "közvetítésével", de sztem itt nem sokan értünk (mi, tőzsdések) a témához. Viszont ott nem lesz senki leleninfiúzva :), ha lenne ilyen téma külön. (Én csak látogatóba vagy kíséretként megyek kórházba, ezért végképp nem sok fogalmam van a reformról)
Szóval ott össze lehetne foglalni, mi a csízió...
Tartalék téma: keleti szerzetesek vegetatív idegrendszeri szabályozása ("téli álom" a fakírok esetében, vérzés elállítása, stb.) ill. ezek háttere.

Érdekesek az írásaid...
Törölt felhasználó 2007. 03. 20. 00:37
Előzmény: #1401  Törölt felhasználó
"node: mennyire megbízható valójában ez?"

változó. sok módszer, technika, képesség van, és akinek az egyik "bejön", a többi egyáltalán nem biztos.

Egyre inkább úgy gondolom (az alternatív medicinákba is merülve picit), hogy sokkal több van az emberben, mint amit megértünk
Törölt felhasználó 2007. 03. 20. 00:33
Előzmény: #1400  Törölt felhasználó
Az agyhullámok tényleg úgy osztályozhatók, és a kedvesem (szintén orvos) végigcsinált egy agykontrollos tanfolyamot. Nem rossz, de talán picit túlértékelik. Vagy sok rajta a marketing, nem tudom. Amúgy biztos jó és hatásos komoly szinten.

A tipp nem jött be:
aneszteziológus (és intenzív terápiás) orvos, egyszeűbben altatóorvos. Most egy kis szünettel, illetve mentőtiszti vizsga előtt.
Törölt felhasználó 2007. 03. 20. 00:33
Előzmény: #1398  Törölt felhasználó
naja, Edison... ébren pedig az egyenáramot propagálta, miközben a váltóáram mellett racionális érvek szóltak: kisebb energiaveszteség "szállításkor" a vezetéken, egyszerűbb megtermelni, stb.

szóval erről is álmodhatott volna vmit... e helyett poziból beszélve tovább halmozta a veszteséget :) és ragaszkodott az egyenáramhoz

nyilván azért kb. 2 milliárd év evojára nehéz rámondani, hogy milyen "melléktermékek" mit érnek - határozottan léteznek ilyesféle képességek az emberben. gyakran pótolják az ilyen megérzések a hiányzó infót: pl. ne menj arra, hanem másik irányba - aztán amikor mégis arra megyek, kiderül, hogy vmiért zárva van az az üzlet, ami miatt arra vettem az utam (itt a hiányzó infó a rendhagyó zárvatartás volt)

node: mennyire megbízható valójában ez? hajlamosak vagyunk a be nem jött megérzéseket elfelejteni, míg csak a sikeres "próbálkozásokat" megjegyezni - ezzel kijöhet mondjuk egy 90%-os találati arány, miközben mondjuk kb. 50% lenne, ami meg nem nagy kunszt - egy pénzérme sem rosszabb :)

(én szeméyl szerint 50%-nál jóval magasabbra taksálom azért :) de ez szubjektív)

Topik gazda

saru
3 3 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek