Pénzcentrum írja: Ha a globális gazdaságot nézzük, akkor jelenleg a gazdasági növekedési ciklus késői szakaszából egyre inkább átlépünk a recessziós szakaszba, így érdemes a portfólióink szerkezetét is ennek megfelelően áthangolnunk. A magyar porondot tekintve arra számítunk, hogy az év második felében a várhatóan csökkenő infláció és a stabilizálódó forint árfolyam lehetővé teszi az MNB számára, hogy fokozatosan elkezdje a kamatcsökkentéseket, így a rövid kötvények és pénzpiaci eszközök hozamai is mérséklődnek majd. Az inflációs várakozások csökkenése a hosszú kötvények hozamát is lefelé tolhatja majd, ez pedig jó lehetőségeket hozhat a következő években. Vagyis az idei évben érdemes lehet majd a rövid lejáratú kötvényekből fokozatosan átlépni a hosszabb lejáratú kötvények irányába, a hosszabb távon elérhető magasabb hozamok reményében Ezt próbáltam mondogatni... Ez várható.
amúgy jó, hogy nem tudok belépni, mert így legalább nem b*szom fel magam, hogy ma mennyit buktam :D . bár elég egyszerűen kiszámolható, hogy ha van 3,1 M buboros papírom, és mindegyiken buktam a hétan 0,3-0,5%-ot, akkor hol tartunk. szerencsére ez már csak a kötvényportfólió ~39%-a...
Köszönöm a tájékoztatást! Akkor ma nem próbálkozom. Napközben láttam nem volt napközbeni portfolio változásom ma. Esti kamatot csak egyik számlámon láttam.
kiírják azt, csk a webkincstárban... Tisztelt Ügyfeleink! Ezúton tájékoztatjuk önöket, hogy WebKincstár, MobilKincstár és TeleKincstár szolgáltatásaink karbantartás miatt 2023. május 11. 18:00 és május 12. 06:00 óra között átmenetileg nem lesznek elérhetőek! Az okozott kellemetlenségért elnézésüket kérjük és szíves megértésüket köszönjük! Magyar Államkincstár
Kincstár megint karbantart. Elővettem jegyzetem, hogy kiírom a szokásos napi portfoliot 18.01kor, toll a kézben, karbantartás 17.59kor még nem volt. Valahol előre jelelezték?
Nyilván ez egy külön téma, én most magáról a jelenlegi helyzetről írtam. (Éhen halni nem fognak, mert csak az ő és a felesége kocsija értéke együtt meghaladja a 100M Ft-ot.)
Szegény bankosok, akiknek csak ki kellett helyezni az MNB-s támogatott hiteleket és szegény építési vállalkozók, akiket multimilliomossá tett a kormány a különböző otthonteremtési programjaival. Szerintem mindenképpen szükség lenne valami mentőcsomagra a megsegítésükre.
Igen, csak ez nem tartható huzamosabb ideig, ugyanis földbe állt az építőipar és a lakáspiac is. Építési vállalkozó ismerősöm mondja, hogy tavaly nyár-ősztől kezdve folyamatosan mondják vissza a vevők a vásárlásokat úgy, hogy előtt konkrétan egy kapavágás nélkül adta el az összes lakást tervrajzok alapján. Banki fiókvezető ismerős szerint náluk a lakáshitel igénylések 80-90%-al estek vissza.
Igen, márc.1. és ápr. 1 volt nagyon sok helyen az emelés dátuma. A kis lakossági szolgáltatók pedig folyamatosan emelnek. Pl. a fodrászom legalább 10 éve 2000-ért vágta a hajam. Most tavaly nyár óta 3500-nál járunk, 3x emelt 1 év alatt.
Ez az infláció természete. Orbánék a nagyon magas18%-al "elérték ", hogy nagy mértékben lassították a gazdaságot, csökken a bérkiáramlás , csökken a vásárlóerő, Az emberek félve a jövőtől megtakarítanak, elhalasztják vásárlásaikat. Ez mind az infláció ellen hat. Ez volt a magas kamat célja!
A tavasszal emelkedett árakat ,az előző év tavaszához mérik. Az idei utolsó negyedév inflációját , a tavalyi hasonló időszakhoz mérik ,ami brutál magas volt 25"% környékén. Idén ez lesz a bázis. A magas bázis, a csökkenő nyersanyag árak, erősebb forint , a vásárlóerő csökkenése , (magas alapkamat) mind azt vetíti előre ,hogy komoly infláció csökkenés lesz.
Igen, pl. a bankok meg a telekom szektor jellemzően március 1-jétől emelte a díjakat. Korábban volt is arról szó, hogy idén az inflációt a szolgáltatások fogják húzni, plusz ne felejtsük el, hogy havi alapon még most is felfele mentek az árak és csak a bázishatás miatt történt csökkenés az inflációban.
Magyar Állampapír tulajok