Elég egy black swan. Annyi igaz, hogy akkor csak a számlát nullázta nem a teljes tőkét, mert annak csak egy töredékével mozog a határidőn. Kicsit talán konzervatív vagyok, de nekem nem fér bele egy instrumentumba sok pénzt tenni, shorttal korlátlan kockázatot vállalni (1 max 2%-l be is zárom ha emelkedik, de tudom, hogy bármi lehet, kiver a víz :), vagy tdt-l túlmenni a tőkén. Minimális kockázatot keresek, lehetőleg semmit: veszteség korlátos (néha-néha zéró) legyen, nyerő potenciál meg korlátlan. Vszleg nem is itt kéne mezgerélnem hanem usában, putokkal fedezve minden egyes megmozdulást.
Bocs ha vitába szállok, de miért is vinné el az áttét? Hatizik, ott az áttét a "normális", olyan mintha te nem 1 millióval, hanem 10 millióval kereskednél. Ha 1 millióval sikeres vagy, úgy, hogy 1%-nál nem hagysz nagyobb tőkevesztést, akkor 10 millió tőkével is sikeres vagy. A dt eleve szétteríti a kockázatot, kisebb a megcélzott hozam, és ezért kisebb a bukó stoppal elkönyvelhető veszteség is, így a nagy tőkevesztés esélyes sokkal kisebb, mintha hosszabb távra játszol. A határidős bux díja is messze a legalacsonyabb a BÉT-en, sokkal olcsóbb, mint bármelyik részvénynél, dt-re ideális.
Szerintem ez hosszabb távon nem fenntartható, idővel elvisz az áttét. Kis kockázattal, plusz tőke nélkül, (azaz nem higítunk rá), bukók benyelésével, áttétmentesen mondjuk 1-1.5 évi állampapírhozam/hó. Sok odafigyeléssel...
Na bazz, Freudi elszólás, bocs Hathor, az előbb a koronavírusos topikban irtam Algore-nak, és most látom, hogy helyetted az ő nevét sikerült beírnom. Elnézést kérek :D
Isteni!!! Mivel Leves topik: 5paleszt benyomtam elotte, csinaltam jo forro borsmenta teat hozza. Addig elokeszitettem a gombat, sajotot reszeltem. Parmezant is szortam ra, meg rantotottat is keszitettem. Csodas este volt! :)
Hathor duplán jól csinálja:) megszedi a finom gombát a természetben, mialatt mi itt gübbedünk a gép előtt, és legalábbis én --- kiáltozom, hogy nahát, ezt sem gondoltam volna :)
Keszul a rantotta :) Csalad nem meri enni bevizsgalas nelkul. Minden evben egy helyrol szedem, tudom jo :) En jol beeeszek belole. Ha nem leszek, tudjatok miert!! :)
rendezetlen anyagok véletlenszerű folyamatok egy olasz fizikus ezért kapott most nobel-díjat rögtön az jutott eszembe, amikor hallottam, hogy a tőzsdére rá lehetne-e húzni az elméletét :)
leves