Látjátok,fülüim szümtükkel,mük vogymuk! Már nem volt haszontalan a biztosítók szidalmazása! Néhányan ezeken is elgondolkodnak és ötletelni kezdenek,az meg átcsap kreatív gondolkodásba és az már kész haszonná válik. ADJUNK-VEGYÜNK,kereskedjünk.A hasznot meg gondos szülők módjára kezeljük legjobb tudásunk szerint. Azérrt nem árt ,legalább nekünk az utódokat is beletanítani e szép szakmába,hogy ne a brokik,banki ügyintézők rángassák őket,ha nekik kell a boltot tovább vinni. HS!!!! Ja!CIG nekem is van és ha esik,mérsékelten veszek még!SET.EST.FUtUR kazalnyi.
már látom, egy kiskakas kukorékolgat ott:) kimi, én biztos, hogy veszem lefelé, mert én is úgy gondolom, jó lesz azt gondolom, hirtelen jön majd ki egy hír, amitől vágtázni fog mindig megérte eddig esésben venni, ehhez tartom magam
Köszönöm szépen a válaszod. Nekem lányom és fiam van, de majd utánanézek ügyvéd ismerősnél én is, nem hagyatkozom bamba banki ügyintézőkre!! Nem mintha sietnék a megváltóhoz, de ha itt az ideje előtte gondos szülőhöz illően szeretném megnyugtatóan elrendezni a dolgokat. Hát a végén jót nevettem ezen az ígérem nem szólok majd bele poénon😄😄 Addig is jó egészséget és sok- sok szép trédet kívánok neked hosszú, hosszú évekig 😉
nálunk nagyon egyszerű, egyetlen lányom az egyetlen örökösöm azaz "tiszta sor", ahogy az ügyvéd barátom mondja a hagyatéki tárgyalás elhúzódhat ugyan hetekig, de arra van egy elkülönített bankszámla a lányom javára, amit azonnal felhasználhat a "túlélésre" hogy majd hogy adja el a részvényeimet, ha megörökli? az már az ő dolga lesz, ígérem, nem szólok majd bele:)
A bankok mintha ódzkodnának mindenféle gyors lebonyolítástól, minél tovább szeretnének ülni az elhunyt részvényein!! Vagy ennek valóban ilyen bürokratikus törvényi akadálya van!!??
Hát elég érdekes ez a banki hagyatéki dolog! Az örökös a hagyaték átadása előtt csak akkor veheti fel az örökhagyó bankszámláján lévő összeget ,ha haláleseti kedvezményezettként van feltüntetve. Az örökhagyó az életében történő meghatalmazása a halálával hatályát veszti! És vajon ez hogyan van az értékpapír számlán lévő részvényeknél!!?? Akartam a banknál megjelölni gyermekem örökösnek, un.haláleseti kedvezményezettként. Ha velem történne valami tudjon rendelkezni a részvények felett belátása szerint. Na néztek rám mint borjú az újkapura!! Aztán nagy nehezen közölték ilyen nincs, halál esetnél majd a hagyatéki eljárás lezártakor nyúlhat örökös a részvényekhez. Volt ismerősi körömben közel egy évig tartó hercehurca míg végül gyermeke el tudta adni örökölt részvényeit!!! Ehhez mit szólsz Éva!!?? Lejjebb írtad te megoldottad flottul, ez mit takar?
leves