A kárpótlási jegyek ügyében az utóbbi időben igen aktívnak mutatkozó ügyvéd, dr. Varga Tamás keresetet adott be a Fővárosi Bíróságra, amelyben kérte a bíróságot, hogy a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény 21. § (1) és (7) bekezdése alapján határozatában kötelezze a Központi Kárrendezési Irodát (KKI), valamint Pénzügyminisztert, a kárpótlási jegyek kibocsátójának képviselőjét, mint adatkezelő szerveket a kárpótlási jegyekkel kapcsolatos kérdéseik pontos(!) megválaszolására.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509
nekem nem, bár lehet hogy van benne valami szándékosság.
Ha esetleg megpróbálod úgy értelmezni hogy 1000 a névérték, akkor a 742-t kamatnak kell értelmezzed, a követelést pedig 1000 vagyon és 742 kamat követelésnek, de szerintem ez kicsavarása lenne a dolognak és a jogfolytonosság, meg a (fizikai) jegyen felírtak az iránymutatók, azaz a teljes 1742 névérték és ennyi a vagyonbeli követelés (ez így mindenkinek jobb ;).
"Valakinek itt már eszébe jutott megkérdezni a tisztelt IM-et?"
Képzeld, igen, nem is egyszer. de az MNV-t, NFM-et, NGM-et, Igazságügyi (volt Kárpótlási) Hivatalt, Miniszterelnöki Hivatalt, Országgyűlési képviselőt is.
Szeretnek mellébeszélni, kitérni, eltolni a felelősséget, halogatni a választ, hülyeségeket beszélni, esetleg nem válaszolni, mikor hogy. Most várom még egy körben az MNV, NFM, az NGM és az Országgyűlési képviselő válaszait.
Elég lassan megy itt minden, elég úgy 30 naponként ránézni a válaszokra ;)
Az azért nem rossz ha gyűlik egy kis fedezet a jegyekhez ;)
MOL 21,2% a szociknak nyújtott IMF pénzből ;) + 2,4% manyup lopásból = 23,6% már szép alap.
Én pusztán csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy attól, mert valakinek van belőle, még ne írjon hülyeségeket és ne várjon csodát. Legyünk tisztában a kockázatokkal.
Persze tudom én, hogy a kijózanító, racionális szöveg mindig szembemegy a beragadtak egyre görcsösebb vágyaival és reményeivel. De attól még nem lesz jobb senkinek, hogy egy topicban közös vágyakozás folyik. Az meg kifejezetten káros, ha hülyítés megy. Én ezekre reagálok. Ennyi.
Leírtam akkor is, azóta is többször: akkor az ÚTP + a szar költségvetési helyzet miatt várható gyors szoci kiárusítás miatt. Ennek komoly esélye volt akkor és ehhez mérten az 1000 Ft-os ár nem volt drága. Ennyi.
Látszik, hogy nem nagyon olvasol, mert azt is leírtam többször, pl. leugtóbb ezen a lap alján olvasható, hogy ez az árszint már olyan alacsony, hogy nem várom tovább lefelé, max. évkig itt marad, így nem javaslom a kiszállást mert ebben az árban már sokévnyi helybenjárás be van árazva. És bármilyen esetleg privatizáció tripla, egy tervezett kárpótlási ügy lezárás, kivezetés meg négyszerezést jelent.
Pénznyelő te úgy viselkedsz itt mind ha az lenne a dolgod,hogy elbizonytalanítsd azt a kevés emberkét aki a kevéske pénzét kárpótlási jegybe fektette,,,arra azért kíváncsi lennék te vajon miért vettél valaha 1000 fölött jegyet? ,,,,annak vajon milyen logikus magyarázata van?Legyen mindenki optimista,,,úgy sincs értelme kiszállni ilyen alacsony áron,,,
"Mondjuk amennyit most az állam felhatalmazás nélkül áldozott a Molra abból 150x kivezethette volna a jegyet."
Akkor te nem érted a politikát, nem érted Orbáné kommunikációját.
Leegyszerűsítem neked:
1. MOL visszavétel = Orbánék a szocik által elherdált nemzeti vagyon hőskétn visszaszerezték a nemzet számára.
2. Kárpótlási jegyek kivezetése a tőzsdéről = tőzsdei spekulálók számára érdem nélkül vagyonjuttatás.
Az 1-et éppen ezért akkor is meglépik, ha racionálisan, üzletileg meg sem érné. A 2-est akkro sem lépik meg, ha hosszútávon előbb-utóbb valamikor valamilyen formában majd meg kellene.
Ez ilyen egyszerű. A tőzsdén el kell felejteni a saját reményeidet.
igen kérdés meddig. egyirányú mert nincs komoly order aki vesz azonnal be is áll. aki meg vett az meg tartja talán. valamit kell majd tenni ezzel is. nincs pozim benne de lehet h beszállok. csak az a fura h mindenki ebben a fórumban ugat és senki nem csinál semmit. be lehetne perelni az államot de ahhoz összefogás kellene nem duma. sajnálom azokat akik abban a reményben vettek, hogy jogállamban élnek. Valakinek itt már eszébe jutott megkérdezni a tisztelt IM-et? Mondjuk amennyit most az állam felhatalmazás nélkül áldozott a Molra abból 150x kivezethette volna a jegyet.
2010. évi CLIII. törvény
a Magyar Köztársaság 2011. évi költségvetését megalapozó egyes törvények módosításáról
8. § "2) Hatályát veszti a tulajdonviszonyok rendezése érdekében, az állam által az állampolgárok tulajdonában igazságtalanul okozott károk részleges kárpótlásáról szóló 1991. évi XXV. törvény 5. § (5) bekezdése, valamint a 11. § (2)-(4) bekezdése."
előtte a 1994. évi II. törvény változtatott:
2. § (1) A Kpt. I. 5. §-ának (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: „(3) A kárpótlási jegy 1991. augusztus 10. napjától 1994. december 31. napjáig kamatozik, a kamat mértéke a jegybanki kamat 75%-a.”
6. § (1) Ez a törvény a kihirdetését követő 30. napon lép hatályba, ezzel egyidejűleg a Kpt. I. 5. §-ának (4) bekezdése, valamint a Kpt. I. 8. §-ának (2) bekezdése hatályát veszti.
Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509