A kárpótlási jegyek ügyében az utóbbi időben igen aktívnak mutatkozó ügyvéd, dr. Varga Tamás keresetet adott be a Fővárosi Bíróságra, amelyben kérte a bíróságot, hogy a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény 21. § (1) és (7) bekezdése alapján határozatában kötelezze a Központi Kárrendezési Irodát (KKI), valamint Pénzügyminisztert, a kárpótlási jegyek kibocsátójának képviselőjét, mint adatkezelő szerveket a kárpótlási jegyekkel kapcsolatos kérdéseik pontos(!) megválaszolására.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509
nem úgy volt, hogy visszaküldte a kúria , hogy dec.31-ig módosítani kell , hogy biztosítva legyen a földárverések esetén a kpjegy felhasználási lehetősége?
Arról,hogy ebben az évben az Alkotmánybíróság által kifogásolt ide tartozó törvényt módosítsák szerintem esély sincs :-)Még 6 napot ül össze ebben az évben az Országgyűlés nyoma sincs,hogy tárgyalnának ilyesmit
így van egész biztosan lehettek az elmúlt időszakban új vevők. A másik oldalon meg tényleg abszurd , hogy még mindig a tőzsdén van ez a papír. Reméljük, hogy idén dec.31.-ig a földtv. módosul és akkor valami lesz a jeggyel is.
Lehet, hogy időnként újak is belevesznek ebbe. Ezt a kárpótlási ügyet a Fidesznek lenne lehetősége lezárni. Ha van hozzá politikai akarat (ideológiát pedig lehet hozzá találni), akkor meg lehet ezt úgy csinálni, hogy egy-két ner-es is jól járjon vele.
egyébként tényleg marhaság chart alapján elemezni a jegyet. Itt lassan 4 hónapja 50k felszívtak a piacon ami nem nagyon látszik eladóin. Az önkötéses dumák pedig badarságok, pláne nem ilyen szinten de erről már hónapok óta írtunk itt páran. Érdekes nekem is a 4 napja regisztrált kpjegy elemzőnk
Látom pár napja regisztráltal..nos két opció van vagy eladtad és próbálod visszavenni a másik opció pedig nem teljesen érthető. Jössz a chart elemzéseiddel meg az okoskodásoddal nagyon kezdő lehet ha ekkora marhaságokat írsz be, chart alapján a jegy sosem volt kereskedhető. Ami meg a 0Ft szerinted annyi sosem volt a kpjegy max szeretned. De az is lehet,hogy megbízás alapjan irogatsz ide. Kérdes ha nincs jegyed minek elemezgetsz meg oktatsz ki másokat..ja és ne vedd komolyan
Kedves Mrider! Időrendben ezek voltak a
mondanivalóid: „agyatlan, eszetlen”, „ilyen idiótákat”, „ész nélkül adta és lenyomta”, „ész nélkül öntötte”. A földbe döngölt
ár a 0Ft, szerintem ennyit ér egy olyan állampapír, amit nem vált be az állam
bácsi 12 éve. A remény emeli fel valameddig, így nem tudja senki, hogy mi a
reális ára. Sajnos sokan nem focimeccsként élik meg, mert pénzt tettek arra,
hogy az állam nem képes még 12 évig félredobni törvényt és bírósági ítéletet. Szerinted
mi a reális ára? Ehhez képest tudjuk majd, hogy kik az idióták és nem kell
folyton beírnod. Ez csak vicc volt! Ne vedd komolyan!
Egy ilyen kis forgalmú papírban enyhén szólva dilettáns
az aki a teljes vételi/eladási szándékát megjeleníti! Nyílván 1-2 milliós pakk
megszerzése több napba vagy pangás idején több hétbe is kerül, ha nem az
árfolyam mozgatása a szándék. Ezért a könyvből következtetéseket levonni sem
szerencsés. Én értem a lelkesedést, de vételre buzdításként is értelmezhetik
gyanútlan honfitársaink, ezért gondoltam illő erről is szót ejteni. Ha
konszenzus alakult ki az 1250Ft/4025db eladási STOP jellegéről, akkor értitek
mire gondolok. Már 4025db is ijesztően sok a könyvben!!! Egyébként meg a
felemelkedés teljes forgalmát sem szerencsés valós fogalomként venni, mert
szerintem jókora része önkötés lehetett. Abban sem vagyok biztos, hogy
elfogyott a pakkja, mert az sem biztos, hogy ugyanaz dobta rá az elején a
legjobb új vevőre, mint aki később riadtan adni kezdte. Az első okosan adogat,
a másik pedig pánikolt. Ja, és miért is kellene minden nap és minden órában
megmutatkozni?
Ész nélkül öntötte valaki, ezért döngölte a földbe az árát. Innen szép felállni. Azért 1742 Ft értékűt venni 1000 Ft alatt finoman szólva is ajándék. :)
Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509