A kárpótlási jegyek ügyében az utóbbi időben igen aktívnak mutatkozó ügyvéd, dr. Varga Tamás keresetet adott be a Fővárosi Bíróságra, amelyben kérte a bíróságot, hogy a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény 21. § (1) és (7) bekezdése alapján határozatában kötelezze a Központi Kárrendezési Irodát (KKI), valamint Pénzügyminisztert, a kárpótlási jegyek kibocsátójának képviselőjét, mint adatkezelő szerveket a kárpótlási jegyekkel kapcsolatos kérdéseik pontos(!) megválaszolására.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509
Fidesznél a kárpótlási ügy kulcsa. Ebben az ügyben biztos lesz valami. MKB-t mindenképpen tőzsdére kell vinnie az államnak. Lehet hogy jobb megoldás kárpót jegyekért adni a részesedés egy részét, mint egy kétséges Ipot előkészíteni.
750-ől felrántották 1200-ig és kb az össz mennyiség 5% mozdult meg ez még nem jelent semmit :-)Majd jövőhéten látjuk mi fog történni azt biztos a vételi oldal óvatosabb lesz :-)
Igen de valaki/k meg is vették sőt a végén is minden felszippantottak. Az utolsó öt évben nem volt akkora vételi erő benne mint az utolsó negy hónapban.
Van benne ráció amit írsz l lehet pont azért szalltak ki mert rövid tavon semmi sem lesz es ha lesz tőzsdefordulat a piacokon akkor ez is lefordulhat majd. Zárás előtt 1250ig kb 11k eladó lett a semmiből ami a fentire predesztinálhat, előtte évekig nem volt ennyi eladó de az is benne van ,hogy két nap alatt közel 14k forgalom volt. Én rávettem bízom abban,hogy a földtv.valtozást hozhat ha nem akkor csak a per maradhat . Jó hetveget! Kitartast :-)
Nem tudom mióta, de 2-3 napja
biztosan, valakik nagyon ki akartak szállni. Ha megjelent egy új legjobb vevő,
akkor azonnal megkapta amit kért. Ha el akart adni valaki legjobb eladóként,
akkor azonnal 200db-al elé álltak és ment a kergetőzés lefelé. Vagy rátapadt valaki a monitorra vagy program/robot intézte, de gyors volt a reakció. Szerintem nincs
semmi hír, csak a remény generálja a „híreket”. 2006 óta sok mindent eladott az állam és a jövőben is így lesz. A
múltbeli forgalom/árfolyammozgás alapján egy kis chart elemzés tapasztalattal
és persze némi készpénzzel 40-50% hasznot értek el ilyen rövid idő alatt, így
az ’ész nélkül adták’ szerintem nem olyan találó kijelentés. Az időszak is
stimmel, azaz amikor már plafonon vannak a nagyobb papírok, akkor sorra
felfedezik a kicsiket, azaz megnő a kockázatvállalási hajlam. Sőt, a két dolog
egymástól független is lehet, azaz valakik jól kerestek ezzel a sávos papírral
mit sem sejtve arról, hogy pár hónap múlva 1742 lesz. Hajrá jegy!
Akik ma kiszórták lehet,hogy rövid időn bánni fogják a jegy vételi több hónapja,tegnap azért fordítottak rajta egyet,hogy újra 1000 alatt tudják gyűjteni szvsz. A nagy mennyiségek amit megvettek nem is fognak megjelenni eladóin. Itt a 100-200db játekosok adják.
Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509