A kárpótlási jegyek ügyében az utóbbi időben igen aktívnak mutatkozó ügyvéd, dr. Varga Tamás keresetet adott be a Fővárosi Bíróságra, amelyben kérte a bíróságot, hogy a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény 21. § (1) és (7) bekezdése alapján határozatában kötelezze a Központi Kárrendezési Irodát (KKI), valamint Pénzügyminisztert, a kárpótlási jegyek kibocsátójának képviselőjét, mint adatkezelő szerveket a kárpótlási jegyekkel kapcsolatos kérdéseik pontos(!) megválaszolására.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509
Borzasztó nap volt, a piacon érthetetlen , hogy az otp menedzsment nem tesz semmit a zuhanás ellen kivéve a nap végi visszazárást (157,5K) .
A jegy 1200-1300 as range áll be szvsz áprilisig, benne van a kivezetés lehetősége, a kismadárkák és pánikolók eladták (lehet h rosszul tették, hogy rv-re cserélték), 42%-os diszkonttal forog a jegy, bár szerintem ennél is jelentősebb prémiumot tartalmazhat a jegy kivezetés esetén.
Továbbra is az a véleményem, hogy a diszkont tovább fog csökkenni az idő elteltével.
kéthetente vagy hetente kétszer? nem mindegy :))
kedden és csütörtökön
mert ha valaki félreérti a tanácstagok közül a cikket, akkor minden negyedik ülésre fog csak elmenni, és baromira nem lesz képben, h miről is beszélnek azok ott, amiből kimaradt.
kellően pihent vagyok az adatok előtt, úgy érzem :)
Én az új privatizációban átírnám az eddigi szöveget.
Hogy bizonyos %-ban kárpótlási jeggyel is lehet fizetni!
Arra hogy bizonyos %-ban kárpótlási jeggyel kell fizetni!
Akinek nincs jegye, az nem kap semmit!
Kupa Mihály beszáll a Gyurcsány-részvény-programba
(NAPI Online) 2008. 03. 05. 10:00:51
A Centrum Párt exelnöke az új tulajdonosi programban ad tanácsokat.
A ma megalakult, az Új Tulajdonosi Program Tanácsa nevet viselő testület feladata az lesz, hogy ajánlásokat dolgozzon ki a kormánynak a program végrehajtási szabályairól - írja a Gyurcsány Ferenc bolgjában.
A testületben a szakszervezetek, a munkaadók képviselői és szakértők dolgoznak majd együtt Mészáros Tamás, a Budapesti Corvinus Egyetem rektorának vezetésével. „A munkában részt vesz például Kupa Mihály, akit a program egyik tanácsadójának kértem fel - írja a kormányfő. - Őt azért is kértem fel, mert a kilencvenes évek elején pénzügyminiszterként sok fontos tapasztalatot szerzett. Nagyon sokat tud a gyakorlatból arról, hogyan működött a kilencvenes évek elején alkalmazott sokfajta tulajdonhoz juttatási technika, mik voltak azok problémái, ellentmondásai.”
Kupa Mihály szakmai karrierjének három kiemelkedő állomása volt. Irányításával vezették be a nyolcvanas-kilencvenes évek fordulóján az új szja-rendszert, valamivel több mint két évig az Antal-kormány pénzügyminisztere volt, majd a Centrum Pártot vezette, amely a két nagy politikai erő közé pozicionált politikájával 2002-ben hajszál híján bekerült a parlamentbe.
március végéig kell venni véleményem szerint van egy komoly vevő akik 1200-1220 as rangebe gyüjti a kispistiktől- azaz tőlünk:-) a piaci helyzet meg kedvez neki.
A lényeg:
A gazdasági társasággá átalakuló állami vállalatok vagyonmérleg szerinti vagyonának, illetőleg a közvetlenül értékesítésre kerülő állami tulajdonú vagyontárgyak értékének legalább 10 %-áig kell ellenértékként kárpótlási jegyet elfogadni. (forrás:tv.alapján)
Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509