A kárpótlási jegyek ügyében az utóbbi időben igen aktívnak mutatkozó ügyvéd, dr. Varga Tamás keresetet adott be a Fővárosi Bíróságra, amelyben kérte a bíróságot, hogy a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény 21. § (1) és (7) bekezdése alapján határozatában kötelezze a Központi Kárrendezési Irodát (KKI), valamint Pénzügyminisztert, a kárpótlási jegyek kibocsátójának képviselőjét, mint adatkezelő szerveket a kárpótlási jegyekkel kapcsolatos kérdéseik pontos(!) megválaszolására.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509
Ha jól értetem az első tárgyaláson, fél éves halasztást kértek?
Ha igen akkor az az első tárgyalástól mikor is jár le a fél év, most nem akarok vissza olvasni, te lehet fejből tudod a napját az elsőnek?
Menyi halasztást lehet max. kérni?
Szerintem a tárgyalásra el nem menés alapból nem valami nyerő taktika, hacsak nincs az időhúzással konkrét célja valakinek. Itt az időhúzás a per tárgya szempontjából nem jelent semmi előnyt az államnak. Viszont a konkrét tárgyalási időpont és a közelgő választás miatt érdekükben állhatott most nem megjelenni, főleg ha olyan érveket hoztak volna magukkal, amik nem szerencsések nekik a választások előtt... (ez viszont nem jelent túl sok jót az állam kérdéshez való hozzáállásáról).
Szóval szerinted is tudatos volt ez az állam elköltözött story? ;)
Szerintem komoly állami ajánlat nélkül nem tud olyan szintre drágulni hogy kiszálljak.
Pont a +kamatok miatt fognak biztosan mindent megtenni annak érdekében, hogy bukd a pert. Az viszont igaz, hogy ha a pernek legalább annyi következménye lesz, hogy kikényszerít az államtól valami beváltási lehetőséget, akkor az nyilván nagy előrelépés.
De a te szempontodból még csak ez se kell a nyerőhöz. Ha a per miatt felmegy az árfolyam és te okosan kiszállsz, neked már megérte...
ha maguktól ajánlanának fel a kint lévő 2,5m darabra 1742 Ft-on felhasználást, akkor az 4,35mrd-ot igényel, ha kártérítésként kamatokkal is számolunk akkor is elég lehet ;)
pf-nek is fejtegettem hogy az "értékpapír kibocsátási szerződés" előtti eredeti állapot helyreállítása nem triviális, és elég sok kérdést vet fel hogy mit fogadnak el bizonyításnak, becslésnek... stb. viszont az elméleti kár az amiért a jegyet kapta és kamatai ...
Az 1742 viszont egy elvárható minimum.
Watson!
megnéztem a linket. Nekem az jött föl, hogy "Magyarország jobban teljesít"
Meg kéne nézni, a posta honlapját. Lehet, hogy ott meg az van fenn, hogy
"A Magyar Posta jobban teljesít"
Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509