A kárpótlási jegyek ügyében az utóbbi időben igen aktívnak mutatkozó ügyvéd, dr. Varga Tamás keresetet adott be a Fővárosi Bíróságra, amelyben kérte a bíróságot, hogy a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény 21. § (1) és (7) bekezdése alapján határozatában kötelezze a Központi Kárrendezési Irodát (KKI), valamint Pénzügyminisztert, a kárpótlási jegyek kibocsátójának képviselőjét, mint adatkezelő szerveket a kárpótlási jegyekkel kapcsolatos kérdéseik pontos(!) megválaszolására.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509
Az a jó ha nem emelkedik , csak később emelkedjen amikor már van bőven belőle.
Az más kérdés, hogy elkapkodni se akarom dolgot mert pofára lehet esni benne rendesen, azért nem egy ilyen néhány hetes játszma ez.
Watsonnak kár volt belemennie a halasztásba, torkukra kellett volna tenni a kést dolgozzanak a javaslaton de a per megy tovább közben. Így most ez időveszteség.
Viszont főleg ha sokan ez miatt kiszállnak lehet legalább venni, még hónapokig nem lesz semmi akkor főleg.
De benne van sajnos az idő mint kockázati tényező és ez dominál illetve,hogy bármikor átírhatják 2/3-dal a kptvt. Ha annyira minden f@sza akkor miért esünk napok óta?
Az lehet, hogy csak perköltség miatt indította ennyivel, és sógor koma stb nevén volt még pár db. :)
De vsz teljesen az ügy szempontjából ő mit csinál. Itt az a lényeg, hogy a per ha továbbmegy elmarasztalják e az államot, illetve az állam ennek elébe megy e javaslattal.
Persze ez nem holnap, és lehet nem is idén fog kiderülni.
De azért egy éven belül max vsz kiderül , vagy beborul.
Szívem szerint én is beperelném őket, ezért is akarnék Watsonnal beszélni mert annak nem sok értelme van két külön per fut úgyis egyesítik gondolom és ő már előrébb jár.
Én ma adtam,nem lesz itt semmi egyenlőre sztem megy vissza ahonnan indult,senki ne gondolja komolyan ,hogy watsonnak 100 dbja van,csak perktsg miatt indította ennyivel,aztan mar lehet,hogy ki is szállt. Egyértelmű eladói a piac a jegyben napok óta aki nem veszi észre az jobb ha nem tőzsdézik.
Nem tudom pl egy ilyen per ami arra irányulna, hogy az állam elmulasztotta ezeket a bejelentési kötelezettségeket és kártérítési igény ezért mivel kecsegtetne.
Ügyvédeknek ezek a témák dev hiteles ügyekhez hasonlóan aranybányák lennének.
Híres mnb-pszáf hol van ilyenkor? Lehetne éppen nekik írni ez ügyben, de lehet magasról szarnának rá, inkább perelni kellene őket.
Ezek ahogy mondod komoly árfolyambefolyásoló tényezők ezt nem jelentik akkor mit? Az időjárást? :)
Hátha Watson olvassa akkor nézzen már be Stokyra fel kellene vegyem vele kapcsolatot privátban.
Amúgy ha jól tudom neki 100 db kárpótja van szóval inkább elvi kérdés a számára ez a történet, nem a nagy anyagi haszonról szól.
A kérdés annyi vsz mikor szánja rá magát az állam, hogy vmit lépjen. Előbb utóbb csak rendezik az ügyeket, csak nem várnak ki egy jogerős bírósági döntést. Bár eszük megvan hozzá.
Ez igaz, de mit vársz attól a BÉT-től, ahol meg lehet tenni, hogy:
- nem tesznek egy törvények szerint kötelező nyilvános ajánlatot (Genesis),
- nem fizetnek ki egy közgyűlés által megszavazott osztalékot (Nutex).
A sok mutyiról most nem beszélek. Ez a kettő objektíven megítélhető, egészen elképesztő sztori. Mindkét cég most is tőzsdén van, az egyik átfestve ugyan, de a sztori után még hosszasan eredeti formában volt tőzsdén, a másik minden cégváltoztatás nélkül továbbra is jelen van a parketten és a BÉT még csak egy figyelmeztetést se tett a cég felé, büntiről nem is beszélve.
Feltételezve- az alperes semmit sem csinált- felperes a beígért 2 hónap után írja meg keresetének felfüggesztésére történő ignorálást . Ezzel együtt új tárgyalási nap kitüzésére irányuló kérelmét.
Érdekes, hogy azt rajtam kívül senki nem feszegeti, hogy az állam, mint kibocsátó miért nem teljesíti 2006 óta a tájékoztatási kötelezettségét.
(A BÉT honlapján - ha jól emlékszem -, 2006. decemberében tett utoljára bejelentést)
Szerény véleményem szerint a keresetlevél kézhezvételéről tájékoztatnia kellett volna, hiszen a per érdemben befolyásolta az árfolyamot. Ezt előre lehetett tudni, és az élet be is bizonyította.
Legközelebb az új tárgyalási időpontról kellene tájékoztatást adni - nem a felperesnek, hanem az állam képviselőjének.
Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509