A kárpótlási jegyek ügyében az utóbbi időben igen aktívnak mutatkozó ügyvéd, dr. Varga Tamás keresetet adott be a Fővárosi Bíróságra, amelyben kérte a bíróságot, hogy a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény 21. § (1) és (7) bekezdése alapján határozatában kötelezze a Központi Kárrendezési Irodát (KKI), valamint Pénzügyminisztert, a kárpótlási jegyek kibocsátójának képviselőjét, mint adatkezelő szerveket a kárpótlási jegyekkel kapcsolatos kérdéseik pontos(!) megválaszolására.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509
1. Ezt bármikor megváltoztathatják 2/3-al.
2. Watsontól tudjuk, hogy éppen a névérték az, amin pl. vitáznak is...
3. Ne feledd. A kárpótoltak 1000 Ft értékben kapták ezt, most is. Szerinted Orbánék azonnal adnak 1742-őt erre? Kizártnak tartom.
4. Szerintem a jelenlegi infók alapján abszolút áránál van. Ha ugyanis október végén az derül ki, hogy nincs semmi kormányzati szándék, akkor ne legyen senkiben illúzió: irány 400. 1000-1100-ról az bő -60%. Felfelé potenciál ugyanennyi.
5. Szerintem figyelni kell. Lehet ebből még okt. végéig 1000 alatt, 900 körül még venni. Szerintem 1050-1100 eladás inkább.
6. Tévedhetek. Tévedtem is már. Pl. az elindulásakor. (annak ellenére, hogy a kockázatokban abszolút igazam volt).
:--)) köszönöm nyelő a bókokat. én azt látom, hogy nincs komoly vevő 1000 felett ezt nem akartam leírni de én így gondolom jelenleg. ma is kis spekik vették. elárulom én még nem adtam de hamarosan fogok.
Én pl. ma adtam. És nagyon jó szemed van, mert bár ezt nem akartam elárulni, de olyan jól láttad, hogy megerősítelek benne, tegnap én önkötögettem felfelé (meg még tegnapelőtt is, nettó vevő szvsz alig volt, a forgalom 70-80%-át én adtam, tegnap meg mégtöbbet, ahogy ma is délelőtt).
A parlament az 1991-es kárpótlási törvényben úgy határozott, nem szeretné megrövidíteni azokat, akik nem az első körben, hanem csak később kapnak kárpótlási jegyet, ezért a képviselők úgy döntöttek, hogy az egyébként ezer forint névértékű papír a jegybanki alapkamat háromnegyedével kamatozik. Ez a kamathalmozási folyamat 1995 elejéig tartott, amikor is a kamatokkal növelt érték lett az aktuális névérték, vagyis az 1742 forint.
nyelővel egyetértek, te, én meg mi csak rohadt spekulánsok vagyunk az Ő szemükbe, a szavazat egy dolog de az is jöhet le, hogy a kormány a spekulánsokkal tesz jót ilyen látszata is lehet. minden tiszteletem watsoné aki elindította a pert de nem hiszem, hogy annyira beijednének. A nagyok akik ülnek azok ilyen olyan módon idáig is fel tudták használni. Szerintem még mindig több a fizikai mint a demat.
Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509