Teljesen rosszul nézed, ez ingatlanos cég, nem termelő, a P/E nem játszik.
Most van 53000m2 100%-ban hasznosított irodaépületük, ebből bejön olyan éves 9 mio euró bevétel évente. A következő 3-4 évben még építenek olyan 20000m2-t, ez kb 25 mio euróba fog kerülni, ennyit ki is termel a cég kb.
4 év múlva lesz 73000 m2 irodaterület, aminek a bevétele lesz olyan 14 mio euró lesz. Adósság a mostaninak megfelelő 40 mio euró körül lesz.
Tehát lesz egy olyan irodacsomagod, aminek a bérleti díja 14 mio euró. Mivel szerintem addigra 6%-os hozamon fognak forogni az irodák, a jelenlegi 7,5%-kal szemben ez azt jelenti, hogy az épületek értéke olyan 224 mio euró lesz, mínusz ugye 40 mio euró adósság.
Tehát a cégérték kb 180 mio euró lesz, ami bő 10 mio db részvényre jut. Részvényenként 18 euró, ez 5500 Ft.
Egyébként addigra a szabad cashflowtermelés is magas lesz.
14 mio euró bevétel mínusz 1 mio euró költség mínusz 1-2 mio karbantartásokra, mínusz 1-2 mio kamatra, azaz kb 1 euró/részvény kifizethető CF lesz 4 év múlva ami ugye 300 Ft. Simán fog érni 4ezret, de inkább ötöt.
Azért a 4000 kicsit optimista nekem. Most vagyunk kb 30-as P/E-nél (3-4%-os éves hozam). A fejlesztések miatt növekszik az eredmény, így növekedhet az árfolyam is, de mivel a P/E már így is elég magas, ezért én nem hiszem, hogy reális lenne a 4000.
GSPARK
MA hozza nyílvánosságra Q3 számokat.
Lehet hogy érdemes itt 800-on belevenni mert holnap 850-en nyit.
Vélemény?