Azt én sem tudom elképzelni, hogy nem lesz majd szükség irodaházakra, de olyan nagy informatikai cégek, mint az SAP (legnagyobb bérlő) biztos, hogy a jövőben is számítanak az otthoni munkára is. A HOLD cikke is erről szól.
Benne van a pakliban, hogy lehet egy lemorzsolódás(trendszerűen). Talán nehezebb is lesz 6-8-10 éves jó szerződéseket kötni. De aki ettől (home office megmaradása) azt várja, hogy "jelentősen" olcsóbbak lesznek a bérleti díjak jó lokációval rendelkező(prémium) helyeken az óriásit fog koppanni. Tavaly tavasz óta "temetik"az irodákat... Eddig sem nagyon jött be. Majd első lépésként fél év múlva nézzük meg, hogy mi a stájsz! Az már 2020. márciusa óta egy komoly időtáv. (és reméljük hogy nem a negyedik hullám kellős közepén leszünk éppen!) Na de addig is rögzítsük az utókornak, hogy r. 3870 HUF.
Középtávon az ipari-kereskedelmi ingatlanok globális számának visszaszorulását prognosztizálják a megkérdezettek illetőleg a városi, városközpontokban található IRODAHÁZAK BÉRLETI DÍJAINAK HAMAROSAN BEKÖVETKEZŐJELENTŐS OLCSÓBBÁ VÁLÁSÁT válását. A pandémia eltűnik, de az otthonról való munka marad. Terebélyesedő jelentőséggel és tartósan…https://alapblog.hu/tavmunka-mar-megint-egy-ujabb-osztalyharc/
Biztosan nem, csak próbálják lenyomni. Valaki nagyon rajta van, 3900-on most mindent felszippant. Közgyűlés előtt szerintem el fogják engedni, had menjen és valahol 4500 körül ráöntik a népre. 2-3 héten belül feljebb lesz, csak ki tudja mennyire. Mesterségesen manipulált az ár, nézz vissza 2-3 hetet!
Ha lenne fejlesztés belátható időn belül, és nem lenne félő, hogy kilépünk, akkor tuti, hogy nem vettek volna fel ekkora hitelt, csak azért, hogy azt kifizessék. Utána meg marad a törlesztés évekig... Kvázi lecsökkentik a részesedésüket (cég értéke mínusz extra osztalék osztva a részvényeid számával).
GSPARK
MA hozza nyílvánosságra Q3 számokat.
Lehet hogy érdemes itt 800-on belevenni mert holnap 850-en nyit.
Vélemény?