Kérjük a tisztelt részvényeseket, hogy a közgyűlés előtt az Árpád-sávos zászlóikat, és egyéb ős-magyar és turáni jelképeket, turul madarakat, lovakat hagyják a ruhatárban, ill. a parkolóban...
gazdi, ez kb annyira új, mint mondjuk mikor az IC-knél áttértek az 5V-ről a 3 Volt-ra. Ott is új gyárak kellettek, új technológia stb....
S mikor az Intel bejelentette, vagy bejelenti mondjuk, hogy 1 év múlva X Ghz-es processzorokat gyrát majd, ahoz uj többynire új gyár, gyrátósort épít.... s az új gyrának az első éves kapacitását tuti lekötik a régi vevők.
Itt is hasonló a helyzet, azzal a különbséggel, hogy a Geni még nem gyártott semmit korábban, de amit gyrát majd, az új lesz, korszerű lesz még két év múlva is. Az Intelnél ez a lehetőség, ez a fejlődés már be van árazva a papírba, ezért is nincs akkora növekedési lehetősége (árfolyamilag :)), mint a Geni-nek.
Tehát, ha meglesz az első gyár, akkor tuti nem leszenk értékesítési gondok. S ha közben, vagy esetleg két-három év múlva megjelenik valami új technológia, s a Geni esetleg áttér majd rá, akkor az annak gyrátására létrehozandó gyár kapacitását is megveszik majd előre. Csak akkor már nem lesz olyan meglepő. Ahogy az Intelnél most egyáltalán nem meglepő.
És akkor bemutatkozól Rényinek, hogy én vagyok Gazdi, aki egyik nap mindennek lehordja a céget, meg magukat, a másik nap meg egész mást mondok! Egyébként tiszteletem!
:D
Ez meg így genesistől függetlenül SZÓ SZERINT IGAZ!
Haveri , elvtársi meg párttársi alapokon osztogatnak mindent, még az állami támogatás az hagyján, de az EU pénzeket is.
Nem kizárt, csak én még sosem voltam, és nem tudom milyen tortúra az igazolás megszerzése...vagy hogy megy ez...
mert olyan nagy büfi soha nem voltam semmiben hogy fontosnak érezzem a dolgot, de pl. a genesis az érdekelne.
Kóka, aki állami megrendeléseken lett miliárdos szerintem másképpen osztja az állami támogatást. Nem kell hozzá sem megalapozott terv, se semmi, csak pénz az ő zsebébe. Ráadásul gondolom az állam csak megvalósult terv esetén fizet, vagyis nem hozomra adja a pénzt.
Ennyi, nem kell ebbe többet beleképzelni.
A spanyol viszonyokat nem ismerem, úgyhogy arról nem nyilatkozom.
jogos, csak én abban kételkedem hogy ez annyira különlegesen forradalmi termék hogy valaki 2 évet vár rá bizonytalanságban,.....akkor megveszi kínában vagy ha csúcstechnológia akkor meg japánban.
Az ilyen méretű projekteknél, nem úgy szokott lenni, hogy felépítek egy gyárat, aztán elkezdek hírdetni, kell fiúk napelcsi???? :)
Az állam, úgy ad támogatást, a bank úgy ad hitelt, hogy biztosított a gyártás, és az értékesítés. Be kell mutatni az előszerződéseket, ami pesze nem 100% garancia.
A cégnek komoly pénzügyi tervet kell készítenie, komoly helyen nem adnak pénzt "hozomra"! :)
eddig szép a forgalom is.. 90 m ft...
fél 5 re kb.. olyan 120 m ft os forgalom lesz .. talán... de ha zároba megint lesz nagy tépés akkor akár sokkal több is lehet :))
Illetve még egy dolog: Az EU vilag vezeto állama akar lenni az uj, koryezetbarat energiaforasok alkalmazasaban. Egyik ilyen szegmens lehet pl a napenergia is. Masik dolog, hogy olaj/gaz fuggoseget csokkenteni akarja. akkor mi marad? Szel/viz/Biomassza és ami minket erint: A napenergia!!
Ez nem új info. Szándék nyilatkozat van az első gyár 2 éves kapacitásának lekötésére.
Ekkora méretű napelemeket és ilyen technológiájút nem gyártanak jelenleg, ezért az előszerződés. Kínában nem gyártanak ilyet még. Aki olcsó, tartós és hatékony napelemem farmot akar, annak megéri előszerződnie a Genesisszel.
napelemböl hiány v an.. kevés a termelö nagy a kereslet kicsi a kinálat..
1.. vagy 2 évre tényleg le van kötve a gyártando napelem kapacitás már...
ezt beszéltük kérdeztük a közgyülésen..
GENESIS
Lassan a novotrade topic okofogyottá válik.:-))
Új név,új tervek,új remények...