pipiter, én csak nehezen hiszem el, hogy ne tudtak volna meggyőzni 1 hónap alatt 100-200k rv-nyi befektetőt... Ugyanakkor tény, hogy semmi értelme nem lenne, ha nem akarnák, hogy jegyezzen bárki is. Egyébként nem kell magam nyugtatgatni: szeptemberig szerintem még lemegy 1800-1900-ig is akár, majd ott lesz jegyzés, ami már talán jobban sikerül. Ha addig még jön ki vmi jó hír, akkor persze feljebb...
Ha akkor sem sikerül a jegyzés, akkor újabb esés, stb. Én tegnap már lemondtam a teljes befektetett pénzemről, innentől kezdve sztoikus nyugalommal veszem tudomásul az eseményeket ;-))
És még mindig poziban vagyok, úgyhogy nem célzottan beszélem lefelé a papírt...
elvben igen, csakhogy azt számítsd hogy
1.visszaveszed olcsóbban, az haszon
2.az egyik adót ezévre, a másikat (ha tartod januárig) akkor 1 év múlva kell elszámolnod, tehát tulképpen kölcsönkaptad ingyen 1 évre!
nem mindegy!
lajikus, a konkrét példádtól függetlenül (azt nem nagyon tudtam követni) igen. Más szavakkal, a veszteség szembeállítható a nyereséggel az adózás szempontjából. Éven belül.
A veszteség úgy tudom, átvihető a következő évre is, ha nincs elég ellentétele, de ennek részleteit a nálam hozzáértőbbektől kérdezd meg.
Nem tudom, mi bajotok a portfóliós cikkel. Szerintem korrekt. Tény, hogy senki sem látja, honnan fogják előteremteni a pénzt a projektekre. Ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy lesz még jegyzés szeptemberben, ahol bejöhet még elég...
Igen, valószinű hogy nem akartak jegyzést. Viszont ez azt jelenti, hogy rényiék és a profitot akaró kisbefektetők célja nem azonos. Ez nekem nem szimpatikus. Bár nekem semmi súlyom nincs a storyban, max valaki elszivja a pénzemet.
ha 2800-ról 2000-ig zárom a bukót, van 800-ra való veszteségem, utánna felmegy mondjuk 3000-ig, így van még 2-től 3000-ig nyereségem, az uanyi, mint 2800-ról 3000-ig való nyereség, uanyi az adó, csak volt még egy kis brokidíjam?!
a nagy összeesküvés elméletek helyett lássuk be:
kutyának sem kell a genike, senki nem hisz a sztoriban..
gyár nem lesz, a pénzünket eltocsikolják...
vagy ha úgy jobban tetszik elzalatnaizzák:-))))
"Szerintem Rényiék nem is akarták, hogy bárki is jegyezzen." egyszer ez vhol sokkal korábban elhangzott, mint forgatókönyv, s nem annyira lehetetlen, hogy számoltak azzal, hogy ez így lesz (azaz nem lesz sok külső jegyző), ami akár előnyös is lehet, persze pl. akkor, ha pár héten belül olyan eseményekről hallunk ami meglódítja az árfolyamot, s később már csak jóval drágábban lehet venni ill. jegyezni...
GENESIS
Lassan a novotrade topic okofogyottá válik.:-))
Új név,új tervek,új remények...