Ne b.....tok szegény Portfolio-t, ezek is emberek. Ők is venni szeretnének olcsón. A tárgyilagosságot meg ki nem sz......ja le manapság. Ahogy egy régi katatársam mondaná (bíró) "Ez egy ilyen ország."
Én kifogásoltam először a fórumon egy hozzászólásban a Genesis tőkeemeléséről írt kommtárjában pár dolgot.
Ebben a kommentben azt elemzi többek között, hogy a gyárak építésekor milyen költséggekkel kell számolni, másfelöl milyen források állnak, állhatnak majd rendelkezésre ehhez.
Ezután kiszámolja, hogy ha maximális áron, azaz 5000 forinton valósul meg 5 milliónyi részvény kibocsátása, akkor 2.5 milliárddal nő a jegyzett tőke (mivel a névérték 500 forint).
A gyárépítések tudtommal nem a jegyzett tőkéből, hanem önrészből + hitelekből valósulhatnak meg.
Ön szerint mekkora fontossággal bír a gyárák építésénél, illetve a termelés beindításánál az, hogy mennyi a jegyzett tőke a cégben?
Ha gyárépítések költségeit számoljuk, akkor a lehetséges forrásoknál nem helyesebb a tőkeemelésből bevonható készpénzzel számolni a jegyzett tőke növekedése helyett?
Ugye ezt "Az árfolyam reakcióból nekem úgy tûnt, hogy félelmeim valósak és bizony sokan nem voltak tisztában ezzel az "aprósággal"." nem gondolja komolyan? Azért mert egy papír 90 millió körüli mennyiség mellett esik 10 százalékot az ügyes spekulánsok segítségével, nem igazán lehet félelemmel magyarázni.
50 millát megduplázni fél év alatt?
Hát...
tudod ez olyan hogy 100-ból egy nek sikerül a többi meg lefelezi.
De mondjuk lehet vele keresni sokat, csak már én kezdek kételkedni abban hogy megéri-e nekem ez a 40 évesen infarktust.
van nekem elég sok vállalkozó haverom...
csak az tud megélni/túlélni aki adót csal.
A gond ezzel az hogy pl. a vendéglátásban, kiskereskedelemben ez nem nehéz, de egy mérnöki irodában ahol nagy cégeknek,önkormiknak dolgoznak ott mindenképpen számlát kell adniuk.
Mostanában már viszont sehol sem túl érdemes kockáztatni, lásd pl. a nagy apeh razziákat.
És ez még a jobbik eset, mert egyes szakmákban túlélni sem lehet, pl. a multicégek, teszkók miatt,
vagy éppen termelési területeken a kínai meg ilyen olyan konkurencia miatt....
talán a szoftverfejlesztés meg hasonlók az egyetlen jó buli, főleg ha külföldre megy, mert akkor offshore ésatöbbi.
ja meg ha állami/önkormi monopólium vagy és vannak spannjaid megfelelő helyeken.
Én mondom, semmit nem érdemes csinálni.
Bérrel meg pl. mérnökként kiszúrják a szemedet annyival amennyit egy hétvégén a józsefvárosin összevalutázol:-))))
Hát nagy buli, ráadásul csicskáztatnak, szívatnak.
Hat nekem sem azert van real h ne lassam!!!
Ezt a kib*szast! Pont venni akartam, erre mar egy oraja semmi.
A mostani adatok alapjan legalabb az OTP buktamon tudtam volna valamit enyhiteni.
Frontin : most jutottam egy kis pénzhez, fizetett a TSZ, a földjeim után. 20.000 Ft / Ha, úgyhogy gyorsan be is tettem a számlámra, de nem tudom elkölteni, mert szerelik a Potfolios rendszert hogy a fene enné meg... ááááá
Gazdi : Igazad van, ebben az országbna már nem érdemes vállalkozni, minden tönkre van már téve. Vendéglátás, Lakásépítés, minden döglődik.
a tőzsdén viszon lehet annyit keresni, amennyit vállalkozással sosem lehet, ha ügyes vagy.
Ha mondjuk van 50 milliód, meg lehet duplázni fél év alatt. Ezt vállalkozással hol tudod megcsinálni ? sehol.
Nem fogok itt tovább magyarázni, aki akarja értette miről írtam. Fenntartom, hogy a portfolio bizonyos cégek/témák esetében prekoncepciók alapján ír cikket. Ilyen a Genesis is!
kvz
ps: hol lehet e-mail címet változtatni? valszeg a régi van a regisztrációnál megadva
"Rossz hírre való vásárlás leginkább akkor javallott, ha a hír nem volt teljesen meglepetés. Ha tehát nem derült égből csapott be egy váratlan igen rossz hír, hanem a piac kitartó eséssel már megelőlegezte azt, akkor a hír utáni első reakcióban még adja a részvényt akinek van, de aztán – mivel aki akart, már eladott – feltűnhetnek a vevők, és ilyenkor mód nyílik a mélyben való vásárlásra, viszonylag biztonságos keretek között. Így a rossz hír kijövetele után röviddel az árfolyam mozgása megfordulhat, felfelé veheti az irányt, és profitot lehet elérni a rossz hírben való vásárlással."
GENESIS
Lassan a novotrade topic okofogyottá válik.:-))
Új név,új tervek,új remények...