de persze olyan országoknak (ill. devizáknak) sincs esélye Svájccal és a CHF-vel szemben, akik ugyan iparilag-szolgáltatásilag differenciáltaknak mondhatók, csak hát relatíve alacsony kumulált hozamszínvonal és (tőke)hatékonyság mellett:
CHF relációban tetszőleges ellensúlyt (devizát) tehetsz a kétkarú mérleg másik serpenyőjébe, akkor is ugyanazt látod... hogy nem egy súlycsoport. Svájc önmagában egy "game changer" ország... vagy ha úgy tetszik: kivétel. :))
nem is meglepő, hogy az állami szinten űzött (rejtett) forex-kereskedelem vélhetően legfajsúlyosabb nemzetközi résztvevője a svájci pü-szektor, élén az SNB-vel.
no látod... pont ezért szép a tõzsde is. Ha ránéz ugyanarra a chartra két (hellyel-közzel tájékozottnak mondható) tréder - hadd hízelegjek ezzel magunknak egy kicsit - :) minden vélt vagy valós tájékozottságuk dacára is egészen mást fognak látni rajta.
A Föld erőforrásai sztem ebben nem játszanak, mert a lepergő nehány 100 év alatt a kvantum- és űrtechnológia fejlődése okán a kimerülő földi erők simán pótolhatóak lesznek máshonnan. Ezért ezt a nagy játékváltást (túl a fx-en) én időben sokkal távolabbra és térben sokkal kiterjedtebben képzelem el. Itt számításba jöhet minimum a csillagrsz-i változás, vagy akár a 4 dimenziós tér változása. Már a pettingben vunk: gravitációs hullámok, LHC,..... + amikről nem tudunk (nem a tudomány, hanem a plebs), ezekhez képest Kim atomozása kismiska, de nem elhanyagolható.
Nyilván lesz/lehet ilyen forexes game changer (kriptocucc pld. már feszegeti), de ezt nem lehetséges perpill adekvát módon trédelni a standard pároknál.
A Föld erõforrásai sem korlátlanok, így a globális rv. piacon is lesz valamikor game changer, bármiféle külsõ katasztrófa nélkül is. De ott is lepereghet még simán néhány száz év a korábban megszokott módi szerint.
Be kell, h következzen vmilyen formában egy "game changer". Az ember által létrehozott materiális holmikhoz köthető dolgok nem lehetnek határtalanok, legyen az nanotechnológia, vagy űrkutatás, vagy djia.... ....Isten x-re játszik, amennyit ad, annyit visszavesz. A fekvő8-as az Ő kiváltsága. Sok mindent elbaccott a teremtésben, de ezt jól kitalálta magának. :)
Visszaolvasás után kicsit zűrösnek tűnik ez a "...materiális holmikhoz köthető dolgok ..." , de marad így. :)
"...folyamatos emelkedésre ill. értéknövekedésre van kihegyezve." Nincs ami megállítsa? Szinte hihetetlen, konvergál a végtelenbe...
Hasonlóan az inflációhoz, ami a közgazdák szerint évi 1-2 % az egészséges.... ... s néhány emberöltő múlva belefulladunk a pénzbe.... ... de az oldal szalonnáé, veres hagymáé ugyanannyit kő kapáni... ... nem is én fogok kapálni, hanem a gps-el irányított traki.... ...én csak ülök az erkélyen, s cézár salátát csipegetve merengek az MN pipafüstjébe....
ad absurdum az is könnyen megeshet (ha nem történik közben “game changer“ katasztrófa), hogy az eur/usd jegyzése mongyuk 500 év múlva is valahol 1.1 -1.4 között fog libikókázni, míg a dow már vígan valahol x milliónál lesz... :))
a forex piacnak semmi köze a folyamatos idõbeli növekedés ideájához... hasonlóan pld. a kétkarú mérleghez vagy emelõhöz. Egészen másfajta skill-ek szükségesek ezen a piacon, mint pld. részvények (rv. indexek) esetében, ahol az alapgondolat az idõben (ciklikusan végbemenõ) folyamatos emelkedésre ill. értéknövekedésre van kihegyezve.
Tehát a "....a forex piac mindig valamilyen fölérendelt korrekcióban mozog. ...." megállapítás ekvivalens a köldök sáv körüli ciklikus ténfergés kijelentéssel. :)
Aha, emlékszem. Azé most újra elolvastam végig. Parádés dumcsi volt. A Messi vs Nagyember foto mindent vitt. Érdekes az a sárga sáv. Már a kezdetektől fogva, tudatlanul, tanulatlanul, szűzen az etoro-, +500-, stb-nél is az foglalkoztatott, hogy mi lenne, ha ennek a marhaságnak (E/U) lenne valamilyen középvonala? Persze akkor a D1-, W1-, MN-ig el sem jutottam, perceseken égettem a pézt. Aztán elsikkadt ez az egész dolog. Most, 1-2 éve azonban ismét előjött, s erősödik. (Régebben mondtam Neked, h lassú vok. A kor miatt lehet. :) ) Valamilyen matek a megállapításod alapja? Mert én rátekintéses vizsgálattal (h c) azt mondtam, h 1.2 +/- 4-500 pipnél van a köldök sáv. Kb itt érzi jól magát az árf. ....
1.2554-nél is járt már ma a kurzus... így hát a szent TP nevében el kellett most búcsúznom ettől a pozitól, hisz' határidő lejárta előtt szállította az elvárt profitot... mi többet várhatnék még tőle?
lassan, öregurasan csak kihümmögtük (kipipáztuk).
(néhány újabb, öreguras ötlet közben már fut a háttérben)
Forex tréderek ide
Gondolom lerágott csont, de az újszülöttnek minden vicc új.