a nagy általánosságokon felül az előnyök/hátrányok már kinek mi, egyéni ízlés dolga. van aki azért nyit vhol számlát, mert jó a platform, vagy jók a hír szolgáltatások/kommentek , jó a grafikonrajzoló stb., magam is így teszek a 4 számlámon
én is azon morfondírozom, kivel érdemes szerződni. miután a többi tőzsdei műveletem Erste-nél megy, első körben ők merülnek fel, így a kérdés evidens: ERSTE NetTrader-rel milyen tapasztalataitok vannak?
Én is a Bpforex-nél vagyok és kereskedési felületük teljes rendben van, de ha belgiumi számlát nyitsz, akkor azt a Dexia banknál fogják megnyitni, luxemburgi számlához meg közjegyző kell.
Engem is érdekel, a "hol érdemes számlát nyitni" téma.
Összehasonlítottam több brókert is (dealing deskes, market maker, és ECN demókat is nyitogattam különböző brókereknél). Ami számomra kiderült, hogy csak olyan helyen fogok éles számlát nyitni, ahol van MetaTrader platform (is). Ok: az MT4 kezelése gyors, egyszerű, ráadásul a chart elemzéshez is mindent tud ami kellhet.
A másik fontos szempont pedig a kereskedés költsége volt (spread, illetve commission, ha van).
Most két bróker között próbálok dönteni: FxPro és Alpari. Kicsit az előbbi felé hajlok, mert a be- és kifizetés egyszerűbbnek tűnik (lehet pl moneybookerst is használni), más szempontból egyformának tűnnek. Szívesen várok véleményeket, tapasztalatokat pro és kontra!
én most szeretnék beugrani a forex buliba, a bpforex oldalon regisztráltam is 2 hét demo módot, kicsit vad a felület, egyelőre nem értek semmit.
jó pár éve seftelek a váltóknál, hol bukóval, hol kis profit... de átlagosan többet termelek, mint a banki kamatok.
itt az idő egy kicsit komfortosabb megoldásra. úgy gondolom, szétrobbantom a csodás önkénes manyupom és feldobom a zseton egy kis játékra, lesz bukó, nem érdekel, egyszer élünk elég a szürkeségből.
ha van tippetek a számlanyitás, és kezdeti problémák megoldásához, szívesen venném.
addig is szép napot, és profitot mindenkinek. ( 1 új ferengi.. )
ja, nem értem azt egyáltalán minek olvassa?! Analógia: zsémbes vén nagymutter örökké panaszkodik, hogy a fiatal szomszédok örökké ricsajoznak, buliznak és nem tud aludni.. a rengeteg incidens után a fiatalok úgy döntenek inkább elköltöznek pár utcával arrébb.. a nagymutter diadalittasan veszi, hogy végre milyen csend és nyugalom van.. majd megunja és felkutatja a fiatalok hova költöztek, majd juszt is oda, melléjük költözik megint azért, hogy megint legyen kivel veszekedni, kik miatt panaszkodni a többi vén hülyének.. :))))) hát ez kész..
Már megérte eltávolodnod a fórumtól, ha ez kellett ahhoz, hogy ezekre rájöjj (ez nem cinikus megjegyzés, komolyan mondom).
Akik régóta kereskednek, erre már régen rájöttek és a helyére került bennük a fórumozás is tokkal/vonóval. Sőt, azt mondom
neked, hogy próbáld meg főállásban ezt csinálni, hamar megtanulod hatékonyan megkülönböztetni a lényegest a lényegtelentől és rengeteg időt spórolsz majd meg Te is magadnak ezen az önismereti utazáson.
"szarvasvadasz is nagyon okos ember es sokat tud de ha o lesz a vilag legtokeletesebb grafikonjait es technikai elemzeseit keszito ember is akkor is csak a 10% reszben tud maximumra menni"
Ez a megjegyzés a Te billentyűzetedből számomra abszolut hiteles és megértem. Abban teljesen egyetértünk, hogy a sikeres kereskedéshez nem kell jó elemzőnek lenni és semmi szükség hozzá csili-vili "szabásmintákra". Mégsem helytálló a megjegyzésed ti. te a tökletes TA elemzőről beszélsz, én viszont nem.
Mielőtt elmélyedtem ebben a brilliáns elméletben, fogalmam sem volt arról, hogy mitől lesz jó trader valaki. Magam is úgy gondoltam, hogy a lehető legrészletesebb elemzés adja meg a tuti választ és ehhez ez a "jövőbe látó" elmélet nagyon jó eszköztárat ad az ember kezébe (a lehető legjobbat mellesleg). Biztonságot kerestem ebben a furcsa világban és amikor felismertem, hogy az Elliott elmélet ehhez nagyon jó, elkezdtem magam beleásni. Akkor még nem tudtam, hogy végül éppen ez a részletekben való gondolkodásra sarkalló elmélet fog rávezetni/megtanítani a "nagyjából" gondolkodásra, csak ehhez előbb bevisz az erdőbe.
Az Elliott hullámelmélet nem klasszikus TA, kizárólag a tömegpszichére épül, mint ilyen, ha valami, akkor ez éppen az általad emlegetett 80%-hoz tartozik. Eszköztára a 80%-ra nevel, használata pedig mentálisan erős személyiséget igényel. Eszköztárával/szabályrendszerével idővel kialakít egy olyan szemléletmódot, amely lehetővé teszi hogy "nagyjából" gondolkozz a piacról és magabiztosan, félelemmentesen kereskedj. Olyan ez, mint a könyvírás/prezentáció készítés: a
lényeget visszatükröző tartalomjegyzék készül el utoljára. Úgy is fogalmazhatnék, hogy a végén rájössz, hogy azoknak segít, akik nem született traderek. Én már Elliottos fejjel olvastam a trading in the zonet, és utólag örülök, hogy így történt. Szépen kiegészítik egymást, hitelessé téve a könyvet.
A grafikonokhoz: az Elliott hullámelmélet egy nyelv is egyúttal. Tegyük félre egy pillanatra az előítéleteket és fogadjuk el, hogy Ti, akik nem vagytok ebben nagyon járatosak vagy esetleg teljesen elutasítjátok, mégis "lubickoltok" benne, szőröstől-bőröstől elsajáítottátok ezt a nyelvet és épp úgy beszélitek, mint az anyanyelveteket. Ha el
szeretnél mondani valamit valakinek Elliottul, akkor ehhez az Elliott elmélet megadja a lehetőséget. Az eredmény egy csili-vili grafikon lesz, amely a kívülállók számára javarészt értéktelen és a kereskedéshez szükségtelen színes szabásminta. Az Elliott chart egy kommunikációs eszköz, nincs más módja, hogy ha meg szeretnéd osztani másokkal, hogy pontosan mire gondolsz. És ez, mint ilyen, teljesen független "A" kereskedéstől.
jaj mike! augusztus környékén miután te a topicra visszatévedtél hosszú idő eltelte múlva és találtál itt egy már összeszokott társaságot . rövid idő eltelte múlva reklamáltad egyedül te , hogy sok a "mellé duma" , illetve ide inkább kimondott szakmai alapon lenne szükséges a hozzászólásokat megfogalmazni ..
csak és kimondottan egyedül miattad , mégegyszer: CSAKIS MIATTAD lett a másik topic ..
most akkor miért kell cikizni, "nyálkodni" azt a topicot itt ?
Én is elolvastam, de számomra nem sok hasznosítható van leírva. Én rendszeresen beszélek másokkal az eredményeimről és nincs egyáltalán kényszerem arra, hogy miattuk próbáljak többet nyerni és "ne égjek be". Egyáltalán nem befolyásolják a kereskedéseimet.
Általánosítani szerintem felesleges, a hozzászólónak van megfelelési kényszere.
Én pl. elolvastam:-) Sok igazság van benne, de engem pl. nem izgat, hogy a másik forumon egész más témák is terítékre kerülnek. Akkor nemes egyszerűséggel átugrom azokat a beírásokat. Nekem sem stílusom, de attól még néha egész jó beírások is vannak.
Az arányokon persze lehet vitatkozni, de a pszichológia valóban nagy része a sikernek - és a bukásnak is. Ezzel még nekem is sok feladatom van. Szóval hajrá mindenkinek, és elég nagy ez a világ, hogy elférjenek benne a sima forexesek, a függők és a minden mások is!:-)
Jézusom... hüje vagy? :)
Ki a faxom fogja ezt elolvasni? :)
Törölt felhasználó2011. 10. 08. 11:46
kedves gyermekeim... arra gondoltam elmondok nehany dolgot
szoval tok jo ez a forumozas es pont azert szeretem mert nagyon hasznos arra a celra hogy az ember kulonbozo strategiakat kitalaljon maganak aztan kiprobalja es visszajelzest kapjon itt a hozzaszolokon keresztul
meg kell osztanom veletek egy fontos tapasztalatot
volt itt ez a vita arrol hogy mi szakmai es mi fer bele meg mifele nyal folyik a masik topicon
szoval azt tudnotok kell hogy akik beszelnek rola azok valojaban nem forexeznek csak a kozosseg miatt jarnak be forumozni
a forex az 80% pszichologia es kb 10-10% technika es politika
a forex MAGANYOS! szakma ha lehet ezt szakmanak nevezni, tehat azt jelenti hogy egyedul vagy az egesz piac ellen
a donteseket egyedul kell meghoznod a kovetkezmenyeket is egyedul kell vallalnod
volt egy nagyon regi mondas meg a pesti borzerol.. a nap vegen van akinek a kupi es pezsgo van akinek egy sotet mellekutca es golyo jutott..
figyeljtek meg hogy aki a legtobbet beszel melle, pezseg meg ott van mindenhol az a legkevesbe forexezik
megtanultam tovabba azt is amit fontos megosztanom veletek hogy a topikozas csak ez bizonyos hatarokon belul jo
kiereszteni a gozt
valojaban nem is kommunikacio ez mert az ket felet feltetelez
ez inkabb egy hirdetotabla
ahol az ember beir es nem biztos hogy erdekli a valasz
ilyeneket pl hogy huh ez jo volt nyertem, vagy huuu a fene egye meg beragadtam persze jonnek valaszok de nem tul fontos hiszen egyedul kell dontened ertitek ugye?
namost rajottem hogy egy ido utan fuggove teszed a poziciodat a kulvilagtol ami oriasi hiba!!
pl a barataimnak rendre elmeseltem hogy hogy alakult a nap mennyit nyertem meg ilyenek
aztan ahogy egyik nap ultem a pozicioban eppen nyero volt.. es arra gondoltam ah.. hagyom meg egy kicsit elvegre mit fognak szolni a tobbiek ha azt irom be hogy ma csak ennyit nyertem...
pfff..
ertitek?
vagy pl ki szereti azt beirni hogy na most lezartam kiutott a sstopom vesztettem, bukoban zartam, ma nem jott ossze, ma nem nyertem.. stb..
senki
nyilvanvalo hogy mindenki a nyero dolgokat szereti beirni ez viszont elvezet ahhoz hogy fuggove valsz a topictol fuggove vallsz az itteni kommunikaciotol mivel reszeve valsz annak es tobbe nem vagy egyedul megszunik a pszichologiai resze mukodni mert kulso tenyezok befolyasolnak
en abban hiszek hogy csak akkor lehet hosszutavon nyeresegesnek maradni ha 007-es modjara maganyos ugynokkent csinalod a dolgot
ezert volt a stilusom fura talan sokaknak
nem beszelgettem csak kozleseket irtam be
de szerintem azokbol is lehetett sokat tanulni annak aki akart
a komunikaciorol amit irtam nem csak a forumra igaz
mondom en a barataimmal vettem eszre hogy kotodes kezd kialakulni
most azert tuntem el hogy egy kis szuntet tartsak es atgondoljam ujra a pszichologiai oldalat
sokan akik elkezdik ezt azt gondoljak a japan gyertyak meg a technikai analizis a legnehezebb resze a dolgoknak
nos nem
egyedul lenni es meg is maradni egyedulallonak
az a nehez
probaljatok csak ki
nyissatok poziciot
majd zarjatok le nap vegere
mindegy jo vagy rossz meseljetek el egy baratotoknak vagy irjatok be itt a forumon
2-3 het es fuggove valtok
mikor megnyitod apoziciot mar remegve arra gondolsz hogy este mit kell mondanod a baratodnak.. jajj mar megint vesztettem ki fog nevetni.. jajj nyertem akkor de jo lesz mindenki orulni fog es en leszek a nagymeno a klubban megint..
a forex pszichologiai resze azt jelenti hogy az arfolyam egy pulzus
te rajta tartod az ujjad, minden egyes rezduleset ennek a pulzusnak te sajat magadban kell hogy erezd.. mint a vadallat.. ha veszelyt erez elobb kell futnia minthogy tenyleg meglatna a veszelyt.. ha szakad elobb kell tudnod kibuni a hurokbol minthogy magaval rantana ha meg jonak igerkezik a dolog elsonek kell raugranod a vonatra
amikor masoktol kezdesz fuggeni megszunik ez a nagyon finom erzekeny fonal kozotted es a pulzus grafikon kozott
egyszeruen mondhatnam ugyis megvakulsz erzeketlenne valsz tobbe a pszichologiai resze nem mukodik
ezzel 80% eselyt veszitesz a sikerre
persze vannak akiknek meg igy is sikerulhet hiszen ott a maradek 10-10% a politkai es a grafikonok
de.. a pszichologia nagyon fontos, 3 hetet mindenkinek az eletebol meger ez a teszt amit leirtam probaljatok ki
a nyalfolyasrol es a masik topic temarol pedig csak annyit hogy hmm... igaza volt annak aki azt irta hogy unja ezt a rozsaszin barbiebaba hangulatu felesleges es gyomorforgato szocseplest
de EZ IS! pszichologia.. azoknak akik ezt csinaljak mar szenvedely, fuggoseg, nem tudnak szabadulni tole, a kozossegi massza reszeve valtak ergo sum nem erzik mar a pulzus rezduleseit
mennek a nyajjal egy homogen massza lettek a tobbivel
gondolkozzatok el ezen mert nagyon erdekes tema szerintem pszichologiai oldalrol megkozeliteni ezt a kerdest, nem sokan tettek eddig a topicon talan csak szoda bar o mas kifejezesekkel tette ezt
'nem kell annyit szarakodni a cuccon.. csak megteszed es kesz.. erezni kell nem grafikonozni'
vagy valami ilyesmi :)
emiatt o a legvkivalobb tozsdes szamomra ezen a forumon hiszen abban profi a pszichologiaban ami a tozsdezes 80%-at adja az en besorolasom szerint
szarvasvadasz is nagyon okos ember es sokat tud de ha o lesz a vilag legtokeletesebb grafikonjait es technikai elemzeseit keszito ember is akkor is csak a 10% reszben tud maximumra menni
es meg kell emliteni meg portit
o egy nagyon fontos ember szerintem a regiek emlekeznek ra
o kepviseli a masik 10%-ot a politikai reszet a dolgoknak, o minden hirre odafigyel mindent lat osszefuggeseiben ami a vilagban tortenik es ezeket mindig be is irja
csak sokan elmennek mellette
Forex tréderek ide
Gondolom lerágott csont, de az újszülöttnek minden vicc új.