Topiknyitó: Törölt felhasználó 2010. 03. 18. 19:26

Forex tréderek ide  

Akkro itt beszéljük meg a forexes dolgokat. Kezdem én. Ha külföldi rendszerrel jáccol, akkor adózás pölö hogy megy? Ahol be van jegyezve a ker. cég?

Gondolom lerágott csont, de az újszülöttnek minden vicc új.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2011. 03. 05. 12:12
Előzmény: #5439  szarvasvadasz
szép euró longtrend van 3 hete 1.30-t kilőtt
usdx most közelít az elő támaszhoz (76), de továbbra se látom hogy fordulna

emelkedő olaj, eső dollár
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2011. 03. 05. 12:01
Előzmény: #5435  Törölt felhasználó
Egy frászt vagyok profi, a szám nagy, szenvedek a forexszel rendesen. Tadzsomaru, szoda biztosan ügyesebb nálam -> még nem vagyok szinkronban/nem hangolódtam még rá a forexre. De teher alatt nő a pálma.

Tanulni: maximum szemléletmódot, hozzáállást lehet, ami a fórumos hsz-eimből lecsapódik, webem nincs. Cimballi felkért, hogy tartsunk közös tréninget valamikor tavasszal/nyár elején az Elliott elmélet köré szervezve. Sokat vívódtam magamban ezen azóta is, mert egyrészt magam is csak kisbüfi vagyok, aki nem keres vagyonokat, másrészt gondot okoz nekem, hogy mit és hogyan adjak át abból, amit tudok. Úgy hogy önszántamból nem tartanék tréninget. Cimballi viszont profi képzett, gyakorlott tréner és trader is. Elmondtam az aggályaimat neki is, de mivel felkért, adok egy esélyt a dolognak, ha lesz rá igény és remélhetőleg hozzá tudok tenni valamit (és nem elveszek belőle). Részletek Cimballinál.
Törölt felhasználó 2011. 03. 05. 11:59
Előzmény: #5437  Törölt felhasználó
ja.. hogy el ne felejtsem ..

ha sikerülnek a cuccok végül idő múlva , akkor pókerezzél is..

nem tudom miért, de barom mértékben megjavul a játékod vagy a felfogásod - nem tudom még miért , de valószínűleg van/kell lennie összefüggésnek.
Törölt felhasználó 2011. 03. 05. 11:45
Előzmény: #5432  Törölt felhasználó
sztem olyan nagy különbség a kis tőkével nagy tőkével mm- je között ..

aki 200 dodoval nyomul és aki 10 K -val közöttük veszteség esetén az a különbség , hogy nem kell a 10K-nak minden alkalommal utána tölteni a számláját .

a 10K esetleg kisebb lot-l is könnyelműbb / 10K-val már nemigen 0.01 lot-l pakolnak fel többnyire

a működő stratégia nem csak az sl nagyságától függ - mert erre van a kérdés kihegyezve
/viszont igaz az is, hogy a nagyobb sl jobb feltételeket biztosíthat.. ez igaz .. de ehhez tényleg már sok minden kell (a nagy sl használatához ), főleg bizonyosság a játékodban szélesebbkörűen/ stratégia,szisztéma , és főleg barom sok tapasztalat -sztem ez utóbbi a legtöbb stb,stb) és hát persze kell mobilizálható tőke is hátul a sufniban..

tény nálam az is , hogy egy bizonyos kipróbált tudással és főleg tapasztalatokkal már szinte s.magával szemben bűnnek számíthat 0.01 lot-l dolgoznia annak aki 10K-val nyomul itt.

azt viszont s.tapasztalatból tudom .. a 20 pipes nyerő-vesztő napisból , nagyon nehéz dolog lesz váltani a 100 -200 vagy még több SL pippes cuccra átállni , főleg ha kifogsz egy rossz szériát /minden guru is kifog ! tehát ezért nem kell elkeseredni/.
majdnem olyan érzés egy kis túlzással , mintha az egészet újból kezdenéd.

minden ugyanaz , de mégsem.. több esetben szabályosan rosszul leszel ha a H-tól felfelére változott játékterepedből ránézel az M -ekre pláne amikor hosszútávúan a trendfordulóra vadászol / a hosszútávú trendfordulóról is teljesen más elképzelésed lesz és a gyakorlat is alapvetően mást fog neked mutatni

hiszen egy 80 - 100 pipes ellentétes menetnél már rég zárnád , de itt neked ragaszkodnod kell ugyanúgy a koncepciódhoz mint amikor az SL "csak" 20 pip volt ( és persze zuhan/emelkedik tovább lefele/felfele)
de amikor irányba áll végül és felraktad a meghatározott helyzetekben az előre megszerkesztett összes pozijaidat / mert neked itt van alkalmad az egész! trend időtávját kalkulálva az összes nyereségedet előre! megszerkeszteni! - és a hátad mögött esetleg már induláskor a pozik felrakásából adódóan - 1 - 2K-val indulsz akkor meg azt kell megszoknod hogy szinte semmit nem csinálhatsz az általad kiszámold időtávban - rá kell ülnöd a kezedre véges végig!/ mert ha játszol akkor a kalkulált nyereségedből jön le ezentúl minden kockáztatott felrakott pozid .

hogy mi még a rizikó itt ? hogy miután mindent megcsináltál felraktál jó magas lotszámú pozikat - az egész cucc úgy ahogy van megfordul -v. megfordulhat döntően /ismerős ?/ ! és ezt viszonylag gyorsan fel kell ismerned , és akkor gyorsan döntened is kell , hiszen - 2K val helyezkedtél bele ha gyengébb voltál / és itt mégsem 20 pip nyerőt-bukót kockáztatsz már !/ illetve a már felrakottak sem kispályásak ugyebár .

és ha úgy van/lett , akkor az egészet kezdheted előlről .ha mákod van visszahozta a - 2K-dat már , ha nem és maradt belőle , az göngyölődik és onnan indulsz újból.

ezt csak igen sűrítve , leegyszerűsítve és igen lazán írtam le a hosszútávnak a mibenlétének egy két fejezetét .

ha viszont végül bejön , akkor annyit kaszálsz mint amikor a fx-t reklámozók leírnak becsali pocsoliként az új jelentkezőknek ..

de nem azért van itt mindenki, hogy egy vagyont vagy legalábbis nagy pénzt akar ezzel keresni ?

hát ingyé meg nincs semmi.., de ha már kockáztatok , akkor csináljam ezt úgy hogy az kövér legyen , mert 20 dodoval nem lehet de ugyanakkor ez kezdeti állapot és ezt el kell fogadni ..

én is te is ugyan így kezdtem.. 100 , majd 200 majd 500 dodot raktam be ..és így tovább ugyanakkor rahedlit vesztettem is mint állat .

hiába írom le hogyan lehet jó nyereségeket elérni .. ezt végig kell járni .. a lépcsőfokok megvannak , átugrani nem lehet hiába van az igyekezett arra hogy ez "csak" megtanulható és innen onnan... nem ! visszanézve, a tudás az a kisebbik része volt - talán az ötöde mindennek..( guruk gyermekei nem automatikusan guruk ők is... pedig ott kell legyen uygebár átadható tudásnak !) valami olyan van ebben ami nem átadható , csak mindenki által sajátmaga által megismerhető/vagy mi a fene jó szó erre/- akinek van kitartása és főleg - tőkéje hozzá.
ha akarja ha nem , ehhez az egész cucchoz idomulni fog agyilag érzemileg egy bizonyos idő múlva - és folyamatosan észre sem véve magán lassan lassan de tényleg! nagyon lassan változik is majd minden téren is speciálisan hozzá.

nem te változól meg , hanem ahhoz amit látsz / az asszonyt ettől még ugyan úgy vered , vagy belebújsz a papucsba :)) /

de a végeredmény az ami tényleg megéri

a bánatom az, hogy a gyerekeimnek sem adhatom át ezt egy/egyben , mert mint már leírtam , ez sajna nem így működik
(pedig hajdanán ezt hogy elterveztem ! )
Törölt felhasználó 2011. 03. 05. 11:15
Előzmény: #5435  Törölt felhasználó
0.05 lot az a 0.5$ javítás! Az a baj baj nálam a cukornál a legkisebb a 0.01 lot nem 10 cent, hanem 1$ így elég rizikós volt tényleg belevágni kis tőkével
Törölt felhasználó 2011. 03. 05. 11:08
Előzmény: #5351  hjanek
Jó reggelt!

1 hétig tartott a "csoda" így egy részjelentéssel jövök neked... a 72% plusz azt tegnap durván szétnyírta a cukor :( Az az érdekes elméletben tudom, hogy esésbe menni kell a trendel nem okos dolog belevenni hátha longra vált. De a Cukornál olajnál szinte 10 percenként iszonyat nagy ellentétes mozgások vannak. Itt momentán nem sok előzmény nélkül 30.15-ről beesett vagy 10mp alatt 29.85-re én itt (barom állat) csináltam egy függő vételt majd, ha visszajön 30-ra ott vegyen s adja is el 30.12-ön hmm szépen ment le majd olyan 29.75-nél feljött hozzám élesített majd zutty le 29-50-re :( Sajna stoppom nem volt (vagy sajna volt) - 170$-ból 100$ buko mikor már nem bírtam s eladtam addig hiába vártam visszajöjjön. Persze amint eladtam még -20 pip s feljött újra 29.94-re pffff bár necces volt mert kirázott volna, lehet így csak maradt 70 dolcsim. De mikor 29.20 körül jött fel már 70$-ral nem tudtam pozit nyitni :( Gyorsan be 120$ és visszahoztam azért 30$-t Tehát az egyenlegem 100$ be + 70$ haszon - 100... maradt 70 erre újra be 120$ + 30$ kis haszon tehát 220.70 Vagy is 100+120 tőke megvan :) Igazad volt stopp nélkül 1 nagy levadászott hiába hoztam 70$-os hasznot 1 hét alatt mini 2-5 pipes hasznokkal. Viszont 2 hétre kértél visszajelzést hol állok :) Így most van még 1 hetem beszámoljak tartom e a hasznot... De még mindig nem tudom stopp vagy nem ? Ha itt mondjuk stopp max vesztek 15-20 pipet, de ha nem adom el vsak várok akkor meg -90 pipből is visszajött volna és, akkor csak -6 pip buko... Pl. 1000$-ral 0.01 lot tehát 0.5$-ros pipenként is ha változik 100 pipet fel le az, akkor is "csak" 50$ ott mint a robotok azt még belehet vállalni kiülni nem ?

Szarvasvadász te nekem profinak tűnsz :) Van weboldalad tudok tőled olvasni tanulni ? Ha igen pls linket.
Törölt felhasználó 2011. 03. 05. 10:14
Előzmény: #5430  szarvasvadasz
vadász, gondolom a pénteki nap után rákuksiztál a piacra... a hullámokból látsz valamit? (amit én látok, lesz még itt felpatt, sőt.. lehet a shortnak is vége.. legalábbis egyre kiltástalanabb, ha már nem tudott új aljat ütni.. dji 12080 alá nem tudott menni, és még egy kis sc-re is kényszerítette a végére a lefelé játszókat..) hétfőre mit a meglátás?

ui: a jutalom sört hova vigyem? és/vagy mikor isszuk meg?! :)
Törölt felhasználó 2011. 03. 05. 09:59
Előzmény: #5432  Törölt felhasználó
rosszul jeleníti meg, természetesen nem -200 as, hanem 50-200 dollárost írtam
Törölt felhasználó 2011. 03. 05. 09:57
Előzmény: #5431  Törölt felhasználó
Még arra lennék kíváncsi, hogy a sokat emlegetett 90% bukó kereskedőből, hányan próbálnak minimális tőkével kereskedni.

Ebben látok még nagy problémát, hogy sokan kezdenek $50-200 számlán kereskedni 0,1 esetleg 0,01 lottal, ahol egyszerűen nem lehet normális MM-el dolgozni.

Ha ezeknek nagy az arányuk, akkor szerintem a "maradéknak" (akinek van tőkéje és a stratiját is következetesen be tudja tartani) egészen jó a "túlélési" mutatójuk. :)

Itt jöhet be loststoplosszossz felvetése, miszerint "Azaz 4* annyit "kell" buknia a 95%-nak, mint amennyit nyer %-os értékben."
Törölt felhasználó 2011. 03. 05. 09:18
Előzmény: #5430  szarvasvadasz
Gratulálok!

Szépen összefoglaltad! Mindenben egyetértek
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2011. 03. 05. 08:53
Előzmény: #5429  Törölt felhasználó
Nem. A traderek zöme azért bukik, mert sem stratégiája sem kockázatkezelése, sem pedig megfelelő attitűdje nincs "gyorsan gazdagodjunk meg" jeligére -> képtelen élni a tegnapi hsz-em szerinti teoretikus esélyeivel is.

A traderré válás 5 lépéséről föltettem a napokban egy anyagot ide, ami ezt a kérdést boncolgatja ide:

link

Emlékeztetőül a teoretikus esélyekről szóló tegnapi gondolatmenet:

link

A stratégia fontosságát demonstrálandó pedig a pár héttel ezelőtti másfél hetes OTP-s "percről percre" kereskedési kísérletről itt lehet olvasni a kereskedési időben történt email váltásokat az árfolyamgörbén időrendben összefoglaló képpel együtt (a 7. 8. 9.pontot elszámoztam, a 7-es a 9.es, de lényegelen):

link
Törölt felhasználó 2011. 03. 05. 08:27
Előzmény: #5428  hjanek
Ez egy érdekes téma. Ebben soda lenne nagy spíler (mint statisztikus), de ő újabban nincs itt.
Ha feltételezzük, hogy igaz amit szarvasvadasz mondott, akkor nem állja meg a helyét az a gondolatmenet, hogy a traderek 5%-a nyereséges csak.
Illetve egy eset lehetséges, hogy a 20% veszteség értékében megegyezik a 80% nyerő trade értékével, amely 80% nyerő trade az 5% trader hajt végre.
Azaz 4* annyit "kell" buknia a 95%-nak, mint amennyit nyer %-os értékben.
hjanek
hjanek 2011. 03. 04. 22:40
Előzmény: #5346  szarvasvadasz
előzmény (#5346: szarvasvadasz) | válasz erre | Ma, 11:46
50/50%!!
Mondjuk a találati arányod ha jól emlékszem 80% talál 20% veszít a lezárt üzletek közül.
Én azt írtam, hogy ha megnyitsz egy tradet,50/50% hogy nyerőben vagy bukóban zárod.
Előre nem tudhatod, hogy a frissen megnyitott trade a 80%-HOZ, VAGY A 20% FOG tartozni, ez csak lezárás után derül ki.
Így már jó?
Abban meg neked van igazad, hogy azért nyitunk üzletet, mert nagyobb esélyét látjuk a nyereséges végkimenetelhez, technikai elemzés hullámelmélet, vagy bármilyen más segédlet alapján.

Törölt felhasználó 2011. 03. 04. 20:47
Előzmény: #5424  Törölt felhasználó
na, uraim!

Elhúztam venni egy grillcsirkét, mert úgy megkívántam, mint egy terhes nő az uborkát :)

valami biztatót! mondjatok már. snp esett 34-ről 12-ig, közben az eurusd meg se moccant. Eddigi tudásom szerint együtt mozognak.
Tudom, s dodo genya :)
na, de tényleg, tudományosan...
az arany is emelkedik, azzal meg keresztbe szokott mozogni.
Törölt felhasználó 2011. 03. 04. 18:49
Előzmény: #5425  Törölt felhasználó
link

Egy leves? :))
Törölt felhasználó 2011. 03. 04. 18:48
Előzmény: #5424  Törölt felhasználó
Törölt felhasználó 2011. 03. 04. 18:34
Előzmény: #5420  Törölt felhasználó
az anyját

régen esett ilyen jól egy leves ..

rockmaster 2011. 03. 04. 18:30
Előzmény: #5422  Törölt felhasználó
EUR/USD állja a sarat, a bitang, pedig S&P már -1,30 %.... hmmm
Törölt felhasználó 2011. 03. 04. 18:06
Előzmény: #5412  Törölt felhasználó
hogyhogy? 1,4004-ig felment...
Törölt felhasználó 2011. 03. 04. 18:03
Előzmény: #5410  Törölt felhasználó
jaj, anyám táncosnő...hmmm... tovább nem is mondom... :)
nem, tegnap futottam, meg gyúrtam 2 órát, de látod mit értem vele.
Habár most látom, hogy visszajött a szintemre, de azért jó lenne, ha még esne...nem nagyot, egy olyan 100-200 pipet (na, nem ma, de a jövő héten azért megtehetné nekem :))
Elméletem szerint a patkányok lefelé gyorsabban menekülnek, mint felfelé... :) tehát meredekebb az esés, habár az utóbbi idő erre rácáfolt az 50 pipes zöld gyertyákkal. :(
Na, csá, csak benéztem, megnéztem a pozim, elvásároltam +-ban a mai (szumma) bukóm (inkább én költsem el, mint más alapon), megyek tovább vásárolni valami nyam-nyamot, meg borovicskát. Már 2 hónapja nem ittam semmi OH gyökös cuccot.
Lehet, hogy ez a gond, nem lazulok ki...

Topik gazda

R2D3
3 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek