Topiknyitó: Törölt felhasználó 2010. 03. 18. 19:26

Forex tréderek ide  

Akkro itt beszéljük meg a forexes dolgokat. Kezdem én. Ha külföldi rendszerrel jáccol, akkor adózás pölö hogy megy? Ahol be van jegyezve a ker. cég?

Gondolom lerágott csont, de az újszülöttnek minden vicc új.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
myrath 2011. 01. 05. 16:47
Előzmény: #3559  Tazsomaru
Értem, de nekem nem fekszik ez a fajta kereskedés. Túl gyors! :)
A 8-10 pipes SL helyett tehetnél 15-ös csúszót is, akkor nem biztos h zárnod kell illetve nem csak az utolsó harmadod futna ki, hanem akár 2/3 is (vagy az összes).
(persze szvsz!:) )
Tazsomaru
Tazsomaru 2011. 01. 05. 16:34
Előzmény: #3553  myrath
Félre értettél. Pozit én sem hígítok. A következő beszállónál választok kisebb méretű pozíciót, tehát a kockázatot csökkentem. M1-M5-ön én sem keresek trendeket, bár ott is lehet azért találni jó hullámokat. Inkább a mozgást figyelem, sablonokat, alakzatokat keresek. Pl. az egyik kedvencem, amikor M1-en találok olyan lokális aljat, ami már legalább háromszor megállította az árat, és az mégjobb, ha egy fej-vállat ki tud alakitani, de, ha nem akkor is beszokott jönni, hogy a negyedik lejövetelbe beszállok. Az előző három próbálkozás miatt már elég sok lesz a stopp az alj alatt, hogy az egy momentumot adjon az esésnek. A fej-vállba is a jobb váll teteje alatt szeretek beszálni, amikor még nincs is kész az alakzat. Próbálok egy lépéssel előre gondolkodni, ráadásul ott fen még nagyon jó a SL/TP, kicsi a kockázat. Akkor működik jól, ha a jobb váll egy felhúzás után inner bar-al fejeződik be. Alá teszem az ordert, és 8-10 pipes SL-t használok, max 20, attól függ mekkora az alakzat. 1:1-nél kicsukok 1/3-ot, 1:2-nél megint 1/3, utána stopot 0-ba, és hagyom futni az utolsó harmadot. Így már az alakzat letörése elött van némi profit, persze ha nem töri, akkor zárom a pozit, és a következő hullámban megpróbálom megint.
myrath 2011. 01. 05. 15:50
Előzmény: #3542  Törölt felhasználó
No miggyá duplázom a plus500-as ajándék 5000 Ft-ot! :)

usdchf long 9439-ről 30 as csúszó rajta.

...erről az jut az eszembe, mikor VV Ágica egy nyerős műsorban azt üvöltötte hogy..."Nyerje meg a 10000 Ft-ot és változtassa meg az életét!"

Lassan egy tank benzin a mocimba! :)

:)
Törölt felhasználó 2011. 01. 05. 13:38
Előzmény: #3556  myrath
kikerülhetetlen az fajta önsajnálkozásunk rossz szájíz , ha netán korán vettem ki a nyerőt - ami több pöttyöt jelent annál mint ami még elviselhető határon túli ( ez is természetes , és nem kellene ez ellen küzdeni, mert ez is egy automatikus beidegződésünk )

vannak dolgok amiket le kellene nyelni , és el kellene fogadni ( úgysem megy, de a kényszer úgy is ezt megszüli - mint egy farfekvésest )

továbbmegyek :

sajnos , ha akarjuk ha nem de még ez is! negatívan hat a pszichónkra és már nem is olyan "tisztán" állunk a piaci mérlegeléshez azaz, hátrányosan befolyásolja az új dimenziók keresését - valljuk be , addig míg valahogyan meg nem szabadulunk tőle (valljuk be )

itt is megint az idő /a "nyerő veszteségének" feldolgozása/ számít leginkább .

ilyenkor hagyni kell ülepedni , és a rövid távú memóriának időt hagyni egy más dolognak a betöltésére/helyettesítésére.
pl. egy jó körmöspacal vagy film elkészítésével , megnézésével .. pár óra , vagy estére már a nyers profitnak fogsz örülni , és tisztán fogod látni újból a piacot .

myrath 2011. 01. 05. 13:06
Előzmény: #3554  Törölt felhasználó
Szerintem az rossz hozzáállás, hogy "basszus mennyit bennehagytam a piacban", szerintem sokkal jobb a "defasza, kivettem egy kis pénzt a piacból, vagy ralliból vagy elmozdulásból vagy akár egy hosszabb trendből" hozzáállás.
Én úgy vagyok ezzel...egy pozin van 50€ de lehetett volna 150€ is? Persze, de leszarom, mert mozog tovább, keresni kell az új belépőt, a lezártat azon nyomban el lehet felejteni. Sokszor voltam olyan szituban, h zártam egy eurusd shortot mert úgy tünt vége...nem volt vége, 50-60 pippel lejjebb újra adtam...na bumm 60 pip bennmaradt...és???...200-at meg kiszedtem a 350-ből! :) Jó az ölég az! :)
Törölt felhasználó 2011. 01. 05. 12:45
Előzmény: #3554  Törölt felhasználó
eltűnt a druszám soda ...

(jó fej volt/van )

Törölt felhasználó 2011. 01. 05. 12:41
Előzmény: #3553  myrath
na .. ez a "stoppot utána húzom" cucc... már sztem a legjobb dolog , hiszen ki tudja eltalálni az alját a tetejét ?(igaz, így valamennyi pöttyöt elveszt az emberiség - de hát ez van ,ezt be kell kalkulálni)

ha az ember jól meghúzza szerencsésen a trendet , akkor jön a másik probléma .. ennek a profitnak megtartása , illetve a növelése - bizonyos veszteségek be és kikalkulálásával /mennyi veszteség az ami risk - de ez még mindig nem mm ) .

megfordítsam ? , vagy várjak egy ugyan olyan belépőre , mint amivel most sikerült meghúznom ?

na ez egy másik ugyanolyan volumenű nagyon nehéz problema mint maga a tradelés ..
(ez a pont/promt időszak amikor olyanná válik egy pillanat alatt az agy , mint amikor valamikor fafejű kezdőként nekiláttunk milliomossá válni röpke egy hét alatt )

itt az a pont , amikor a zöme "eladja" a napokban sikeres felgyülemlő hasznát és majd legtöbbször azon túl is - és simán .

merthogy az "eufórikus" nyerő állapot ideiglenes tudatzavart okoz -és ez egy természetes cucc a saját és majd minden ember természetéből kifolyólag ...

(érdekelnek ezek valakit ?)
myrath 2011. 01. 05. 12:21
Előzmény: #3546  Tazsomaru
Szerintem ebbe bele fogsz bolondulni. Én nem higítok csak stop, és ha jó az irány, akkor sem emelem a tétet, mert a pstoppokat húzom utána, vagyis nem veszítek csak 0-zok ha hirtelen fordul.
Szerintem az egy rossz taktika, h különböző időtávokon keresel trendet, ráadásul M5-15-ön nem is beszélhetünk trendekről. Én csak H1-4 és D1 csártok alapján döntök, mert nekem az fekszik.
Elég egyszerű és fontolva haladós a technikám, ami tavaly bejött, remélem idén is jó lesz. (Oldalazó piacon nem jó)
Szerintem a legfontosabb a stop loss meghatározása és lelkizésmentes alkalmazása (sokszor hisztiztem én is itt a topikon rossz stop meghatározás miatt) illetve a pstoppok okos használata.
Törölt felhasználó 2011. 01. 05. 09:11
Előzmény: #3550  Törölt felhasználó
igen .. ez egy jó cikk /már kidumáltuk /, illetve ritka az ilyen valósághű tárgyilagos -ebben a témában .

(ne haragudj .. te az a jegenye vagy aki évekkel ezelőtt 200 6 - 7 is a jegenye volt ?)

Törölt felhasználó 2011. 01. 05. 08:12
igen, ez jó, sokan pont fordítva csinálják, az a rossz.
Törölt felhasználó 2011. 01. 05. 02:34
link

Természetesen a kommenteket is fontosnak tartom végigolvasni, mert nagyjából szemlélteti azt a közeget, mentalitást, ahogy nálunk (persze nem csak itthon)a témát kezelik.
Aztán döntsön mindenki maga a legjobb belátása szerint...
Tazsomaru
Tazsomaru 2011. 01. 04. 23:30
Előzmény: #3548  Tazsomaru
Próbálom a szabályaimmal teljesen mechanizálni a kereskedést. Tehát, ha jelez a rendszerem, megnézem az ideális stopot (általában előző alj, vagy csúcs felé/alá teszem a spred kétszeresével), kiszámolom a pozi méretét, és a jelt adó gyertya felé, vagy alá szintén a spread kétszeresével beteszem a megbízást. A szabályok pontos megfogalmazásával tudom kizárni az érzelmeket a kereskedésből.
Tazsomaru
Tazsomaru 2011. 01. 04. 23:17
Előzmény: #3547  Törölt felhasználó
értem mit akarsz mondani, de én most csak a matek részét nézem az MM-nek. A psicho része a stratégiámmal szabályzom, azaz szabályokkal. pl. alap nálam, hogy sávozó bizonytalan piacon nem kereskedek, vagyis inkább úgy mondanám, hogy olyan idősíkot keresek, ahol felismerhető valamilyen trend. másik alap, hogy trendel szemben, visszahúzódásban félpozival megyek csak, és a harmadik főszabály, hogy 1:1 SL/TP alatt nem szállok be.
Törölt felhasználó 2011. 01. 04. 22:56
én azt vettem észre az évek alatt , hogy az MM egy mobil c..izé dolog , mivel nemcsak attól függ hogy milyen a kockázatom , hanem attól is hogy promt a piacon vagyis azon a dev.páron milyen a vola , a likviditás stb .. bármennyire is figyelem a kockámat ,az attól fog függeni hogy milyen sorozatot produkálok . a kisebb vagy nagyobb kocka attól függően nő vagy csökken ahogy én viszonyulok a promt adódó piaci pszichóhoz és nem annyira az mm -mhez ..

akármilyen mm-t használok a bizonytalan piac azt "elveszi" ..

egy mm csak bizonyos megállapodott folytonos trendben műkszik jól ..

lehet hogy szarul magyaráztam , de most nem megy jobban ..

hosszú távon kevés mm , kevesebb kocka , hiszen kevesebb számú a pozi , így kisebb a risk .

napin - többfajta mm , és nem lehet tudni melyik a jó , nagyobb kocka és sok pozit kér.

viszont minél több a pozi , annál nagyobb a risk , annál nagyobb a hiba lehetőség , annál több a kényszerűen bezárt , zárodó pozi is -ami minden egyes vesztő helyére dupla pozitív pozit kér a tőke vissza.
ha az arány egyenlő lesz , akkor még csak break even és onnan kezdheted 0ról elölről általában akkor , abban az időben már legtöbbször ,amikor a vola a likvida és a pszichó is csitult (hiszen időbe telt a fenti folyamat lezajlása )az adott dev.páron ezért a vola idő utáni terület újabb risket hoz magával , mivel az irány már nem lett annyira adott , leáldozott a lendülete ...

és így tovább ...

nem tudom hogy érthető e ..
Tazsomaru
Tazsomaru 2011. 01. 04. 22:32
Előzmény: #3544  myrath
Eddig egy 0.5%-os money menedzsmentet használtam. Idén elkezdek egy újat. Azaz két új is van, még nem tudom melyiket fogom. Az első verzió: 1%-ról indulok, amíg nyerek, marad az 1%, ha vesztek egy pozit, a következőt már csak 0,8%-al kötöm be, ha megint veszít, akkor 0.64% a következő. Mindaddig csökkentem 0,8-al, amíg nem jön egy nyerő, akkor vissza 1%-ra. A vesztes sorozatokat akkarom kivédeni vele. Megfigyeltem a kereskedésemben elég sok a sorozat, a nyerő és a vesztő is. Ezért a másik verzióban 1%-ról indulnék, de a nyerő után emelném 2%-ra, de onnan egyből csökkenteném 0.8-al. Tehát 1% indul, ha nyer 2%, ha nyer, ha veszít 1,6%, ha nyer, ha veszít 1.28, utána 1% amíg nincs vesztő. Vélemény?
Törölt felhasználó 2011. 01. 04. 22:28
Előzmény: #3544  myrath
már csak 9 cm ...

olyan 5 centinél már vigyázni kell, de az a 4- 5 centi szépen hozna ..olyan 1/2 1 fele berakok egy cirka 3-4 mm csúszót ha kell neki .
myrath 2011. 01. 04. 17:12
Előzmény: #3543  Törölt felhasználó
Bizony-bizony!!

Vigyázni kell rá nagyon! :)
Törölt felhasználó 2011. 01. 04. 16:33
Előzmény: #3542  Törölt felhasználó
a francokat az első pár kereskedésen ... /már bocs

mindenhonnan és bármennyit el lehet veszíteni , és sokkal gyorsabb idő alatt míg a tőkéd feltornászása tartott .

100:1 -hez szinte

igaz e myrath ?

:)
Törölt felhasználó 2011. 01. 04. 15:11
Előzmény: #3539  myrath
szurkolok, hogy megszedd belőle magad :)

csak az első pár kereskedésen múlik, ha lesz tőkéd utána kevésbé szerencsejáték :)
myrath 2011. 01. 04. 12:35
Előzmény: #3538  Törölt felhasználó
Még "sztendbáj" üzemmódban vagyok! :)

Topik gazda

R2D3
3 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek