8éves koromban - az már régen volt - eladtam egy antiquváriumban 20Ft-ért vásárolt Verne: Nemo kapitány című könyvet 250Ft-ért. Ez volt az alső tréd amire emlékszek.
Nem próbáltam még, és nem is fogok. Nem hiszek bennük. Szeretem tudni mi alapján lépek be, és ki. Csak a saját stratégiámból kiindulva, ami rendkívűl összetett, nem tudom elképzelni, hogy valaki le tudná programozni. Sajnos minden reggel meg kell csinálni az elemzéseket, kiválasztani a megfelelő stratégiát a megfelelő instrumentumhoz. Nem hiszem, hogy egy expert erre képes. Bár ki tudja?
A pozi méretét mindig az RR határozza meg nálam. Változó. M15-ön hetente 6-10 trédet tudok bekötni, 8-10 instrumentumot figyelek egyszerre. Olyan oldalazásban, mint az elmult 3 hét az eurusd-ben, még annyit sem. Trendkövető stratégiákat részesítem előnyben, ezek nem működnek oldalazó piacon. Kénytelen vagyok scalpolni, bár nem szeretem én sem, de nem készülök ki tőle. Nincs rajta sok hasznom, de ez is a kereskedés része.
Kereskedem más crossokkal is. usdchf, audusd, eurchf, eurusd....ja meg az usdjpy longjaim! :) Ennyi nekem elég.
Gbp-kkel sokat szoptam, azokat úúútálom! :)
Mert fontos cross, és érdekel Maci véleménye. Nem mondtam h shortolni vagy longolni akarom (bár longra még jó lehet ha usdx-is úgy akarja).
20-as tőkeáttéttel megfelelő fedezettel lehet nagyobb síkon kereskedni. ugyanis ott élnek a támaszok igazán és lehet pozikat építeni
h1 alatt minden csak rángás, skalpolás technika és ideg kell hozzá. mentális trédek el lehet velük szórakozni.
gondolom micro lottal trédelsz 500-as áttétel mellett
Miért ragaszkodsz annyira ehez a párhoz? Nagyon bizonytalan most. Néz meg AUD/USD-t, tankönyvekbe illő , ahogy működik rajta most a TA. Nézmeg óráson. Bollinger beszűkül, kitör, visszateszt, beszűkül, kitör...
10-20-30 pipeket nem lehet magasabb idősikokon lekereskedni. Én sem szeretem. 15M-esen kereskedek általában. szigorúan betartott max 0.5%RR-el lépek piacra, nem érdekel a tőkeáttét.
Engem hidegen hagynak a hírek, csak az azt követő reakció érdekel. Piacmozgató hírek elött nem nyitok pozit, várok 15-30 percet, hogy lecsillapodjanak a kedéjek. Ha játszani szeretnék akkor a casinóba tenném.
ha olvastad volna a nyitásaimat nem irnál ekkora marhaságokat stooq-s ÐÐ
többire nem reagálok meg az is ökörség megint
NagyBarnaMacko
nyitásaidon kívül mást nem tudsz írni
nem beszélve ezek a nyitások mind
olyan szövegkörnyezetben vannak
amik kétértelműék s sokszor csúsztatások is vannak benne
de ezt már megszoktuk tőled
a topikban funda s technikai véleményeket
kellene írni
nem nyitásokat zárásokat
Forex tréderek ide
Gondolom lerágott csont, de az újszülöttnek minden vicc új.